Last news in Fakti

17 Март, 2012 13:28 943 4

Кунева: Властта не е самоцел

  • меглена кунева-
  • партия-
  • избори

Властта не е самоцел. Не може политик да работи само и единствено с цел да остане във властта. Тава каза Меглена Кунева в „Седмицата" по Дарик във връзка със сдружението й „България на гражданите", за което в последните дни се появиха предположения, че ще прерасне в партия.

Попитана дали ще направи партия, ако участва в изборите, тя отговори: „Ако искам да участвам в изборите, това е начинът, по който може да се случи. Дали ще поискам да участвам, зависи от това какви хора, с какви идеи искат да бъдат представени от мен, дали можем да направим екип заедно и какви са принципите и целите на една такава политическа партия". Тя отбеляза, че при обиколките си в страната, сдружението среща подкрепа. По думите й всички хора, с които е говорила и я подкрепят, определят себе си като дясно ориентирани, което я „прави близка с тях".

„Не чакам плячка, не чакам правителството изведнъж да се срути и някой да ме инженерства и да ме постави в политическа ситуация. Страшно сериозно ми е това, което върша и няма да го направя без да съм убедена какво очакват хората от мен и аз мога ли да го изпълня. За мен това не е механика. Властта не е самоцел. Не се боря просто за една цел. Искам да бъда полезна. В етапа, в който няма партия, а има сдружение, смятам, че продължавам да представлявам интересите на хората. Не може един политик да работи само и единствено с цел да остане във властта. Трябва да автентичен и ако я нямаш тази власт", коментира Кунева.

„Тогава, когато има достатъчна степен на насищане, на конкретност, на хора, на последователност на целите и много хора, които да вярват в тези цели, аз ще го обявя. Мога да приема ангажимент към вас да дойда в студиото на Дарик и да го разкажа. Когато реша да обявя такъв финал на гражданския етап на този проект и ако това се случи", допълни Меглена Кунева и подчерта: „В този случай, на този етап, аз още не съм готова да направя такава крачка".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анти куРнев......

    1 0 Отговор
    Абе стига сте я показвали тая изкукуригала
    червена -не само мое мнение е,че който
    я види,устната му кухина веднага се запълва с чаша
    ОЦЕТ или ЛИМОНОВ СОК!
    Абсолютна "фурнаджийска лопата" .......
  • 2 qqqqqq

    1 0 Отговор
    Тази католичка е вредна за България. Да не забравяме че тя натискаше да се закрие АЕЦ Козлодуй.
  • 3 BERIYA

    0 0 Отговор
    На кантар бях дали да гласувам за нея или за никой ,е избрах второто и мисля ,че съм прав ,като все още се надявам да ме опровергае с действия ,ама надали.

    Коментиран от #4

  • 4 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "BERIYA":

    @3 che nesi glasuval za tazi si postapil pravilno ama dane glasuvash za nikogo .........