Last news in Fakti

31 Март, 2012 12:57 3 232 1

Държава пълна драма!

  • cartoon network-
  • анимация

Тази неделя в предаването “ПроАктивно” ще видите разследване на телевизия “Алма матер” от което става ясно, че световният детски канал Cartoon Network излъчва в България анимация, която е, меко казано, “шокираща”. Филмчето “Остров пълна драма” се излъчваше всеки делник в часовете между 20.00ч. и 21.00ч., а в момента децата го гледат в събота и неделя от 11.35ч.

От предаването ще разберете, че това филмче е в тотално противоречие със Закона за радиото и телевизията, защото съдържа кадри, които не са предназначени за деца – ядене на хлебарки, пиене със сламка от тоалетна чиния, ядене на биволски “бели бъбреци” и редица други скандални сюжети.

Оказва се, че Агенцията за закрила на детето (АЗД) и Съветът за електронни медии (СЕМ) са не само е безсилни да ограничат разпространението на тази анимация, но и председателите им крият групов сигнал по случая, внесен от група български граждани два месеца преди заснемането на предаването..

Ето какво се предлага на децата:
 

В предаването още: екипът засне реализацията на проекта на British Concil – Scool report, в който ученици от 4 училища в Стара Загоря влязоха в ролята на истински журналисти и се състезаваха в намирането на най-добрите новини. Техните материали не само бяха качени на сайта на британският оператор BBC, но и двама от тях получиха шанса да присъстват на откриването на Олимпийските игри “Лондон 2012″ през юли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 соти

    0 0 Отговор
    Как смеете да обиждате западната култура!!!! Та нали запад ни учи на най-доброто в живота!?!!?? Учи ни нас и наще деца да им вярваме и да им аплодираме винаги! А сега сериозно:првят ни на малоумни още от деца .Жалко че им играем по свирката--може би го заслужаваме????????