Last news in Fakti

5 Април, 2012 15:47 35 287 39

Нова пътна камера засече 700 нарушения за седмица

  • пътна камера

Пет са вече стационарните камери в Бургаско, има и три мобилни

В експлоатация е поредната стационарна камера, монтирана на пътя от края на магистралната отсечка в посока Бургас, след бензиностанция “Ромпетрол”. В пътната отсечка ограничението на скоростта е 90 км / ч., като за първата седмица от стартиране на контролната дейност са фиксирани над 700 нарушения, съобщиха от полицията в Бургас.

Припомняме, че с тази камера общо на територията на Бургаски регион работят пет стационарни камери - две от тях са разположени по пътя Бургас - Созопол, на познатите места - спирка “Моряк” и кръстовището за с. Атия, други две - на пътя Бургас .- Несебър - в участъка след бензиностанция “Жезъла” и на гр. Ахелой. Петата най-нова камера е монтирана преди Бургас,  непосредствено след бензиностанция “Ромпетрол”.

Освен стационарните, на територията на Бургаска област работят три мобилни камери, монтирани в необозначени автомобили на “Пътна полиция” - две от тях работят на територията на Бургаска община, а третата - на територията на Несебърска община. Предстои въвеждането в експлоатация на още пет мобилни камери, които да обхванат вътрешността на региона, главния път София - Бургас и пътя за Царево.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стан Вишъс

    11 0 Отговор
    Абсолютно неадекватно ограничение на скоростта в тази отсечка, сложиха я тази камера за да направят пари пак на наш гръб.
  • 2 НАБЛЮДАТЕЛ

    12 2 Отговор
    БОЙКО НЕ СЕ ХИЛИ КАТО РЯПА А ВЗЕМИ И ОПРАВИ ПЪТИЩАТА ВЪТРЕ В ГРАДОВЕТЕ ЧЕ ОТДАВНА НЯМА ТАКИВА САМО КРЪПКИ ДУПКИ И ТУК ТАМ СТРАННА КОМБИНАЦИЯ ОТ ПАВЕТА ЧЕРЕН ПЪТ И ОСТАТЪЦИ ОТ АСФАЛТ А ЗА ТРОТОАРИ И ОСВЕТЛЕНИЕ - ЗАБРАВИ ! МНОГО ПРИКАЗКИ ИЗПРИКАЗВА СТОПИ ОСЕМ МИЛИАРДА И ПОЛОВИНА СЪБИРАНИ ОТ ТРИ ПРАВИТЕЛСТВА ПРЕДИ ТЕБ А СЕГА ВЕЧЕ ВЗИМАШ СКЪП И ПРЕСКЪП ЗАЕМ !?????? И КАКВО ТОЧНО ЩЕ НАПРАВИШ С НЕГО ...АКО НЕ Е ТАЙНА ??? С ТЕЗИ КАМЕРИ БЮДЖЕТ НЯМА ДА НАПЪЛНИТЕ ЗАЩОТО ХОРАТА НЕ МОГАТ ДА СИ ПЛАТЯТ ПРЕСКЪПИТЕ СМЕТКИ ТА КАМО ЛИ ДА ХОДЯТ В КАТ ТА ДА ВИ ПЛАЩАТ СНИМКИТЕ ! С ТЕЗИ ПЪРВОБИТНИ ДОХОДИ НЕ ЧАКАЙТЕ ПОТРЕБЛЕНИЕ ИЛИ ПЛАЩАНЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯ ! ХОРАТА МАСОВО СА ЗАДЛЪЖНЕЛИ И ТОЗИ ПОКАЗАТЕЛ РАСТЕ С ГЛАВОЛОМНА СИЛА ! ЩЕ ТЕ ВИДИМЕ ДОГОДИНА НА ИЗБОРИТЕ !? АКО ДО ТОГАВА ДЪРЖАВАТА НЕ СИ Я РАЗПАДНАЛ ОКОНЧАТЕЛНО СЪС НЕДАЛНОВИДНАТА ПОЛИТИКА НА СМЕШНИЯ ТИ ФИНАНСОВ МИНИСТЪР И НА ОЩЕ ПО СМЕШНОТО ТИ ПРАВИТЕЛСТВО ! ШАМПИОНИ СЕ ОКАЗАХТЕ ПО СЪСИПИЯ И ХАРЧОВЕ БИХТЕ И БСП И НДСВ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #39

  • 3 постна пица

    13 0 Отговор
    Ами сигурно днес за това са обрали банка в Студентски град та да си платят актовете в КАТ ! хааааааааааааааааааааааахххаахаххахххххааааааах
  • 4 sjkl

    8 2 Отговор
    това показва, че скоростта е ИЗКУСТВЕНО занижена, за да може МВР да краде от шофьорите!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 5 ML 320 CDI

    8 1 Отговор
    НАКРАЯ ЩЕ СИ КУПЯ ЕДИН АНТИРАДАР КОЙТО ПОКАЗВА КЪДЕ ИМА КАМЕРИ
  • 6 ония на луната

    2 0 Отговор
    на този път никой не кара с 90(на входа на Бургас от София) .Там излизаш от магистрала и минаваш на път с две платна в едната посока. Съответно и на никой не му идва на ум да намаля особено . Нищо чудно че има над 700 нарушения за седмица. Най -вероятно и аз съм сред тези 700.
  • 7 Иво

    1 0 Отговор
    До номер 5 : Предполагам имаш предвид "радар-детектор"? "Анти-радар"-а е друго и е забранено използването му.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 vti

    5 0 Отговор
    Журналистите, тове не е голяма новина.Проверете в област В.Търново в с.Раданово на главния път за два дни камерата е направила около 900 засечени нарушения.
  • 10 ne6tasnici

    1 1 Отговор
    to e taka kato nqma hora koito da se nadignat purvo da dignat minimalnata zaplata za tozi standart e 1000lv a togava da slagat kameri samo gledat za tehniqt djob a ne pitat horata kak mizerstvat i kak jiveqt
  • 11 GOGO

    3 1 Отговор
    700 регистрирани нарушения! И поне още 1500-2000, които са забелязали камерата или са знаели за нея и са си счупили краката да спират!
    Наличието на толкова голям брой нарушения показва още веднъж колко безмислени и несъответстващи на пътната обстановка са ограниченията на скоростта определени от законотворците!
  • 12 haho

    2 0 Отговор
    tezi kameri sa da sabirat pari ,
  • 13 primeren

    1 1 Отговор
    mobilnite kameri v neoboznacheni koli sa nezakonni,koito se porazrovi po chevrusto i varje logikata shte go razbere:)
  • 14 Ludiq

    0 0 Отговор
    Qko a kamerka dnes q vidqx,snimkata koqto e slojil redaktora mai e ot patq Sofiq-Blagoevgrad,kakto i da e moje i da ne e tq,no vse pak iskax da kaja kamerata koqto e do Burgas e ot noviq tip kameri no vse o6te nqma kak da se izpra6tat globi ot neq
  • 15 nedovolen

    7 2 Отговор
    Не стига че ни крадат циганите и айдуците и вместо полицията да ги спре и да има ред, техните "умни" началници само са ги разпръснали и скрили по пътищата с камери за глоби и подкупи и те да ни краднат. Вече не се издържа, 2 милиона работещи носят на гърба си всички останали и тази загнила милиционерска система, раздути щатове в общини и министерства, та нали ние им плащаме заплатите от данъци.Никой не мисли да произведе нещо, всеки гледа да краде и да прецака някой, пък и с мисълта че ако си превишил скоростта ти едва ли не си за затвора.Това са едни търтей, но дано се срине всичко, че да разберат къде зимуват раците, щото те нищо не умеят само контролират.
  • 16 ааасдфа

    0 0 Отговор
    Някой ако знае каде са сложили камера в Пазарджик да пише ...
  • 17 БатВенко

    4 2 Отговор
    Абе "nedovolen", ако искаш карай с 200 при ограничение 90, а?! Та като ме удариш да е по сигурно, че ще утрепеш и двама ни, а?! К'во ще кажеш!? Аз съм да сложат на всяко кръстовище полицай и камери да видим как ще си карата каруците със 120 градско :) И аз има мощтна колица ама си я карам нормално с ограниченията щото те не се слагат щото някой няма какво да прави :) Аре малко мисъл , а !?
  • 18 jtd

    0 1 Отговор
    ML 320 CDI, казва се радар детектор и за съжаление не ти върши работа.
    Засича камерата когато тя пуска сигнал за да ти засече скоростта, а тя пусне ли сигнал и те заснеме само ще разбереш, че си бил под "обстрел". Така е и с мобилните камери, сами избират кога да те целят.
  • 19 гост

    0 0 Отговор
    мобилните камери не те целят,прави го човека в колата които ако примерно има 2-3 по бързо движещи се автомобила,насочва камерата към един от тях и заснема...
  • 20 brutal

    1 1 Отговор
    Vmesto na vsqkada da s...t kameri shto ne vzemat da napraqt edna magistrala kato tezi b Germaniq i vseki da si kara kakto mu e kef no da otgovarq za postapkite si.

    Коментиран от #30

  • 21 DBS

    5 2 Отговор
    Не стига,че масово се карат коли в съмнително техническо състояние ,с комплексирани зад волана,взели по 2-2.5К разни изтърбушени 'бегачки' по 150 коня и- ела ме виж къв съм рейсър.Вече не се издържа такива да те "натискат" и засичат по пътищата.Никой не мисли за безопасност за себе си камо ли за другите.Като си караш с ограничението нито камера ще те снима ,нито ще чуеш "кво прайм ся" и тн.Крали го били,а ти като треснеш някой в насрещното с бясна скорост или бутнеш човек ,не крадеш ли?Естествено,че трябват още камери и ефективни глоби за рейсърите.Всеки се възхищава от уредените страни в ЕС,обаче там хората си спазват правила и си живеят по-спокойничко.Всъщност кво ли да обясняваш на форумни д...ли.
  • 22 Ушев

    1 1 Отговор
    Гооолем кеееф!!!Още 700 ги избрамчаха!Карайте още по-силно и се усмихвайте за да сте красиви на снимките.Умен човек по разбит път силно не кара-запомнете го
  • 23 GOGO

    0 1 Отговор
    До №17 и 21

    Абе, бат Венко,
    Ако имаш път до Бургас – вземи ме с теб и мощТната си колица. Нека минем по подбалканското. Като стигнем до Бургас едва ли ще можеш да ме убедиш, че и в 20% от наложените със знаци ограничения има „малко мисъл”! Аз ще се върна с влака!

    DBS,
    Уважавам желанието ти да спазваш ограниченията, независимо, че за мен 70-80% от тях са безсмислени. Те и затова масово се нарушават! Предполагам, че имаш достатъчно опит, за да знаеш, че могат да те убият и със скорост далече под разрешените от правилника или пътните знаци! Това едва ли ще те топли много – размазали те с 40, но били разрешени 60 или със 110, но били разрешени 130!!!
  • 24 gogo

    2 2 Отговор
    Нормално ли е според вас в София на околовръстното и на бул.България ограничението да е 80 и 70 а извънградско да има 50 що за простотия.Мене ме бяха снимали с 89 около Велико търново някъде при ограничение 50!!!!! а в София си карам с толкова по булеварда това нормално ли е ?
  • 25 аз

    2 2 Отговор
    Правилника за движение по пътищата е толкова неадекватен, че трябва да се промени фундаментално. Никой не може да ме убеди, че ограничението на скоростта, колкото и необходимо да е то, може да бъде еднакво за всички категории МПС. Няма как един дърт КАМАЗ със 200 метра спирачен път при скорост 50 км/ч да има ограничение примерно 50, и в същия участък един нов автомобил с ABS и със спирачен път 80 метра при 100 км/ч да има същото ограничение. Пълна простотия и неадекватност.
  • 26 dani

    1 1 Отговор
    хубавото на камерите е че онези с фуражките няма как да искат,като след като си изпълнят нормата,започват да работят на часно
  • 27 Аделина

    2 0 Отговор
    Знае ли някой, не можах да намеря в коменатрите, на колко километра засича тази въпросна камера до бензиностанцията на Ромпетрол. Имам предвид, дали ако съм карала със 110 съм снимана?
  • 28 Меан

