Last news in Fakti

19 Юли, 2012 07:44 8 543 43

България на мишената на терора (Обновена в 14:00 ч.)

  • бургас-
  • камикадзе-
  • терористичен акт-
  • цветанов

Българин е сред жертвите на атентата на летище Бургас

България на мишената на терора (Обновена в 14:00 ч.) - 1
Снимки: БГНЕС

За първи път в своята история България стана мишена на международния тероризъм. Вчера на летището в Сарафово в 17:25  ч. беше взривен автобус с израелски туристи. Една от версиите по която се работи е че експлозията е дело на атентатор камикадзе, съобщи премиерът Борисов.

Намерена е шофьорска книжка от щата Мичиган, съобщи вътрешния министър Цветан Цветанов. Той уточни, че след проверка с американските служби е установено, че книжката е фалшива и няма такова лице в Съединените щати. Нашите служби са успели да свалят отпечатъци от него, въпреки, че това е било едно от най-разкъсаните тела по време на инцидента. По думите на Цветанов той се е държал като турист и не е предизвикал подозрения.

Министър Цветан Цветанов потвърди, че основната версия по която се работи е самоубийствен атентат. Той подчерта, че се работи в синхрон с израелските и американските служби - с ФБР и ЦРУ.

Заподозреният е с дълга коса, носил е фалшиви американски документи и е сред най-разкъсаните от взрива. Взривът е станал в момента в момента, в който той е слагал раницата си в багажника на автобуса.
Имаме му данните, снимката, той се е въртял около час на летището, съобщи Борисов.

С него жертвите на терористичния атентат в Бургас станаха седем. През нощта е починала една от тежко ранените при инцидента туристки, съобщи външният министър Николай Младенов от летището в крайморския град. От "Пирогов" заявиха, че не става въпрос за тяхна пациентка, каквато информация изтече първоначално.

Един от загиналите е българин. Това е 36-годишният шофьор на взривения автобус Мустафа Кьосов. Останалите починали са израелски граждани.

В момента в който имаме ДНК профил на заподозряното лице е възможно да имаме повече информация, съобщи вътрешният министър.

Цяла нощ оцелял от атентата мъж търсеше бременната си  съпруга.  “Взривът не дойде отдолу, а по скоро отстрани. Аз бях настанен в друга болница, отделно от голямата група, но излязох от нея веднага, след като получих първа помощ, защото се притеснявам за жена си.
Когато се съвзех, казах на жена ми да излиза навън. Досега не съм я открил, а тя беше бременна. Не знам дали е жива. Къде е? Къде е?”, коментира човекът.

Информацията от януари за предполагаеми атентати срещу израелци на територията на България няма нищо общо с вчерашния атентат, категоричен беше Цветанов. В тази връзка премиерът Борисов заяви, че държи да каже, че "досега сме имали поне 15-ина сигнали, различни, през годините, които сме проверявали, установявали, едни задържали, други предотвратявали. Това, което се тиражира – имаше декември-януари, но за зимните ни курорти. Тогава поработихме с колегите доста и не се случи. За този атентат имаше повече съмнения да бъде в други държави, но се случи тук”.

Трима тежко ранени бяха  преместени през нощта в София със самолет.

Двама тежко пострадали от атентата в Бургас, мъж и млада жена, са транспортирани в "Пирогов", в 2.40 часа през нощта, съобщиха от клиниката. И двамата са с опасност за живота. Трети пострадал - 26-годишна израелска гражданка, пострадала при инцидента в Бургас,  е транспортирана  и настанена в Клиниката по реанимация и интензивно лечение във ВМА-София. Пострадалата е с тежка политравма – гръдна и коремна контузия, разкъсване на черен дроб и диафрагма, на изкуствено дишане и с опасност за живота, съобщиха от ВМА.

Според министърът на здравеопазването Десислава Атанасова всички пациенти, без настанените в София,са транспортирани с правителствения самолет към Израел.
32-ма от постъпилите в болницата в Бургас са били с несериозни травми и възможност за транспортиране, един е бил в по-сериозно състояние.
Трима души са настанени в София – двама в "Пирогов", един във ВМА. Един мъж е с 55% изгаряния по тялото и множество травматични наранявания, счупен таз и подбедрица. Той е със стабилни жизнени показатели, доколкото състоянието му позволява. Още една жена е приета в "Пирогов", с тежка черепно - мозъчна травма и оток. Тя е с опасност за живота, но в стабилно състояние.
Жена, която е настанена във ВМА, е с тежка политравма – разкъсване на черен дроб, била е направена операция в Бургас. В момента е с опасност за живота.
Според Атанасова, организацията е била адекватна на ситуацията.
Тя представи хронология на инцидента.


