Last news in Fakti

25 Март, 2012 19:29 23 303 53

Борисов: Подавам оставка, ако не приемат Закона за конфискация на имуществото

  • борисов-
  • оставка

Борисов утре ще обяви на Путин решението за АЕЦ

Борисов: Подавам оставка, ако не приемат Закона за конфискация на имуществото - 1
Снимка: БГНЕС

Ако не приемат Закона за конфискация на имуществото, придобито по престъпен начин, по начина, по който сме се разбрали с президента Барозу, и с Европейската комисия, на другия ден подавам оставка на правителството. Моите депутати го знаят. Това отсече категорично премиерът Бойко Борисов пред ТВ 7.

По думите на премиера "на 31 август президентът Барозу ще дойде в София заедно да открием столичното метро като най-добрия обект, построен в последните години". Освен това Борисов е доволен от инспекцията на магистралите, където всичко върви добре. Строежът на магистралите "Марица" и "Тракия" върви много добре, в срок, каза Борисов. Плащаме системно и редовно, надявам се и компаниите, които са спечелили своите лотове, да плащат редовно на работниците си, каза Борисов. Без последната отсечка, магистрала "Тракия" може да стане до лятото до морето, каза Борисов

Утре в телефонен разговор с Владимир Путин премиерът Бойко Борисов ще го уведоми за решението на България относно АЕЦ Белене. "Вече имаме решение по темата," заяви  Борисов.

"Аз на Путин и тук, когато беше, му казах, че ако не намерим друг голям инвеститор, няма да го продължим този проект", посочи премиерът.  Той подчерта, че страната ни няма да е троянския кон на Русия спрямо атлантическите ни съюзници.

Борисов призова подалия оставка Трайчо Трайков да се извини публично. Абсолютно никакви интереси на никого не съм защитил, нито съм работил срещу някой човек, в бизнеса, в икономиката, посочи премиерът.

От утре започваме да зареждаме сметките на тютюнопроизводителите. Те ще получат около 75 милиона. Парите не са от ДПС, а от правителството. Ще намеря време да се срещна и с тях, оповести Борисов.

Странно е, че човек, който има присъда, го убиха, вместо да е в затвора. Така Борисов коментира снощното убийство на обвиняем от „Наглите”. Защо не е в затвора, защо след като има присъда, доказани са престъпленията, изведнъж – чуваме, че е застрелян човекът в София", каза Борисов. "Задържани, доказани, получили 120 години затвор от съдебните инстанции, в един момент един от тях е убит, вместо да е в затвора. Това са хора с доказани отвличания, каква работа има да се движи сред хората", заяви още премиерът.

Премиерът каза още, че от понеделник ще се занимава с ОЦК-Кърджали, след като кризата с "Горубсо" бе овладяна. "Това е заради разбойническото раздържавяване, което беше направено в България, но ще се справим. Относно Мадан - най-важното е едно предприятие да работи. Хората си получиха и заплатите благодарение на банките и всички, които работиха в събота. Има много, много проблеми в държавата, наслоени десетилетия от управлението след демократичния преход. Те сега опират до мен. И преди са опирали до други премиери, но те просто не са ги решавали, не им е било интересно да ги решават или не са намирали време", подчерта Борисов.

За цените на лекарствата Борисов каза, че те се свалят и в момента и той е убеден, че ще стигнат нивата от 2009 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асен Йорданов

    9 0 Отговор
    Ами ако приемат Закона за конфискация на имущество придобито по престъпен начин Къде ще живеят тогава част от депутатите .....
  • 2 135

    1 1 Отговор
    135
  • 3 Пешо

    6 3 Отговор
    "От утре започваме да зареждаме сметките на тютюнопроизводителите. Те ще получат около 75 милиона. Парите не са от ДПС, а от правителството. Ще намеря време да се срещна и с тях, оповести Борисов"

    Значи 75 милиона лева за производство на никому ненужен тютюн само и само да не се дразни ДПС.А ние ще купуваме вносни домати и краставици и обработваемата земя ще пустее.И после Борисов има наглостта да се нарича десен политик.
  • 4 Файърмен

    5 4 Отговор
    Еми айде де,откога те чакаме.Сякаш ще се свърши света без него,ама че самочувствие вади.
  • 5 ivo

    4 4 Отговор
    haide podavai si ostavkata bylgarskiq narod ve4e nqma tyrpenie da iz4eznete ti i tvojto pravitelstvo. tova 6te e nai-umnoto koeto si napravil do sega
  • 6 оо

