Last news in Fakti

2 Април, 2012 12:58 35 497 61

Нови 8 камери контролират скоростта на пътя

  • камери-
  • пътища-
  • пътна камера

Стационарните системи са инсталирани на територията на областите Бургас, Велико Търново, Враца, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Търговище и Шумен, съобщават от МВР.

За периода 21-30 март бяха инсталирани нови 8 стационарни системи за контрол на скоростта, оборудвани с кутии за вграждане, уточняват пътните полицаи. Доставен е и стенд за метрологичната им проверка. Камерите вече работят на територията на ОДМВР - Бургас, Велико Търново, Враца, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Търговище и Шумен.

С цел повишаване на ефективността на звената, осъществяващи административно-наказателна дейност по пътната безопасност, на областните дирекции на МВР в цялата страна бяха предоставени и 285 компютърни конфигурации и 180 принтера. Това стана възможно в изпълнение на договора с Гаранционния фонд с цел да се доразвие системата от стационарни установки и да бъде обхваната по-голяма част от основната пътна мрежа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ками

    6 5 Отговор
    тази седмица ше бъдат извадени от строя камерите по посока софия царево...с брадвата пи камерата фрасссссссссссссссссс

    Коментиран от #16

  • 2 Milen

    3 7 Отговор
    Гуей да не бъдат изведени от строя ръцете на брадвата - фраассссс! И къс ръкав и супа със сламка!
  • 3 георги

    2 5 Отговор
    С тия камери не правят нищо друго освен да взимат пари никаква полза от тях секи намаля на нея и после още гас треа да ги наредат през 10 метра
  • 4 Атанас Велики

    4 3 Отговор
    Има има полза! То тва даже е едно от най-точните решения срещу войната по пътищата! Само тр да наслагат още 8000
  • 5 ganchev

    11 0 Отговор
    Нямам нищо против да има камери по пътищата, но нека ограниченията да бъдат малко по- адекватни. Тия ограничения 60км., които са наслагани на всяка бензиностаниция и крайпътно капанче няма как да бъдат спазвани, на места дори има дабели с 40км.,това е малоумна история. При градско шофиране ограничението е 50км, като гледам разликата не е голяма с извънградското... Според мен ограниченията 60км. трябва да се вдигнат на 80км. за да може да има някакво нормално темпо на каране (90км./ч.), иначепостоянно газ спирачка... За скорости над 140-150 км. вече съм съгласен, че не са полезни за здравето, но не е редно за 20-30 км. по- висока скорост при ограничение 60км., държавата да ни глобява, тия камери в момента са си абсолутни хранилки, идеята е по- скоро финансова, а не да се ограничават проишествията на питя.
  • 6 Христо Христов

    6 0 Отговор
    добре де аз питам нещо друго как може на международен път да сложат пешеходна пътека !!!нека се махнат всички табели реклами и т,н, от пътищата
  • 7 СтСт

    4 0 Отговор
    Някой има ли координати (POI) на новите камери? Прегледах набързо форумите, засега няма.
  • 8 az345

    1 0 Отговор
    има една нова на входа от карнобат за бургас след магазин Джъмбо на бензиностанция Ромпетрол
  • 9 O_O

    6 0 Отговор
    Камерите не са проблем, въпроса е да бъдат разполагани на места, в които биха имали по-скоро превантивна функция отколкото наказателна. Например преди опасно остър завой или кръстовище без видимост в някоя от посоките. Да се слагат на места където пътя е прав и има видимост по 200 метра във всички посоки или до някой от многото безмислени знаци 40, не е начина, по който би трябвало да се използва тази техника. Отделно определено има нужда от обновяване на пътните знаци и правила слагани преди 20-30 години, все пак автомобилите сега са в пъти по-безопасни, устойчиви и с много по-малък спирачен път.
    Налага се и преработка на тази част от пътищата покрай, които има заведения, бензиностанции и други подобни. Като се добавят ленти за ускорение ще е възможно и премахването на голяма част от хилядите знаци 40-50-60.
    Трябва да се мисли за пестенето на гориво, време и пари, а не само как да се замаже положението с поредния недобре обмислен знак. Когато на определен участък има много инцеденти трябва да се действа в насока подобряване/изменяне на пътната инфраструктура на мястото, а не ограничение на скоростта, което в крайна сметка никой да не спазва.
  • 10 руснака

