Last news in Fakti

14 Март, 2012 13:44 3 600 2

Скандално: Детски канал излъчва шокираща анимация (Видео)

  • шокиращи кадри-
  • детски канал-
  • анимация

От разследване на телевизия "Алма матер" става ясно, че световният детски канал Cartoon Network излъчва в България анимация, която е, меко казано, "шокираща". Филмчето "Остров пълна драма" се излъчваше всеки делник в часовете между 20.00ч. и 21.00ч., а в момента децата го гледат в събота и неделя от 11.35ч. 

От разследването става ясно, че това филмче е в тотално противоречие със Закона за радиото и телевизията, защото съдържа кадри, които не са предназначени за деца - ядене на хлебарки, пиене със сламка от тоалетна чиния, ядене на биволски "бели бъбреци" и редица други скандални сюжети.

От първата част на разследването ставя ясно, че Агенцията за закрила на детето (АЗД) не само е безсилна да ограничи разпространението на тази анимация, но и заместник-шефът й не е знаел за групов сигнал по случая, внесен в агенцията от група български граждани два месеца преди заснемането на интервюто.

В продължението на разследването, екипът на рубриката 'Мълчаливо съгласие" ще потърси и позицията на Съветът за електронни медии (СЕМ), към които от Агенцията за закрила на детето прехвърлят казуса.

Ще се окаже ли, че българските институции и отговорни органи са буквално безсилни пред телевизиите с чуждестранна регистрация и означава ли това, че всички тези оператори могат да излъчват необезспокоявано скандални кадри в програмите си? Как тоталната липса на контрол от страна на държавата се отразява върху психическото и физическото възпитание на децата?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акага

    0 0 Отговор
    Фонът на Massive Attack е супер
  • 2 РИАЛИТИ

    0 0 Отговор
    ХОРА ЗА КАКВО И НА КОЙ СЕ ЖАЛВАТЕ ? БЪЛГАРСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ И ОРГАНИ СА БЕЗСИЛНИ КАКТО ВИНАГИ ! ТУК НЯМА КОЙ ДА ВИ ПОМОГНЕ ЗАЩОТО НЯМА ДЪРЖАВА А И ДА Е ИМАЛО ОТДАВНА НЕ РАБОТИ ! ПОНЕ ВИЖТЕ В СТРАСТБУРГ - ТАМ ИМАТЕ ШАНС ... НО ТУК НЕ ! ТУК Е МЪРТВА ПУСТИНЯ И ГЛАСЪТ ВИ Е НАСРЕД НЕЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!