    7 4 Отговор
    Не че Борисов и партията му са цвете за мирисане , но поне правят нещо за България. А който ни управляваха преди не направиха нищо, само крадаха от държавата.
  • 7 Stefan

    5 4 Отговор
    Ох дано дано :) дано подаде :)
  • 8 eдва ли

    5 0 Отговор
    Ако се приеме този закон Цецко ще остане без 6-те си апартамента!Соклето без сарайте и т.н..............няма да ми стигне полето,а и всеки сам се досеща!
  • 9 ХАХО

    5 5 Отговор
    OT KOГА ЧАКАМЕ !!!!!!!!!!!! ДА НЕ СИ МИСЛИ ЧЕ УМИРАМЕ ЗА НЕГО
  • 10 фокусника

    5 3 Отговор
    Да си ходи Бойко! Хайде, че ни втръсна с неговите.......егоцентризъм, дебелащина и т.н.! Магистрали ще ми строи, при всеобщата мизерия и дивотия в България!!!!! А, бой де!!!!!
  • 11 bold

    5 2 Отговор
    И тука има ГЛУПАЦИ,които вярват на комунистите,а не на сегашното правителство.ХАХО-личи си защо си се написал така-ако беше нормален,щеше да мразиш тройната коалиция-ама явно си си смахнат.И за другите комун. писали тук важи същото.
  • 12 ГОРАН ЙОТОВ

    4 1 Отговор
    лъже
  • 13 кучкар

    3 2 Отговор
    Този ако напусне ще почерпя кучето с пържолка
  • 14 цецо

    3 1 Отговор
    Защо говорите така,там откъдето минавате той е асфалтирал!Ако напусне хубавите пътища на България ще се развалят!!!!! хахахаха
  • 15 anonimen

    1 1 Отговор
    pozdravyavam premiera za otno6enieto mu kim Gorubso i OЦК-Кърджали.?Молбата на 280 работника от Месокомбинат Разград-неуредени заплати -Транжорна в Кесарево
  • 16 Жоро

    2 2 Отговор
    Тоя пак се прави на луд. Нали има мнозинство в парламента и така наречените депутати от ГЕРБ само чакат да им се каже кои бутон да натиснат.
  • 17 toni

    2 2 Отговор
    dano podade ostavka dano se razturi negovoto pravitelstvo te malko li okraha pari ot durjavata i ot nas danakoplatcite i gledat kak samo da pree.at horata koito si izkarvat po nqkoi lev v mejdodrugoto. te ne te pitat kak jivee6 s 300 leva primerno mi te pitat otkude ima6 o6te 300 leva dokato te si si stroqt i kopuvat imenia po arabskiq svqt i t.n.!!!
  • 18 Разум, а не глупост!!

    4 2 Отговор
    Аз не мога да разбера, какво очаквате от Бойко, да отвори кранчето и от чешмите ВИ да протече мед и масло .....
    Много ми е интерестно кого очаквате да дойде, че да ни оправи....Първо трябва да сюи пооправим мисленето и тогава да избираме кой да ни управлява, не мислете, че само от Бойко Борисов зависи да ви е добре на вас!!!!
    Истината е (предполагам), че и той бърка в буркана за мед, и той понякога цапа гащите ....Но е важно да се съпоставят грешките му и добрите политически решения .......
    Така, че изводът мили коментатори и читатели е да си налягаме парцалите и да се стягаме ......Пък на който не му изнася свят голямммммм
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Жоро

    2 2 Отговор
    Тоя направо ме кефи .Като прочетеш цялото интервю можеш да останеш със впечатление ,че тоя пада от Марс и не е от 3 години премиер на България.
  • 21 той

    1 5 Отговор
    Абе господинчо ББ, Костов наследи съсипана държава със 200 милиона в касата а я остави на 4 милиарда, а ти я взе със 8.5 милиарда а сега май всичко опука, сега започваш да вземаш заеми и отиваме на гръцкия вариант.Пак търсиш управдание за безсилието си, Костов е на светлинни години от теб като можещ човек ,а теб ще запомним като човек който съсипа и малкото надградено.
  • 22 кик

    0 1 Отговор
    изберете ме мен за дикаторррр
  • 23 Нина

    1 2 Отговор
    Дали би подал оставка ? Дълбоко се съмнявам .... само дето плаши гаргите.
  • 24 дупко-прелитач

    1 2 Отговор
    Кви магистрали пак говори тоя популист, пътищата са, като швейцарско сирене особено в градовете, не стига че вдигнаха акциза на горивата до небето ами пак се мъчи да манипулира, те хората не са нито тъпи нито слепи.
  • 25 Господ

    1 1 Отговор
    Ако , ако , ако , ако , акото мирише другари мой , и Вие това много добре го знаете :-)
  • 26 Ерик

    0 3 Отговор
    Нека подаде ама се съмнявам говори си.И съм твърдо против тоя закон щото може да съм завъртял некоя далавера да съм изкарал пари примерно даже да си кажа направо да съм откраднал нещо и да ми го вземат не върви на днешно време кой как може.Като сме бедни и неможем да си купим скъпи коли ще ги крадеме както и др неща!!!
  • 27 До 21

    6 0 Отговор
    Приятел, май изпускаш доста съществена подробност, а тя е, че Костов разпродаде държавните предприятия за жълти стотинки и вместо тези няколко милярда, трябваше да са много повече ... Изчисленията са, че държавни имуществени активи на стойност 38 милярда лева са продадени и постъпили само 4 в бюджета.... Костов е пресътпник!!! Неговото място е в затвора
  • 28 ИЖИ

    0 5 Отговор
    НАЧИ НЕЩО ХУБАВО И ОТ ТВОЙТЕ УСТА МАХАЙ СЕ ПО БЪРЗОЧЕ ЧЕ
    ТЕ РАЗКРИХМЕ ДРУГАРЮ БОРИСОВ!

    Коментиран от #29

  • 29 Тодор Нешев

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "ИЖИ":

    @28
    И кой, ще дойде тогава аркадаш???Станишката ,Дуган или Костов.За момента няма друга алтернатива и сега ли се сетихте че стандарта ни е плачевен.Първо мислете преди да пишете глупости!!
  • 30 ааа

    0 2 Отговор
    Prost narod slaba darjava. Ne oprekvaite nikoi osven sebe si za tova polojenie v taq skapana darjava. Mislim se za mnogo hitri ,govorim za prehodi ot komonizam kam demokraciq a ne mojem da poglednem realno 4e ot den na den zadalbaveme po dalboko. Dokato tarpim upravlenieto da si pravi kakvoto si iska i da se izmakva bez nakazono vse 6e e taka.Krajbi korupciq bezzakonnost DO KOGA .Smenqt se pravitelstva vseki si palni gu6ata i nakraq hodi go goni.Tarsim vinovni ama te sa napusnali darjavata ili sa o6te pralamenata pa niq da si mal4im ida se vaiakme kolko sme zle 4e nqmame pari i za kukovica
  • 31 aaa

    0 2 Отговор
    A i moje da 4akame da ni prodadat na nqkoi ta belkim ni opravi
  • 32 ббб

    5 0 Отговор
    Борисов-създай им отделна Държава на БСП,ДСБ,СДС,НДСВ и ДСП в центъра на България.Изчакай ги да се съберат-обяваваш им война и ги избиваш до крак със една атомна антикомунистическа бомба.
  • 33 иво

    0 2 Отговор
    И какво като си подаде оставката, ще се плашим ли? Да си ходи ,само чака да се нагнети някъде обстановката ,че дса се покаже,но това не ни топли.Над 40% прибира от горивата и се прави на божа кравичка ,като гледа как навсякъде растат цените.
  • 34 един българин

    2 1 Отговор
    Прави ми впечатление, че отново маса народ проявява къса памет?! До скоро политическия модел беше: никакви пари отвън, каквото дойде 90 % се открадва , другото директно от бюджета,никакви оставки или дори коментари за членове от правителството или парламента, а пък нещо да се изгради в полза на гражданите - абсурт. Направо ми иде с да си изхвърля телевизора, като видя някоя от старите нагли и престъпни муцуни да лаят по правителството ,сякаш при тях всичко е било ОК и сега като дойде тоя некадърник срина държавата ...
    За мен истината е , че докато българите не се научим да се сдружаваме в общите ни интереси и да полагаме усилия да ги отстояваме нищо няма да стане , независимо кой е на власт.
    Можем само да се възхищаваме какво правят другите, но когато опре да се отиде на площада и не само веднъж, нас ни няма.
    ....А да видим сега как ще реагира българина на тия наглеци с яйцата??? Дали ще прояви разум и въпреки , че иде Великден ще се лиши от тях , за да регулира пазара (както става в нормалния свят) или ще остави пак другите да му свършат работата....
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 абж...гз...