    2 1 Отговор
    наскоро бях във варна, сложиха едно малоумно кръгово точно след камерите на пикадили-парк! а след последния светофар, от почивка до златни ограничение 60км!!!! те малоумни ли са?!?! не само че в "по-богата" (в сравнение с бургас) варна пътища са разбити, но и са сложили малоумни ограничения! що не сложиха 40км направо? или защо не и 20км? да честитим на варненци за адекватния кмет!
  • 11 Brazer

    5 0 Отговор
    Има камера на ОМВ-то на магистрала Тракия,намиращо се на няколко километра след Шел Пазарджик посока София!
  • 12 $$$$

    0 0 Отговор
    Ауууу, ама цели 8!!!
    Смех! Смех! Смех!
    Та даже и в ношините влязло!
  • 13 ahaha

    4 4 Отговор
    чета ви комертанченцата и се смея от сърце. в англия има над 1000000 камери и общия брой катастрофи за изминалата година в кралството е 137бр. в тях нито един убит на пешеходна пътека!!!!!!!! такаче да слагат и да ви глобяват наред! заоплаквал се нашия че имало ограничение 50 ....ами ти колко искаш бе? искаш да убиваш деца нали?
  • 14 karabasa

    4 1 Отговор
    Пари за камери има,а за ремонт на улиците няма.......
  • 15 Mitko

    0 1 Отговор
    а ти (#13) даже не смее и името да си каже,след като толкоз си запознат с движението в Англия, намираш ли нещо общо с тяхните ограничения и местните???Или може би не знаеш малката разлика ,че там ограниченията са в M/h,а не Km/h.
  • 16 ahaha

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "ками":

    1. митко миткоо митко, като си митко да не би да си казал ЕГН и трябва ли да го знаем? аз примерно съм пешо, и кво?
    2. ограничението в града в англия е 30мили/час, на доста места е 20мили/ч. сметни като си умен колко километра прави това
    3. нервните като теб са причината за катастрофите а не нормалните граждани. аз като карам с 50 и ти ме задминаваш с 90 на следващич светофар аз те задминавам отдясно а ти още вдигаш гири на място сега ясно ли тие докаде води бързане? 4. незнам за теб кои са всички но само ти си разпознаваш някакви неща :)
  • 17 Пресиян Костадинов

    5 1 Отговор
    Разбира се, че камерите са проблем. Има доста по-възрастни от мен тук и те по-добре помнят времената, когато в България такива технически съоръжения нямаше, но и ПТП-та нямаше. Не искам да ви вменявам симпатии към комунизма, не ме разбирайте погрешно. Просто логиката е неправилна. Камера, охранителна мрежа или друго подобно средство се поставят на път, който е нормален. Не може ние, шофьорите да се чудим на къде да завъртим волана само и само да избягаме от една или друга дупка, а онзи смехурко Борисов да ми кичи всяка улица с камера за наблюдение. Нека ремонтирам пътната мрежа, да и поставят вертикална и хоризонтална маркировка, да заприлича на нещо, пък тогава да дойдат тези.

    Коментиран от #28

  • 18 Митко

    0 0 Отговор
    Честно казано не съм се смял така отдавна,не мога да водя спор с човек като теб.
  • 19 ..........

    6 0 Отговор
    Със сигурност поне едната са я купили от моите глоби!!!!
  • 20 Jack Western

    3 1 Отговор
    Това с камерите като нещо положително ли го съобщават ? Полицейщина и нарушаване на правата на хората е истинското име на деянието.
  • 21 Кънчо

    4 0 Отговор
    Ако почнат и да ми пращат на електронната поща че съм глобен и мога да си платя глобата с СМС или банково електронно нареждане+потвърждение от страна на КАТ, че превода е пристигнал при тях... може!
    Но да им ходя на крака, на гише с дебели лелки смърдящи на цигарки ... .няма как да стане :)
  • 22 вальо

    1 3 Отговор
    Скоро време ще ни дебнат и с камери в тоалетната.Това не става на държава.Няма да се чудите и когато ви спрат за проверка да ви накарат да изкарате лекарствата по опис от аптечката.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Илич Рамирес

    3 0 Отговор
    КАКВО СТАВА С ТАЗИ ТЕЛЕВИЗИЯ БЕ ХОРА НАВСЯКЪДЕ САМО ТУРСКИ СЕРИАЛИ.
  • 25 отварям ви о4и4ки