 

Според председателят на Окръжна прокуратура Бургас Калина Чапкънова след направените първоначални огледи става ясно, че взривът е бил поставен в страни от автобуса, а не както се предполагаше в багажника на возилото.  Процесуално следствените действия се извършват от българските специалисти.

Все още не е установен тротиловият еквивалент на взрива, тъй като все още се събират веществените доказателства. Все още не уточнено окончателно какъв е типа взрив и дали той е бил взривен дистанционно. Сега в момента има все още разпръснати парчета желязо на всякъде около мястото на инцидента. Разпитват се свидетели. Когато се съберат всички свидетелски показания могат да се направят  и съответните изводи.

В телефонен разговор снощи министър-председателят Бойко Борисов и колегата му Бенямин Нетаняху осъдиха остро трагичния инцидент, съобщиха от правителствената информационна служба.

Българският президент Росен Плевнелиев проведе днес телефонен разговор с президента на държавата Израел Шимон Перес, съобщиха от МВнР. Основното послание от разговора им беше, че този атентат не може да развали добрите отношения между България и държавата Израел и не трябва да се превръща в победа на тероризма над мира.

Няма паника в Бургас, хората са спокойни. В града са пристигнали телевизионни екипи от Гърция, Германия, Румъния.

В Бургас днес е обявен траур. Отменят се всички културни събития, знамената по обществените сгради ще бъдат свалени наполовина. Така бургазлии изказват своята съпричастност и съболезнованията към жертвите и пострадалите при атентата.

В 10 ч. от летище Бургас са излетели пострадалите при атентата, от които 28 души бяха в бургаската държавна болница и други четирима, настанени в частни болници. По преценка и на израелските медицински власти те могат да пътуват, тъй като са в стабилно състояние.

От страната са отпътували по същото време и израелските туристи, които не бяха ранени при атентата. Тази нощ те бяха на летище Бургас до 4 ч. сутринта, след което бяха настанени в хотели в Бургас и Слънчев бряг. В 9 ч. днес те бяха върнати на летището.

Осъждам днешната терористична атака в автобус с израелски туристи на летището в Бургас в България. Още не е ясна степента на трагедията, но бих искал да изразя съболезнованията си на приятелите и семействата на ранените и убитите”, е заявил министърът на външните работи на Великобритания Уилям Хейг, съобщиха от английското посолство в София.

Министърът на отбраната Аню Ангелов изказа съболезнования към близките на загиналите при вчерашния терористичен акт в телеграма до вицепремиера и министър на отбраната на Държавата Израел Ехуд Барак, съобщиха от военното министерство.

"Скърбим заедно с близките на жертвите и безусловно осъждаме вандалския и античовешки акт на тероризъм, защото не съществува кауза, която да оправдава убийството на невинни граждани", се казва в съболезнователната телеграма. В нея министър Ангелов изразява надежда за скорошното възстановяване на ранените.

Осъждам терористичния акт, който се случи в България. Мислите ни са насочени към пострадалите в нападението и техните семейства, каза външният министър на Норвегия Юнас Гар Стьоре, съобщават от посолството на скандинавската страна в София.

Русия също осъди терористичния акт. "Русия твърдо осъжда този акт, извършен от терористи, които са имали за цел да убиват невинни цивилни, включително жени и деца", се казва в комюнике на руското външно министерство.

Към 12 часа министър Цветанов заяви: "Не можем да кажем или изключим логистика от българска страна. Не е поета отговорност за атентата, но имаме добри оперативни находки, които ще обсъдим с израелските колеги."

Днес е имало сигнали на летище Варна и в Златни пясъци за багажи оставени без надзор, съобщи вътрешният министър. Той уточни, че полицията е предприела необходимите мерки, но и в двата случая това са били забравени багажи, без някаква опасност за хората.

Цветанов определи атентата като изцяло насочен към израелските туристи. Първият оглед ще бъде приключен в 14 ч., а към 18 ч. ще бъде възможно да се отвори летището, посочи още вътрешният министър.

Днес 19 юли 2012 г. в 13.00 ч. в Централната софийска синагога в София, ще се проведе траурна церемония за загиналите в терористичния акт на летище "Сарафово" в Бургас. На церемонията ще присъстват
представители на еврейската общност в България, посланика на САЩ и представители на дипломатическите мисии у нас.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво стана ???

