7 Юни, 2012 13:33 1 142 1

ВМРО иска ясни гаранции за България при конфликт в Иран

  • конфликт-
  • иран-
  • вмро-
  • гаранции-
  • българия-
  • цру
ВМРО иска ясни гаранции за България при конфликт в Иран - 1
Снимка БГНЕС

От България ли ще излитат американските самолети към Иран, пита ВМРО след внезапната и тайна визита на шефа на ЦРУ ген. Дейвид Петреъс, съобщиха в официално съобщение от партията. Преди месеци партията отправи същото питане и при посещението на държавния секретар на САЩ Хилъри Клинтън.

Смята се, че самолетите на военновъздушните сили на САЩ са от седмици у нас, а базата в Безмер е предполагаемата площадка за очертаващото се нападение срещу Иран.

ВМРО иска повече яснота от страна на официалните български представители по въпроса. Разбираема е конфиденциалната обстановка на случващото се, но зараждащите се страхове в българското общество трябва да намерят ясен отговор от страна на институциите – е становището на ВМРО.

При евентуални военни действия в Иран България трябва да получи достатъчно ясни гаранции за безопасност от страна на съюзниците си, смята ВМРО.

Събитията се развиват на фона на скорошното поредно изявление на високопоставени ирански военни, че всички съюзници на въоръжена намеса срещу ислямската държава са практически мишени в обсега на иранските ракети.  

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джeндeмa

    0 0 Отговор
    МВРо-то са typa добре охранена група ДС и не биха могли сами да сформулират такъв сложен въпрос! Текстът им е спуснат от Москва, като тест за реакцията на българите!