    3 0 Отговор
    сега бати ше ви отвори о4и4ки идете в русия или турция изкарайте си там по една книжка и си карайте как си знаете
    бг книжката ше щ изфърлим и нека ме санкционират кат не съм с бг книжка.....хубаво е книжката да не е от ЕС
  • 26 катаджия

    1 0 Отговор
    Ш...ни полицай .Заплати ниски глоби високи.
    Така ли ще правиме бюджет.
  • 27 joqni

    0 0 Отговор
    kumunisti takiva nacisti gledate ama turskite seriali
  • 28 333333

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Пресиян Костадинов":

    @17
    Абсолютно Не съм съгласен с теб. Броя автомобили към момента в България е между 2.5 и 3 милиона. Броя загинали в момента е съизмерим с периода 67 - 78 и по -ниска от 78- 96г. Ако се вземе броя регистрирани автомобили в гореспоменатите години , ще стане ясно че в момента имаме много по ниска смълтност. Това разбирасе се дължи, на развитието на технологиите в антомобилостроенето и донякаде лошото състояние на автомобилите по комунистическо време- спомняте си какви връзки трябваха за елементарни резервни части.
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:PTP_BG.jpg

    Коментиран от #42

  • 29 LUD

    2 0 Отговор
    До 25 отварящия очички..

    И защо реши че като си с руска книжка няма да те глобят?
  • 30 Калоян Велинов

    4 1 Отговор
    Аз бих озаглавил статията ''НОВИ 8 КАСИЧКИ ПО ПЪТИЩАТА''
  • 31 987

    0 0 Отговор
    във Враца камерана е на бензиностанцията Ромпетрол на изхода за мездра
  • 32 украинеца

    1 0 Отговор
    пичове, живея в България от десет години и през цялото време карам с украинска книжка., и глоби си плащам като пич , така че няма такива положения без глоби ., единственния плюс нямам точки в книжката и КАТ реално не могат да ми вземат точките .,
  • 33 bosshoss

    0 0 Отговор
    между мездра и враца карайте леко
  • 34 Bumer

    0 0 Отговор
    do No-32 Ukrainec ako nqmash tochki v talona ti vzimat knijkata samo da ti kaja ;)
  • 35 Карлито

    0 0 Отговор
    Стига сте си чесали езиците, ами казвайте къде са сложени ако ги знаете...:))
  • 36 kkk

    0 0 Отговор
    В Плевен е на околовръсното ,точно срещу МЕТРО
  • 37 abv.bg

    0 0 Отговор
    По краи Плевен около връстното пътя за Русе срещу Метрото се пада карайте с повишено внимание защото аз вечея забелязох чакам резултат .
  • 38 Офчи

    4 1 Отговор
    Дреме ми на шушоните!!! Аз и без това карам бавно! :)
  • 39 Скарлет Монтани

    1 1 Отговор
    Драскайте ги със спрей тези мръсни камери :@ :@ :@
    Или със пушката ;)
  • 40 СВОБОДЕН ЧОВЕК

    1 0 Отговор
    АЗ И БЕЗ ТОВА КАРАМ КОЛА НА КОЯТО ГЛОБИТЕ И СНИМКИТЕ МОЖЕ ДА ГИ ИЗПРАЩАТ НА,, СВЕТИ ПЕТЪР'' НО ... НЕ Е НАЧИНА ДА ПЪЛНЯТ ХАЗНАТА ОТ БЕДНИТЕ ХОРА И ПО ТОЗИ ЛИЦЕМЕРЕН НАЧИН ! ПЛЮЯ НА ВЛАСТТА !!!!!!!!!!!!!!!! БОЙКО ТИ С ЦВЕТАНОВ СТЕ СЪЩО ТОЛКОВА ПОРОЧНИ КОЛКОТО ВСИЧКИ ПРЕВИШИЛИ СКОРОСТТА , ПИЯНИ ЗАД ВОЛАНА , ЧЕ И ПОВЕЧЕ !!!! РАЗКАЖИ НИ ЗА ,, ПАШАТА '' (Румен Николов разкажи за 26 годишното момче което купи Кремиковци за триста и шейсет милиона лева и никой не попита от къде са му дошли ????) ТИ КАК СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ ??? СЕГА ЩАВИШ БЕДНИТЕ ОБИКНОВЕНИ ХОРА И СЕ ПРАВИШ НА СВЕТЕЦ ! А ТИ СИ ЕДИН ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ !!!!!!!!!!!!!!!! ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ СТЕ КУЧЕТА КОИТО ЛАЯТ ПО КУЦИ ПОСТИ ! АЛЧНИ И НАГЛИ КРАДЦИ СТЕ ! НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ ГОСПОД ВЪЗДУХ ДА ВИ ДАВА ДА ДИШАТЕ ! ЗАБРАВИЛИ ОТ КАКВИ ЧЕРГИ СТЕ ТРЪГНАЛИ ... ТАКА НАРЕЧЕНИ ,,УПРАВНИЦИ ''- АЙДУЦИ ! НЕКА СЪДБАТА НАТЕЖИ НА ПОРОЧНИЯ ЖИВОТ КОЙТО ВОДИТЕ – ГОСПОД БАВИ АЛА НЕ ЗАБРАВЯ !!!