    3 2 Отговор
    Какво стана , господин Борисов ...... Браво , дано поне следващият път жертвите да са по-малко . А господин Цветанов трябва да си подаде оставката . Браво ГЕРБ , БРАво ЦЕЦО и накрая , но не и по важност БРАВО БОЙКО !!!!!!!!!!

    Коментиран от #5

  • 2 Сщкф

    0 2 Отговор
    Абе м...умнико , Бойко и за това ли е виновен ? А може би е виновен за високите температури навън и за студа през зимата ?
  • 3 пффф

    0 1 Отговор
    Тоя пък първия коментирал мноо зле!
  • 4 Шок

    3 1 Отговор
    Прав е , все пак полицейска държава , толкова много пари за МВР , че да се чуди човек как може острова на сигурността да го отнесе така .Браво на първия коментар.
  • 5 Прост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Какво стана ???":

    Абе, ти акъл имаш ли бе човек ??! Това е все едно да кажеш, че Маргарет Тачър е виновна за атентата над Уокърби,просто защото е била министър тогава...
  • 6 Киро Киров

    2 0 Отговор
    Всичко е нагласено както бе нагласен и 11 септември, сега Израел подкрепена от САЩ ще подкарат Иран помнете ми думите, България е просто мястото където се инсценира причината, само да се надяваме български жертви да няма заради техните игри!!!!!!!!! още нищо не се знае официално но Израелците обвиниха Иран за атентата, и понеже не можаха да ги притиснат ще последват военни действия най-вероятно, аз лично очаквам да стане като във Ирак, процеса е доста прост ако не може едно правителство да се корумпира то то бива дискредитирано, ако и това не стане управляващите биват убити ако и това не стане се инсценира случай със който да бъдат предприети военни действия мисля че вече е дошла финалната фаза
  • 7 какво стана ???

    2 0 Отговор
    До Прост ...........

    Просто да но Маргарет Тачър никога не се е била по гърдите , че е най-великата , не се е изказвала по всички възможни теми , не е говорила за спорт , за наука , за изкуство , за медицина (и то винаги компетентно :Р ) .Виж на такива про-ГЕРБ настроени като теб няма какво да се обяснявам , сега Бойко е добър , до тогава , до когато не те засегне лично теб.После точно мишоци като ТЕБ ще скачат и ще хвърлят камъни .

    Коментиран от #11

  • 8 Киро Киров

    3 0 Отговор
    Имаме му данните, снимката, той се е въртял около час на летището, съобщи Борисов.

    А аз ако се въртя един час на летището ще ме претарашат като стой та гледай а тоя защо не са му обърнали внимание нали уж това е работата на полицията или те предпочитат да тормозят българските граждани

    Коментиран от #12

  • 9 какво стана ???

    1 0 Отговор
    До Прост ...........

    Просто да но Маргарет Тачър никога не се е била по гърдите , че е най-великата , не се е изказвала по всички възможни теми , не е говорила за спорт , за наука , за изкуство , за медицина (и то винаги компетентно :Р ) .Виж на такива про-ГЕРБ настроени като теб няма какво да се обяснявам , сега Бойко е добър , до тогава , до когато не те засегне лично теб.После точно мишоци като ТЕБ ще скачат и ще хвърлят камъни .
  • 10 Какво стана ???

    1 0 Отговор
    Теб да , но този човек все пак е бил с американски документи .

    Коментиран от #14

  • 11 Прост

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "какво стана ???":

    А ти приятелю, говориш така все едно Бойко лично те е засегнал теб... какво стана ? Да не би да ти взеха паничката и не можеш да лапаш сега ?
    Иначе по темата: Всеки вижда в каква страна живеем, страна в която простотията води народа , а той дори се кефи от това цялото нещо. Какъвто ни е народа, такъв ни е и министър-прецедателя, разбира се че ще говори за спорт,медицина и тн , та нали трябва да е близо до народа, да изглежда загрижен за народа.... Аз НЕ съм про-ГЕРБ настроен, просто казах, че е крайно несериозно изказване от рода, че Бойко и Цветанов са виновни.... И какво общо има терористичния атентат с това, че Бойко разбира от всичко.. ?
  • 12 Моридин

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Киро Киров":

    Именно......Да се чудиш и маеш, какво правят с 1 милиард лева бюджет...
  • 13 Цветомир Попов

    0 1 Отговор
    То бива прост народ ама чак толкова не вярвах , че е откачил . Не като конс капаци , а като муле с тенекиена кофа на главата сте!!!!
    Конкретно за 1,4, и за всички онези който не виждат по далеч от носа си.
  • 14 Киро Киров

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Какво стана ???":

    това не го прави повече или по малко човек от който и да е ако ще и със Тазджикистански паспорт да е, това че е със американски документ не му дава повече права от на българските граждани просто подкрепям факта че всичко е нагласено и че когато трябва МВР да си свършат работата те не я вършат не се заяждам просто искам хората да си отворят очите, ВСИЧКО Е ФАРС И ИРАН СЕГА ЩЕ ГО ОТНЕСЕ

    Коментиран от #22

  • 15 Захарче

    0 0 Отговор
    Да не го обръщаме на политика ! България не е мишена терора , а търси такива
  • 16 Какво стана ???

    2 0 Отговор
    До коментар № 14

    Виж , съгласен съм с теб , че гражданството не би трябвало да има значение , но според мен това е причината да не е имало по-обстойна проверка на въпросният човек.
  • 17 от eкипа на Google

    1 0 Отговор
    След като,за съжаление лоша новина,обиколи света,в нашата търсачка отчетохме бум в търсенето на думата-'BULGARIA'
  • 18 френд

    5 0 Отговор
    Никакъв контрол няма на летищата /особено в Бургас/. Разграден двор от всякъде. На лондонските летища полицаите стоят с часове прави и наблюдават непрекъснато пътникопотока. При съмнения - веднага се вика екип за проверка в залата или в района и се проверява въпросното лице. Нашите тук - я баничка да си купят, я кафе да си вземат, я да се разтъпчат че са се схванали от седене..
    И затова има пробив в охраната..
    А и специалните служби спят - да беха засекли разговор на тоя терорист, а не да подслушват нас обикновените хора.
    Затова в читавите държави - при такъв сериозен инцидент министърът на вътрешните работи си подава оставката.
    Тук обаче - нищо, все едно той няма вина..
    Вместо вкупом да ходят да режат лентички - може да обиколят летищата и граничните пунктове, за да видят как се носи /не се носи/ службата..
    Ама, тогава няма кой да ги дава по телевизията..
  • 19 тод

    1 0 Отговор
    Аз искам да питам бат Бойко от къде на къде чужди тайни служби ще ни разгадават случая, докато нашите стоят и вардят само.Къде е нашата родна полиция? Всичките са банда аматьори, некадърници.
  • 20 георги

    2 0 Отговор
    Такава трагедия може да се случи във всяка държава, за съжаление. Мотивите ще са много, извършителите не се знаят и няма да се открият, по всяка вероятност.
    Всичко от тук нататък е българската простотия-изказвания и удари под кръста от политици и журналисти, смятани от мен за най-низшата и ненужна, вредна класа в РБ.
  • 21 Кирчо

    1 2 Отговор
    Бат Бойко , ходи си НЕ СТРУВАШ !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 22 Станимир Христов

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Киро Киров":

    ами повярвай ми "гражданството" е мнооого важно. Пътувахме група от около 10 човека по работа, половината бяха Англичани имаше Руснак и петима Българи(ние), та повярвай ми на абсолютно всяко летище НИЕ бяхме проверявани като терористи а бай Англичанин си минаваха и им викаха "мистър" а нас ни правеха на мармалад от проверки....такаче има голямо значение със какъв паспорт си приятелю...

    Коментиран от #27, #35

  • 23 Лошо

    0 0 Отговор
    Интересно ми е развитието на историята , дали нашите управници в лицето на министър Ангелов , министър Цветанов и естествено Бойко ще продължават да позволяват страни като САЩ да си играят игричките в България с цел облаги . Сега какво ще стане Израел ще скочат срещу Иран . Но преди това да стане дали ще има още жертви в България (не забравяйте и за негативните последици за страната от вчерашният инцидент , до сега се говореше , че тук е относително безопасно а и чуждите инвестиции и др.)МОЛЯ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ДА ПОКАЖАТ МАЛКО ПО-ТВЪРДО СТАНОВИЩЕ , а Бойко да вземе да спре с глупостите футболист , художник и какво ли още не ......АКО МВР НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА РАЗПРЕДЕЛЯ ДОБРЕ СТОТИЦИТЕ МИЛИОНИ БЮДЖЕТ НЕКА БОЙКО ГИ ДАДЕ ЗА НАУКА , СПОРТ , ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ИЛИ ЗА КАКВОТО И ДА Е ДРУГО КЪДЕТО ИМА НЕДОСТИГ , ЯВНО МВР ПРИБИРА ПАРИТЕ А НЕ ГИ ПОЛЗВА ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ !!!! Благодаря Ви , че ме изслушахте.
  • 24 неутрален

    1 1 Отговор
    До всички "Умници" дето ми говорят за Бойко и Цветанов...
    Понеже явно сте изостанали.. на 11 09 2001 в Америка свалиха 4 самолета, 2 небостъргача и половината от Пентагона..
    Ежегодно във Израел стават подобни атентати. В Норвегия миналата година стана пълна касапница.. и така на татък..

