Last news in Fakti

17 Май, 2012 08:23 5 550 14

Кучета "ядат" коли

  • коли-
  • автомобили-
  • гео милев-
  • кучета

Кучета нападат и хапят човек в София - това, за съжаление, вече не звучи като новина. Но нахапан от глутница автомобил е вече нещо ново. От няколко седмици в квартал „Гео Милев” вилнее глутница кучета, които през нощта хапят и чупят коли, предаде бТВ.

Автомобилът на Михала Алексадрова е поредната жертва на кучетата. „Във вторник сутринта като се събудих, установих, че колата ми е наядена от кучета. Първоначално реших, че някой ме е ударил на паркинг, но после се оказа, че цялата е на зъби. Оказа се, че и съседи има пострадали по същия начин”, казва жената от квартала.

Михаела и съседите й вече са разгадали мистерията, защото кучетата ръфат коли точно в техния квартал. Този район е от малкото в София с голяма колония от бездомни котки. Нощем котките се крият във все още топлите кухини около двигателите на автомобилите.

През последните седмици колонията от котки в „Гео Милев” изчезва, защото глутница кучета завзема територията. Котките използват колите като последна своя крепост преди да отстъпят и този квартал на бездомните кучета. Миналата нощ камерата на близък магазин дори уловила как „нoвите господари” ръфат калобраните на бус.

„Това не е нормално в 21 век - да ти изяждат кучета колата. По същия начин могат да ме изядат и мен. Мисля да заведа дело срещу общината. Вчера ходих до Първо РПУ за протокол и оттам ми казаха, че това не е престъпление за тях”, жалва се още Михала Алексадрова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    5 0 Отговор
    то за родната полиция нищо не е престъпление...
  • 2 todor

    5 0 Отговор
    То човек убиват и няма наказани, за колата ли да направят нещо. Жалка картинка е тука.
  • 3 Баба Пена

    5 0 Отговор
    родната милиция ни пази
  • 4 ичко

    1 0 Отговор
    глад мори добитъка ,утре и нас
  • 5 АЗ

    1 0 Отговор
    ужас
  • 6 PlimP

    2 1 Отговор
    леко да не изядат колата :), аз личчно обичам кучета, но няколко пъти съм и тупал кучета, като единия път доста пердах отнесоха долните песове, щото решиха, че трябва да ме ядат, събират ми се и 2 сгазени, щото хапят по гумите на колите и преследват велосипедисти, въпросът е кво правим с "милите" котенца хранени от видни "граждани" из блоковете, освен, че са Н на брой, пълнят мазета с бълхи, мяучат по цяла нощ, като се разгонят, драскат колите от катерено по тях, пускат аларми и прочие удоволствия, в Пловдив бездомни кучета почти няма, което е добре, но положението с котките е плачевно и преполагам на никой няма да му е приятно да му падат остатъци от храна по главата докато минава между блоковете, щото видиш някой е решил да ги храни, щото котките не хапели никой, не нападали и прочие, ми приберете си ги у вас вмирисаните бълхарници, как не мога да се сдобия с малко цян калий от някъде
  • 7 sodom&gomor

    4 0 Отговор
    Вчера човек, днес кола, няма да се учудя утре някой кьопек ако оглозга темелите на нашия блок и се събудя сред руйни!
    Прибирах си децата от градинката за да не пречат на кучетата, а сега мисля да си махна и колата та да мога на спокойствие да ловуват котараци.
    До живущите в Гео Милев: въздушна пушка 5.5 с оптика прави чудеса.
    1. спортуваш
    2. опазваш си колата
    3. разчистваш махалата от кучета
    4. спокойно се разхождаш.
    5. инвестицията не е голяма
    6. пораженията в/у псето не са фатални
    7. консумативи всякакви и без пари
    8. бъркаш отзад на кучкарите
  • 8 и ловец съм и рибар...

    4 1 Отговор
    Само дайте разрешение и с дружинката ше решим проблема за 2-3 дни. Приберете природозащитниците в ареста за няколко дни там за нарушаване н реда или нещо там квото е удобно за случая да не ни се пречкат и след това няма да видите бездомно псе на улицата, гарантирам. В природата оцелява по-силния. Хората сме по-силни от псетата, значи ние ще оцелеем те не.
  • 9 Wafla Winkel

    0 0 Отговор
    Имам чувството, че иде реч за война между гангстери - "Котките използват колите като последна своя крепост преди да отстъпят и този квартал на бездомните кучета." Отделно, мисля си, явно в скоро време София ще се превърне в жокера 50:50 - хора и кучета, население от 4 млн. Не е нужно и да питам какво става в тази ненормална държава, то се вижда - кучета, котки, паразити. Една качествена инвестиция не видях, нищо човешко не се случва!
  • 10 Снекбар

    0 0 Отговор
    Разкарвация е и иска пари, но десетина заинтересувани от проблема заедно могат да си вземат адвокат, който да документира думите на полицейските служители - как това не е престъпление, вещо лице, което да окачестви и оцени щетите и т.н. Впоследствие, по каналният ред се завежда дело срещу държавата за правото на нормален живот, където се обяснява срещу какво се реагира, как сбърканата политика руши живота и имуществото на гражданите, а това е имущество, купувано в общия случай с мизерните заплати от 300 - 400 лв. Има си конкретно отговорни длъжностни лица, за да е налице целият този абсурд! Много хора вече спечелиха делата си, заведени в Европейския съд по правата на човека, в интерес на истината, почти всички, потърсили отговорност от държавата!
  • 11 Тон

    1 0 Отговор
    Смешна работа ,не мога да тичам спортувам без да се оглеждам,сега и колата ми трябва да пазя от помяри!
    Да ви т.ковам правозащитните организации дето само говорят,колкото и да е грубо такива разбеснели глутници само антифриз ще ги успокои!
  • 12 БУшона

    0 0 Отговор
    Бой без да ти мига окото!!!
  • 13 никсън

    0 0 Отговор
    това не е новост , преди година поради същите причини на моя автомобил предния регистрационен номер беше навит на фунийка буквално и единия калник наяден . подкрепям радикално мислещите , стига са ни баламосвали - трябва олово под опашката на тая напаст !!!! м.....а и на колата ама хората как да ги оправиш , няма резервни части !!!!!
  • 14 До всички ЖЕРТВИ

    0 0 Отговор
    Здравейте,
    моят автомобил претърпя сериозни поражения по двата предни калника и предния номер по същата причина. В момента проучвам ситуацията по прецедура за завеждане на иск срещу общината и предприемане на съответните мерки срещу озверелите псета. Ако има и други жертви нека всички се свържем и подадем групов иск, така шанса се увличава доста.
    А за евентуалните подобни случки с хора - даже не искам да ги коментирам.. направо звучи ужасяващо... небрежното безхаберие на службите, заради което страдаме ние, гражданите