    Коментиран от #41, #52, #53

  • 41 Stoyan

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "СВОБОДЕН ЧОВЕК ":

    @40 СВОБОДЕН ЧОВЕК

    Не е свободен онзи които е заключен от глупостта си

    Колкото и да е зле винаги има два пътя: да подобряваме нещата или да ги влошаваме.
    Безумна е логиката да правим нещата все по-зле, защото в момента не били добре.

    "Бедните хора" да не карат непосилно за тях бързо ...
    Да се кара по-бавно е и по-икономично.
  • 42 Пресиян Костадинов

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "333333":

    @28
    Разбира се, че е така. Но не за връзките тогава си говорим сега. Смъртността си е факт, а статистиката е за това, за да се изкривява. На мен не веднъж ми се е налагало да отварям точно онези статистически сборници и да проверявам едно или друго. Ако искате ми вярвайте, но дори там има пропаганда. Едни прости цифри, ама и те изкилиферчени... Напълно е възможно това, което ти казваш да е вярно. Просто в спомените на старите шофьори това не присъства, сиреч катастрофите. Възможно е това да се дължи на прекалената преексонираност на тази тема в наши дни, или на нещо друго, но е факт.
  • 43 DAN

    0 0 Отговор
    Някои да знае къде има из Пловдив?
  • 44 Милен Николов

    0 0 Отговор
    ако пътуваш към Асеновград внимавай до КЦМ има от към метан станцията
  • 45 Георги

    2 0 Отговор
    ама защо не дадат някой лев да оправят пътищата а само пълнят гушата на някой ?
  • 46 pa4ko

    3 0 Отговор
    е ние къде можем да караме като нормални хора поне с една нормална скорост за колата примерно 120км на 5 скорост.мойта специално така най малко ми гори.тос Бойко Борисов направо ни затули от всекаде!
  • 47 Дени

    0 0 Отговор
    За градско съм абсолютно ЗА ограничения и санкции! Обаче транзитни шосета да минават през средата на селото, каквито примери има безброй, абсолютната неадекватност на маркировката, където я има изобщо, особено из планински пътища, дето трябва да пълзиш с 30 за да уцелиш завоя, куп безмислени забранителни знаци, но пък липсващи такива за реални опасности, като гърбици например, въпреки че една такава може да те изхвърли от пътя, / в моя случай самоделно направено гърбище още извън селото, което дори опря ауспуха / Това всичко какво е?! Състоянието на настилката изобщо няма смисъл да се коментира, включително и по т.нар. магистрали. В една, поне малко адекватна държава, вместо да продават винетки с такива пътища, трябва да плащат непрекъснато обещетения на шофьорите.
  • 48 anonimen

    0 1 Отговор
    boli me k... az pak 6e si karam kak na mene mi e kef
  • 49 кик

    0 0 Отговор
    до 40 браво напълно те подкрепям
  • 50 отварям ви о4и4ки

    0 0 Отговор
    ще се отнася за книжките идадени от други държави там нямат то4ки и съответно не могат да те кл.тят откъм то4ки тук куките....относно глобите трябва доброволно да си ги платиш защото няма как да те принудят насилствено да идеш до тукашния кат като си с 4ужда книжка за разллика от издадената такава от тук....а пък глоби не ка се трупат и ако имам и адрсна регистрация в турция например оди ме гони хахахаха....не слу4айно като си сменяхме книжките тук попълвахме декларация 4е нямаме книжка издадена извън бг, явно са се усетили за възможната врътка куките
  • 51 амиро

