Last news in Fakti

4 Май, 2012 17:47 971 0

Екоравновесие хвана 381 кучета за април

  • кучета-
  • екоравновесие-
  • ботьо петков

Четири от кучетата, които убиха през месец март проф. Ботьо Тачков са евтаназирани, а останали 19 има кандидат-осиновители, съобщи директорът на "Екоравновесие" Манол Нейков, цитиран от БНР. Общинското предприятие представи отчет за дейността си през април. 1735 сигнала са подадени от граждани през април за агресивни бездомни кучета, 39 са за ухапвания. Заловени са 381 кучета, 303 са кастрирани, сочи отчетът. 

След като бъдат заловени, агресивните кучета се кастрират, обезпаразитяват се, ваксинират се за бяс, въвеждат се в информационна система и се връщат се на място. Не се връщат кучетата от детските градини и училища, от болници и летища, те остават в приюта до осиновяването, обясни Манол Нейков.

Екипите, които ловят бездомните кучета не са на щат в "Екоравновесие". Плаща се за всяко заловено куче - 5 лв. за женско, 3 лв. - за мъжко.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА