Last news in Fakti

7 Юни, 2012 11:06 1 055 7

Директорът на ЦРУ у нас, хвали ни /Обновена/

  • цру-
  • дейвид петреъс

Директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ Дейвид Петреъс бе на посещение в  България от 5 до 7 юни 2012 г. По време на визитата си той се срещна с президента Росен Плевнелиев, министър-председателя Бойко Борисов,  заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министъра на отбраната Аню Ангелов,  както и с отделните директори на българските разузнавателни служби, съобщиха от посолството на САЩ.

Като бивш началник на Централното командване на САЩ и на коалиционните сили в Ирак и Афганистан генерал Петреъс изрази искрената признателност  за внушителния принос на България в тези страни. Той също така високо оцени способностите на българските части, с които е имал честта да служи в тези мисии, както и на Балканите. 
Директорът сподели и своята висока оценка за здравите отношения на сътрудничество в областта на разузнаването между ЦРУ и българските разузнавателни служби в съвместната им работа, целяща да се извлече полза от новопоявили се възможности и да се даде отпор на общите заплахи, и изрази  решимостта тези отношения да бъдат разширени.

Директорът на ЦРУ приветства в частност  усилията на българското правителство в борбата с тероризма, организираната престъпност и корупцията.  В добавка той отбеляза отговорната фискалната политика и дисциплина на България. Директорът също така подчерта, че САЩ одобряват и насърчават важните стъпки, предприемани от България да се модернизира и усилията на страната за разнообразяване на енергийните източници и за осигуряване на по-голяма прозрачност в енергийния сектор, както и за постигането на сигурност и стабилност на Балканите. Дейвид Петреъс си тръгна от България дълбоко впечатлен от цялостната визия, представена от президента и министър-председателя.

Директорът смята, че близкото партньорство на САЩ и България е особено важно и за двете страни, и очаква това партньорство в областта на разузнаването и в други сфери да стане още по-силно в месеците и годините, които са пред нас.

„Фактът, че той отдели толкова време за посещение в София, е знак за доверието, което партньорите ни имат в нас”, коментира премиерът Борисов след срещата Дейвид Петреас.

Благодаря на директора на ЦРУ за високата оценка за направеното от българското правителство в борбата с тероризма, организираната престъпност и корупцията и за подкрепата на нашата политическа воля да се справим с тези проблеми“, заяви министър-председателят Бойко Борисов. Той се присъедини към оценката на госта, че сътрудничеството между ЦРУ и българските разузнавателни служби е изключително добро и ползотворно.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    0 0 Отговор
    дошъл да види под4инените си
  • 2 ПФФФ

    0 0 Отговор
    КАТО МУ ХАРЕСВА БЪЛГАРИЯ ЩО СИ ТРЪГВА .. НЕКА ОСТАНЕ ДА ЖИВЕЕ ТУКА !!
    ЩЕ СЕ РОДИ С 300-400лв ЗАПЛАТКА ... ще го уредят някъде...
  • 3 ето

    0 0 Отговор
    РАЗСТРЕЛ ЗА ВСЕКИ КОИТО КАЖЕ ШИСТОВ ГАЗ
    България е малка не може да се превърне в бунище.
    ПРОБИВАЙТЕ СИ В САЩ .. но там е забранено в99% от територията

    .ЕМИ И ТУКА Е ЗАБРАНЕНО !
  • 4 FRACK OFF

    0 0 Отговор
    Vermont first state to ban fracking.
    DONT COME BACK !
  • 5 няма газ

    0 0 Отговор
    ГОЕМОТО ЦРУ ДОШЛО В МАЛКАТА СТРАНА ДА ЛОБИРА ЗА ШИСТОВ ГАЗ.

    МИНАВАМЕ КЪМ РУСКО-КИТАЙСКАТА СФЕРА НА ВЛИЯНИЕ !

    ДОВИЖДАНЕ ... ЛЕШПЕРИ !!
  • 6 GreenPeace777

    0 0 Отговор
    Директорът също така подчерта, че САЩ одобряват и насърчават важните стъпки, предприемани от България да се модернизира и усилията на страната за разнообразяване на енергийните източници

    http://www.youtube.com/watch?v=dEB_Wwe-uBM
  • 7 GreenPeace777

    0 0 Отговор
    http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=jN_YwQp4pzY