Last news in Fakti

26 Април, 2024 23:03 875 31

Асен Василев: Отстраняването на Росен Желязков не е с оглед на неговата личност, а а с оглед на действията му

  • росен желязков-
  • бвп-
  • коефициент на неравенството

От 2020 досега падна с 3 пункта коефициента на неравенството, три пъти по-бързо настигаме европейските доходи и Европа по БВП на глава от населението, посочи бвшият финансов министър

Асен Василев: Отстраняването на Росен Желязков  не е с оглед на неговата личност, а а с оглед на действията му - 1

Обществото е разделено на три големи групи и това не е от сега. Така Асен Василев обрисува картината на разделение на обществото у нас в студиото на БНТ.

"В момента обществото е разделено на три големи групи и това не е от сега, още от 2020 г. е. "Продължаваме промяната" още я нямаше като партия. Ние просто станахме изразители в един момент на една от тези групи", отбеляза Асен Василев.

Едната група са хора, които харесват развитие на България по модела на Латинска Америка - голяма част от парите отиват в малко на брой хора, увеличава се неравенството, вървим към Европа с бавни темпове. При този модел има 1 млн.емигранти за 10 години управление на ГЕРБ и 1 млн. хора под линията на бедност. Втората група, на която от ПП са изразител, иска европейско развитие.

"Европейското развитие е всъщност да се намалят неравенствата, което се случи - от 2020 досега падна с 3 пункта коефициента на неравенството, три пъти по-бързо настигаме европейските доходи и Европа по БВП на глава от населението през покупателна способност. Парите се разпределят много по-широко", категоричен беше Василев.

Третата група също иска промяна на стария модел, но иска да ни бутне в посока Москва, Пекин, Орбан, иска евразийски модел на развитие, коментира той.

"Тези три групи са с еднаква тежест в обществото и е много лесно да се стигне до блокаж".

"Много е трудно някоя от тези групи да подкара държавата или към Европа, или към Москва, или обратно към този латиноамерикански модел", отбеляза Василев.

Отстраняването на г-н Желязков като шеф на парламента не е с оглед на неговата личност, а а с оглед на действията му, каза Асен Василев и даде пример с гласуване оставката на председателя на НЗОК, след като той я е оттеглил. Гласуването Василев определи като противоконституционно, то се обжалва в Конституционния съд, със сигурност ще падне това решение на парламента.

"Свалянето на председателя на парламента не трябва и не е политически акт, в случая ставаше въпрос за действията на председателя", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната".

По отношение на доклада за митниците, където е замесено и неговото име, който не е влязъл в пленарна зала, Василев подчерта, че няколко доклада, в това число и докладът на комисията за Нотариуса, също не са влезли в пленарна зала.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Винету

    13 2 Отговор
    Обещавам да прочета още една книга- ИДИОТ!
  • 2 Дупничанин

    6 2 Отговор
    Айде, бе, сериозно?! Аз па си помислих, че е зарад буйната му рокерска кичара...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Китин от Китен

    16 2 Отговор
    Ако у нас съдеха хората по действията им, съществото от снимката вече щеше да е доживотно в затвора...
  • 5 Ку-ку

    14 4 Отговор
    И ти заради твоите действия (умишлени) изхвърча, нали се сещаш Кокорчо мой... 🤣
  • 6 12343211

    5 2 Отговор
    Четвърта група може да се оформи.
  • 7 пенсионер

    8 13 Отговор
    Добре ,че беше Асен защото пенсиите щеше да са още 300 лв .

    Коментиран от #9

  • 8 нашия

    10 4 Отговор
    а действията не ги извършва личноста ,а някой друг ....така ли Асенчо.....какво невнятно и неадекватно обяснение....типично за кокорчо...
  • 9 Коментар

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "пенсионер":

    Е,същия нали беше против коледните и великденските бонуси?А инфлацията?А данъците където вдигна?

    Коментиран от #13

  • 10 Факти

    2 4 Отговор
    Кратко, ясно и точно, с една малка подробност - тези три групи са между гласуващите, които скоро ще са само една трета от народа. На две трети изобщо не им пука какво ще се случи с България и това всъщност е най-големият проблем. Те се мислят за много умни и егото им ги бута в капана на "всички са еднакви, няма да им гласувам" заложен от пропагандата на мафията. Осъзнатите хора в тази дърава са прекалено малко. Народът сам не може да се спаси, защото е много глупав. Единственият ни шанс е да се появи месия, който да ни омая до такава степен, че да му дадем мнозинство, а той да притежава морала да работи за нас. Това е. Само чудо може да ни спаси.

    Коментиран от #11, #12, #14

  • 11 нашия

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Факти":

    чудото е в нас ......
  • 12 нашия

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Факти":

    и месията е сред нас....
  • 13 кратко и ясно

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Коментар":

    Бонусите бяха подигравка с хората под линията на бедност. А вие сте селски тарикати!
  • 14 справедливост

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Факти":

    Зеленият чорап уби инерцията от протеста със служебните си правителства, но от това ще пострада новият му проект.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 УдоМача

    4 1 Отговор
    Асен Пачавреника като какъв го играе в момента???
  • 17 Горски

    3 1 Отговор
    Опа, бяха направени проучвания, че демонстрацията с оръжие е компесанция за някои дефицити при мъжете
  • 18 БАЦЕ ЕООД

    1 0 Отговор
    Асен Василев иска да фалира България .. На него реално за това му плащат.
  • 19 Боже наказание

    1 0 Отговор
    И това чудо ща на опрай, природно повреден, крадлив, лъжлив. Ако е бил кадърен щеше да е с успешен собствен бизнес, а не да краде съдружниците си.
  • 20 Хи хи

    1 0 Отговор
    Ама как смени физиономията като му зададоха въпроса за митниците , не му мигна окото. Хубаво предупреждаваше съдружника му, че Кокорчо е умен мошеник , но не ,бил голям финансист по думите на някои наивници .Хак да ни е , ще ги усетим скоро шарлатаниите на Василев.
  • 21 пенко

    1 0 Отговор
    КОЙ Е ТОЗИ АСЕН ???!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове