Last news in Fakti

10 Април, 2012 18:30 1 243 5

Обмислят забрана на отказа от парно

  • парно-
  • топлофикация-
  • валентин николов-
  • забрана

До живот свързани с топлофикация?

Обмислят забрана на отказа от парно - 1

За връзка до живот между топлофикациите и техните абонати се обяви заместник-министърът на икономиката и енергетиката Валентин Николов. Той поиска да бъде въведена пълна забрана на отказа от парно, предаде БНТ. Идеята беше лансирана на кръгла маса по проблемите на топлофицирането на страната. В момента работна група обмисляла как забраната да влезе като една от промените в Закона за енергетиката.

И сега е предвидена забрана за демонтаж на радиаторите, но съществува възможност цял блок да реши да се откаже от топлоподаването, като се запечата абонатната му станция. Ако предлаганите текстове бъдат

одобрени, тази възможност ще отпадне. Друга от подготвяните промени е отчитането на парното вече да става ежемесечно.

Според Николов това ще понижи цената за потребителите, тъй като повишаването на доверието ще намали отказите от потребление на топлинна енергия. В подкрепа на месечното отчитане се обяви и председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев, който обаче уточни, че това отчитане трябва да става по избор на аботатите. Семерджиев коментира също така и цената на топлоенергията.

Според него от 1 юли тя може да падне между 5 и 7%, като с толкова ще поевтинеят сметките за топла вода спрямо сегашните. Това ще стане, ако "Булгаргаз" започне да купува газ от Русия с 10% по-евтино, както се договориха българската и руската страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nikito_blend

    1 0 Отговор
    Зам. министъра да вземе да се гръмне. Хората се чудят как а се отърват, той ще им забранява.
  • 2 The Bear

    0 0 Отговор
    Абе кучетата гледат как хуманно да спрат да се размножават и да им е удобно до края, а хората изтребват с дискриминационни мерки и в разрез със всякакви понятия и норми относно правата на човека - станал бил абонат по някое си време, и от там нататък ще му е забранено да се откаже доживот дори ако топлофикация реши та дигне цените 100 пъти Това е меко казано абсурдно - не може да бъде! Или журналистът Г-н Сачев нещо не е разбрал, или управляващите дотам изперкаха, че са склонни и към такива греничещи с лудостта изказвания! Ами м...лите как ще ги задължите да плащат! Ами има и обратната страна - човек който не иска парно може да си отреже радиатора и тръбите и да каже на топлофикация, че апартаментът си е негов и той не иска чужди тръби и железа да минават през него и да плаща и една стотинка за прищевките на някого!
  • 3 Jack Western

    0 0 Отговор
    ГЕРБ-ерите имат остър недостиг на мисловен ресурс и показват пълно пренебрежение към правата на хората. Всъщност с тези си предложения се доказват като ултракомунистическа фракция, нещо като "червените кхмери"
  • 4 Ники Николов

    0 0 Отговор
    натрупва6 сметки не плащащ и идват ити вземат вси4ко товае
  • 5 Made in BG !

    0 0 Отговор
    ---Това е абсурд! Не може правителство в европейска държава да те задължава и обвързва насилственно към дружество като Топлофикация! Колкото дивиденти да извлича това е смешно и грозно действие! Ако БГ.е цивилизована и правова държава ,то това трябва да е самостоятелен избор на потребителя! По този терористичен начин ГЕРБ. нарушава правата на свободното население и убива конкуренцията на пазара на енергетиката ,а именно обрича народът ,българинът да плаща високи месечни сметки! Ще се наложи в този случай да пискаме в Европеиския съюз! Просто ъакава наглост няма аналог!