    0 1 Отговор
    над 10 км/ч. снима
  • 29 камеров

    0 0 Отговор
    камерките са хубаво нещо лесни парички за хазната
  • 30 Пирамид Хлътков

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "brutal":

    @20 Защо да правят магистрала вместо да си вземат по една дебела премия и остатъка да го дадат за камери и да си прибират още пари, пък и поддръжката на камерите, не е като поддръжката на магистралата.
  • 31 nik

    0 0 Отговор
    az imam radaren detektor ot 2 godini i sam mn dovolen ot nego spasqval me e pone 5 pati cobra n1
  • 32 Цветомир Попов

    1 0 Отговор
    Контрола на пътя е хубаво нещо , но не винаги е адекватен спрямо условията на пътя!!
  • 33 стратокастър

    1 1 Отговор
    Крайно време е Алекси Стратиев и останалите чиновници от К.А.Т. да използват информацията от камерите не само за налагане на глоби!Ако са минали 700-1000 автомобила без да е станало авто инцидент то това означава само едно нещо-ограничението е напълно БЕЗСМИСЛЕНО!!!95%от ограниченията са от времето на "москвичите"и "жигулите".Колко са останали от тях по пътищата и какви са възможностите на съвременните автомобили
  • 34 nedovolen

    1 0 Отговор
    Никога не съм карал с 200! Както писах преди не съм против да има присъствие на опасните места кръстовища, училища и т.н. Изпращат полицайте да следят за скорост на извънградски участъщи където освен някое заблудено куче друго няма.През това време някой циганин троши вратата на село на твойте родители, че имало пенсийка и желязо за кражба.Измества се целия смисъл на полицията да ни пази, а не да ни тероризира в скрити патрулки само на такива места на които нарочно някой е ограничил скоростта за повече глоби. Това е нечесното и ако ме глобяват на място където задължително и човек разбира че трябва да намали и да е с разрешената скорост - тогава глоба задължително.Но да те спират и да се чудят за какво да се заядат те това е милиционерщината.И мисля че DBS и БатВенко принадлежат към някой структури за който става въпрос.
  • 35 симеон

    0 0 Отговор
    истината е че в българия занаците са адекватни но за препоръчителна скорост максимално разрешената трябва да бъде тази която ако превишиш наистина има опастност за сигурността а сега како става карам си аз както някой каза камаза и то със скорост под ограничението и изкача едно балканче от един черен път и к"кво прайм ся а ако съм примерно с 15 годишната си немска кола която има abs и всичко там дето слагат швабите превишавам където е 90 аз карам със 150 и когато виждам че камаза ще удари балканчето натискам още малко до 190 после спирачка паркирам едно софийско излизам и давам знак на моторчето да спре и в това време минава камаза с пушещи гуми предполагам че ме разбрахте щото много се размечтах
    така си е максимално ограничената скорост не трябв ада бъде препоръчителната скорост има разлика и тя трябва да се вкара в норматив
  • 36 bosshoss

    0 0 Отговор
    само стрелба с снайпер по тия камери
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 БатВенко

    0 0 Отговор
    Аз ли нещо неразбирам . . . защо в българина е заложено това, че никои не може да му казва какво да прави. Нареждат си хората знаци и камери белкем има някакъв контрол, защото както каза вече един пич тука - разни реисъри с дърти и с по 150 коня раздрънчани колици, си мислят , че пътят е техен и, че всеки трябва да им прави път щото те си "бързат" незнайно за къде. Все пак идеята на патуването е да стигнеш жив там за кадето си тръгнал, а не с линейка или на рапатрак. А за Софийско градско не ми се говори, вчера спирам на пешеходна патека да мине момиче с куче и един абич с BMW естествено на 100 години, ме изпреварва в насрешното щото бърза, не може да чака - и познайте какво - щеше да отнесе момата. Така, че брат щом има 50 значи 50 , на магистралата 130 , а не аз да си изпреварвам неква бричка със 120 и да ме настига някъв с 180 и да ми дава зор да го изпреварвам по бързо - как стават тия работи . . . ? Затова както каза вече човека - усмихвайте се и си слушайте Лепа Брена та да сте красиви на фотосите от КАТ.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.