    0 0 Отговор
    каде се купува шпреи,някои ще ми каже ли?,вчера получих честитка за 200лв от КАТ...
  • 52 Муле

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "СВОБОДЕН ЧОВЕК ":

    @40
    Тея дето карат като бесни по пътищата кво да ги правиме? Бира ли да ги черпим или аганце да им опечем? Може държавата на курорт да ги прати белким си оправят нервите, а?
    Малко са даже камерите и са ни ниски глобите! Много сте ми интересни такива дето им е скъпо два пъти в годината да си платите глобите за превишена скорост , а като ви спрът катаджи директно с 20тунка ги кичите! Не ми се мисли като се запиеш петък събота колко стотачки профукваш, но когато е за обществения ред не ни изнася. Такива дето си хвърлят боклука през прозереца и "с.рът" навсякаде освен в собствения си дом , щото другота е общо и държавата требва а се грижи.
    ЖИВЕЕМ В ОБЩЕСТВО И ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ НЯКОИ ПРАВИЛА!!!!
    За камерите-
    ако на някой не му харесват да хване Кулата - атина - Северна африка . Много убаво - Нема камери ,нема ред(e малко стрелба ,малко насилие но ние сме муже и сме над тия неща, а и мъжката любов е чиста)
    на тия дето много им харесват камерите , а хванат към краството , холандия и други такива дето и в кенефа ги гледат!
    И за англиските улици да не съм ви чул да ги хвалите - малко са по широки от теснолинейката Велинград-Септември !!!!
  • 53 Муле

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "СВОБОДЕН ЧОВЕК ":

    @40
    Май само ти не си разбрал кой купи кремиковци
  • 54 Без глоби

    1 0 Отговор
    Бургас, Велико Търново, Враца, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Търговище и Шумен ...... всички са отбелязани на картата, така че ги търсете тук



  • 55 Без Глоби

    0 0 Отговор
    http://antiradar.braindumpz.com/
  • 56 до амиро

    0 0 Отговор
    ами отиваш в практикер,бриколажа, метро, или бояджииски магазин и земаш шпрей и си ти
  • 57 Алкапоне Мафия

    0 0 Отговор
    Колеги аз вече си получих подаръка едната от тези камери е в пътя пловдив-асеновград точно до КЦМ...Който превиши над 60км в час получава подарък аз получих бая голям подарък...
  • 58 Георги Цонев

    0 0 Отговор
    Моето мнение за тези камери както и за винетките че г-ин Борисов си пълни дебелото вратле. Е нали трежа кинти за новите избори все пак ;)
  • 59 boklucite

    0 0 Отговор
    eee tva e pari za kameri za tehnika imat tiq ama da vdignat zaplata na 500 lv nemogat samo se opravdavat nqmali pari ako nqmaha pari nqma6e da slagat kameri i podobni gluposti
  • 60 333333

    0 0 Отговор
    До 59,
    Що чакаш някой да ти прави заплатата някакаква си?!?!?!
    Ако си нещо недъгав или със сериозни проблеми е едно, но подозирам, че само си мрънкяш ей така ! Всеки си държи съдбата в ръцете(имам предвид всичко извън здравето!) и е много тъпо да се оплакваме и да чакаме някой да ни "оправи".
    Друг въпросе колко се работи в България за 500 лв. и колко в европа за същите пари и най - накрая какво е стойността им тук и съответно на запад !
    Я по-добре си капни еднаракиика да си удавиш мъката , после шибне едно белотчета и некоя табличка и след седмица ни просветли колко ни тъпа държавата та не може да ти осигури по-убава ракиика и по-евтини глоби , щото като си пиине човек па му се приходи на кръчма , па на дискотечка, а те ше го завардят с 3 промила алкохол иш е земат итова дето са му дали и т.н. и т.н............
    АМАН ОТ МРЪНКАЧИ
  • 61 kkk

    0 0 Отговор
    До свободния- кво му е лицемерното на тва бе колега? В Европа е пълно с камери - така се прави. Единствения начин да се научи поне малко на ред българите , е да им се бръкне в портфейла. Те от друго не разбират. Карай по правилата и никога няма да имаш проблем. Като искаш да се пърчиш, ще те снимат.