Last news in Fakti

3 Април, 2012 17:04 1 569 0

Побоят пред "Амнезия" изглеждал като детска игра

  • делото-
  • стоян балтов-
  • разпитани
Побоят пред "Амнезия" изглеждал като детска игра - 1
Снимка БГНЕС

Двама свидетели бяха разпитани по делото за убийството на Стоян Балтов пред „Амнезия”. На днешното съдебно заседание бяха приети две експертизи. Делото бе отложено за 10 май.

Показания днес даде Милко Бачев, който в нощта на убийството на студента Стоян Балтов на 5 декември 2008 г., е работил като таксиметров шофьор във фирма "С-Експрес" и станал свидетел на побоя над момчето. След това пък карал с таксито до "Пирогов" трима души от компанията на биячите, единият от които е подсъдимият Александър Данаилов. Другите двама подсъдими са Вили Георгиев и Светлозар Стоилов.

Самият Бачев  е осъждан за кражби и наркотици, а в момента вече не работи като шофьор.  Той обаче нямаше ясни спомени за боя пред дискотеката. Той минавал около дискотеката и видял спречкване между две групи, които били двама срещу петима. Един от двамата ударил друг от по-голямата компания и избягал, след което последвали около 3 удара върху останалия сам младеж, съобщи "Правен свят".

"Изглеждаше като детска работа, видях около три удара с юмруци, но никой нямаше на земята", разказа Бачев. По негово мнение, трима от групата дошли и се качили в таксито му, защото момичето в колата настоявало да откара едното момче в "Пирогов", тъй като накуцвал.

След като ги оставил, Бачев се върнал и видял полиция пред мястото. Попитал свой познат полицай какво става и той му казал за сбиване пред "Амнезия". Шофьорът веднага обяснил, че е возил до "Пирогов" младежи, които според него са участвали в това сбиване. Докато говорили, Бачев видял и лежащия Балтов и го разпознал като момчето, което било ударено с юмруци. Попитал полицая защо няма линейка, на което униформеният му отвърнал, че на мястото е екип на съдебна медицина, защото момчето е починало.

Друг разпитан свидетел днес бе полицаят Стоян Калинов. Той се отзовал на сигнал за буйстващ младеж в "Пирогов". Това, според обвинението, е подсъдимият Александър Данаилов, но свидетелят не успя да го разпознае.

"Беше агресивен, враждебно настроен и миришеше на алкохол", заяви Калинов. Адвокат Асен Асенов, който защитава Данаилов попита как свидетелят е разбрал, че младежът в болницата е враждебно настроен, на което полицаят отговори, че псувал и ругаел. Защитникът настоя да чуе точните псувни, на което свидетелят отвърна, че момчето, което било вече с белезници, се обърнало към дежурния в "Пирогов" с думите: "Ще ти е.. майката! Гологлав педераст!"

По делото бяха приети и две експертизи, а тройна съдебно-медицинска експертиза трябва да се изслуша на следващото заседание, защото единият експерт е в отпуск, а от защитата се възпротивиха той да бъде заменен от друг, който днес бе в залата. До тогава ще се направи опит да се призове и свидетелят Даниел Иванов, който е в чужбина.

Делото за убийството на Стоян Балтов тръгна преди две години в Софийски градски съд, след като през лятото на 2009 г. бе върнато на прокуратурата. Балтов бе убит пред дискотека "Амнезия" в Студентски град на 5 декември 2008 г.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА