До 2 месеца без топла вода в София през лятото

Публикувана: 5 Юли, 2012 19:23
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2215
ШРИФТ ПЕЧАТ

 

Жители на квартали в София като „Лозенец“ и „Гео Милев“ могат да останат без топла вода между 10 и 60 дни. Причината е кампания на дружеството за подмяна на мрежата, става ясно от прессъобщение на „Топлофикация“.

Дружеството започва едновременно подмяната на над 32 км тръби и основните ремонти на ТЕЦ „София” и ТЕЦ „София-Изток”. За първи път от близо 6 години компанията ще извърши толкова мащабни ремонтни дейности с основна цел да намали броя на авариите в различни райони на столицата и да гарантира качествена услуга за столичани през отоплителния сезон. Рехабилитацията ще се извършва както от фирми-подизпълнители, избрани вследствие на проведените обществени поръчки, така и от екипи на компанията. Ще се работи едновременно на 44 обекта, които са с различни нива на трудност и различно време, необходимо за приключване на строителните работи. Докато се подменят участъците по мрежата ще се извършват и основните ремонти в ТЕЦ „София” и ТЕЦ „София-Изток”, така че столичани да изпитат възможно най-малък дискомфорт от липсата на топла вода за времето на ремонтните дейности.

Планираната подмяна на близо 8 км тръби в Топлорайон „Земляне”, около 10 км в Топлорайон „София-Изток”, на 7 км в Топлорайон „София” и на 3 км в Топлорайон „Люлин” ще доведе до спиране на топлата вода в определени участъци на столицата от 10 до 60 дни. С изключение на годишния планов ремонт в централите „Овча купел”- 1 и 2, който вече започна, в останалите райони на столицата ремонтните дейности ще стартират на 18 юли и ще приключат до 30 септември 2012 г.

“Въпреки че сме осигурили частично пренасочване на засегнатите абонати от една топлоцентрала към друга и ще подновяваме топлоподаването поетапно, където е възможно, сме наясно, че някои клиенти ще усетят сериозни битови неудобства. Графиците за рехабилитация на мрежата са направени така, че да могат да се ремонтират най-тежките от гледна точка на аварии райони и да се подмени възможно най-дълго трасе. По този начин в част от кварталите Лозенец и Гео Милев ще бъдат сменени общо близо 5 км тръби наведнъж и това ще остави хората без топла вода за близо 60 дни. Ще положим всички усилия да работим ускорено, защото и за нас това е загуба, но нямаме избор и ремонтите трябва да бъдат извършени. Само за последните 6 месеца авариите в тези участъци на столицата бяха чести, а според нашите данни ситуацията е била подобна и през миналата година.”, каза Стоян Цветанов, изпълнителен директор на Топлофикация София.

„От 960 км топлопреносна мрежа, едва 150 км са рехабилитирани и именно остарелите тръби са причината за честите аварии в системата. Ето защо тази и следващите три години сме си поставили амбициозната задача да подменим общо 130 км тръби. Това е от изключителна важност и не може да бъде отлагано повече.”, категоричен е Цветанов.

Графикът за ремонтните дейности е публикуван на интернет страницата на компанията. Клиентите на компанията могат да направят справка и на телефони: 02/ 859 41 63 и 02 / 958 24 73. „Топлофикация София” ще продължи да спазва законовите изисквания да уведомява своите абонати за ремонтите и спиранията на топлата вода минимум 15 дни предварително. За периодите на плановите годишни ремонти, които засягат отделните квартали, съобщения ще се публикуват и в месечните сметки, така че информацията да достигне персонално до всеки клиент.

София / България

Въвеждане на коментар към статията
Име (като гост):


Напишете кода от картинката КИРИЛИЦА
(само главни букви)
Визуална кептча
Коментар с регистрация »
Коментар:
Много екстри за регистрирани потребители
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.

Ловци на бисери
Доналд Тръмп
Това заяви републиканският кандидат за президент по отношение на външната политика на страната от времето, когато Хилъри Клинтън бе държавен секретар в администрацията на Обама.
В интерес на истината, те (демократите) наистина създадоха Ислямска държава благодарение на своята слабост."

Още бисери