    0 2 Отговор
    Аман от незаменими,
    аман от ченгета,
    Вървете си..........
  • 37 СЕЛО

    0 2 Отговор
    Трябва, всички хора не доволни от мизерията в която живеят като
    тези от Мадан да се съберат пред парламента заедно с пенсионери
    болни и безработни и искат свойте права да живеят а не да умират
    В България има лъжлива статистика че, дохода на хората е достатачен .ТОВА Е ЕДИН ВИД ВОЙНА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО СРЕЩО
    СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД ЗА БОГАТАШИТЕ ОТ ВСИЧНИ ПАРТИЙ НАСЛЕДЕНО ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ НАСЛЕДНИЦИ И ТЕХНИТЕ ПОКОЛЕНИЯ АЛЧНИ ЗА ВЕЛИЧИЕ!!!!!
  • 38 песа

    0 4 Отговор
    няма да е загуба, ако хвърлиш оставката, "примиер" !
  • 39 юрии луканов

    1 4 Отговор
    a dano ama nadali
  • 40 веско алексиев

    4 0 Отговор
    Като чета коментарите стигам само до един извод,че тука има доста некадарни комунистчета дето не са постигнали ништо и все някой им е виновен ако не е Бойко ште е някой друг.Когато човек не вземе живота си в свои раце и не се помачи сам да направи нешто нема как да стане.
  • 41 anti-gerb

    0 2 Отговор
    DA SE MAHASH!!
  • 42 петков

    0 3 Отговор
    Другарю Алексиев.....ЗАБРАВИ ЛИ, ЧЕ БОЙКО БОРИСОВ БЕШЕ ЛИЧНА ОХРАНА НА ТОДОР ЖИВКОВ!!!! ДА НЕ МИСЛИШ, ЧЕ ТОЙ САМИЯТ Е ДЕМОКРАТ....:)
  • 43 6i6o me6o

    0 3 Отговор
    ARE PODAVAI Q DE OTKOGA CHAKAME EEEEE MALE GLAV4O OT VLASTTA NQMA DA SLEZE SAM
  • 44 6i6o me6o

    0 2 Отговор
    Pa na bat VESKO ALEKSIEV kato mu 4eta komentara mu otkrivam 7-8 greshki v burzinata se e prevazbudil mai neshto i mu treperat prustetata
  • 45 Аз

    2 0 Отговор
    Кво си чешете езиците бе,в България трябва диктатор с комунистически или социалистически убеждения!И то не като Тодор Живков,защото той си беше много мек а като Пиночет.Аз в момента съм в Германия знаете ли че тук 10 яйца стуват 0,99 евро,а знаете ли какви са заплатите тук?Чета по форумите че всички се оплакват колко било тежко,ама истината е че и двойно да увеличат всички стоки все ще е тая на никой не му пука просто на хората им е интерстно да си пишат някакво работи в нета.
  • 46 ХАХО

    0 2 Отговор
    ПЬРВО ВЗЕМИ НА ЦЕЦИТО АПАРТАМЕНТЧЕТАТА ПОСЛЕ ГЛЕДАИ ДРУГИТЕ ВИШ И БАНКЕРКИТЕ И ТОГАВА ГЛЕДАИ ДРУГИТЕ САМО ПРОСТИЯ НАРОД ТИ ВЯРВА ЕДНО САМО Е ЛОШОТО ЧЕ ПОВЕЧЕТО СА ТАКИВА УМНИТЕ ДУХНАХА НАВЬН
  • 47 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    vsichkite komentari koito ste napisali pokazvat che taguvate za Stanishev emi shte si go poluchite i shte zatanete do shia v mizeria.Borisov tova koeto pravi nikoi drug premier nego e pravil.shtom taguvate za kradcite znachi i vie ste takiva.
  • 48 расиста

    0 0 Отговор
    докога ще лаете срещу премиера
  • 49 Борислав Борисов

    0 0 Отговор
    Аман от клоуни
  • 50 Тони

    0 0 Отговор
    От коментарите, единственото което разбрах е, че всеки народ си заслужава управниците. Полуграмотни хора дават капацитетни мнения за неща от които нищо не разбират. Боже пази България.
  • 51 kiril

    0 0 Отговор
    А дано ... ама надали...
  • 52 ДЕЛЯН

    0 0 Отговор
    НАЙ ПОСЛЕ ! ДА АМА НЕ, НИКОГА НЯМА ДА Я ПОДАДЕ ПРОСТО ТРЯБВА ДА ГО СВАЛИМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 53 Маргарит Цветков

    0 0 Отговор
    А кой ще ни управлява ако не е г-н Борисов, нима не си разбрал, че от останалите възможности 99% не стават и за чеп за зеле. Дори този уж учил за "управник" дойде, написа закони така, че да си прибере имотите от тате и духна в неизвестна посока ....