    Когато има добро планиране, няма как да се избегне такъв атентат, особено при положение, че няма подаден сигнал за вероятен атентат.

    Да говорите за Бойко и Цветанов, че били виновни, само показва колко сте ограничени..

    Коментиран от #28

  • 25 Кон

    0 0 Отговор
    @неутрален ,преди няколко месеца официално се заяви дори и по новините,че се очаква атентат на израелски туристи и точно Цветанов коментираше ,как това е смехотворно и неофициално,ще се опитам да ти намеря и линка!.....
  • 26 Кон

    0 0 Отговор
    http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/izrael_predupredi_za_atentat_v_sofiya-128834.html

    Първото нещо което открих в гугъл.
  • 27 Киро Киров

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Станимир Христов":

    ами аз това имах в предвид и мисълта ми беше че щом със нас така се отнасят е редно и ние да сме така, това доказва че няма значение от коя държава си щом нас могат да ни проверяват и да ни тарашат във собствената ни държава значи това важи и за чужденците а след вчера бих казал че на тях трябва да им се обърне особено внимание,
  • 28 Киро Киров

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "неутрален":

    а знаеш ли че на 11 цепт са заминали 2 небустаргача и сграда номер 7 от комплекса световния търговски център а от самолета който уж е ударил пентакона нямаше и следа все едно се е изпарил, а авиогоривото не развива толкова висока температура ;) , сграда 7 няма пряка връзка със кулите близнаци и работниците от тази сграда са били предупредени че на 11 септ. няма да са на работа и има един неиззет запис от федералните който показва как сградата се срива от средата навън което става само със насочени взривове, и още повече че стоманените вертикални пилони на кулите близнаци на които показаха снимки биха като срязани със нож по диагонал на напречното сечение (/) което се получава само със експлозиви които изглеждат като кабели, и авио горивото не може да развие температурата нужна за стапянето на стоманените колони особенно за толкова кратко време , все пак съм бил доста добър по Конструкционни материали докато учех а и по химия не бях зле

    Коментиран от #29, #33

  • 29 Гост: до 28

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Киро Киров":

    Ами като си толкоз добър по Конструкционни материали, да беше поучил малко и по БЕЛ (Български език и литература). Толкова много КОШМАРни грешки, ами направо не ти се разбира изречението, бе пич...

    Коментиран от #32

  • 30 РЕПРЕСИРАН

    2 0 Отговор
    САМО ПОДСЛУШВА И ТОРМОЗИ БИЗНЕСА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВОТО !
    НИЩО НЕ ПРАВЯТ БЕЗ ЛОБИСТИ ДА ИМ ПЛАТЯТ.

    ПО МАГИСТРАЛИТЕ СА КОНЦЕНТРИРАНИ ПОЛИЦАИ КОИТО РЕКЕТИРАТ.
    НЯМА ПОЛИЦИЯ ПО ЛЕТИЩАТА !!

    ЗАТОВА НЯМА СИГУРНОСТ !!
    ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА Е МАФИЯ !!
  • 31 gogo

    0 0 Отговор
    ТОВА Е ЕДНА ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ И НЯМА ПО-ГОЛЯМА БЕДА ОТ ТОВА ДА ЗАГУБИШ ЛЮБИМ ЧОВЕК.ВСИЧКО ДРУГО ЗА КОЕТО ПИШЕТЕ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ...НЕКА ДА ЗАПАЗИМ КОМЕНТАРИТЕ ЗА НАС И ДА СЕ ПОМОЛИМ ЗА ТЕЗИ КОИТО ОЦЕЛЯХА...НЕКА БЪДЕМ ПОНЕ МАЛКО СЪПРИЧАСТНИ КЪМ ТРАГЕДИЯТА КЯТО ПРЕЖИВЯХА ТЕЗИ ХОРА
  • 32 Киро Киров

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Гост: до 28":

    Печ това е защото пиша бързо, използвам фонетиката и не разполагам със много време лека от мен, и помнете скоро Иран ще го отнесе
  • 33 неутрален

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Киро Киров":

    Аз съм 24,
    Конспирации и чудесии ..

    И аз обичам да разсъждавам, но знай че само с разсъждения не става нищо ;)
    Малко странно звучи, да предупредят хората в една сграда пък да сринат 3 :D

    П.П> Не говори глупости, за напречно сечение, че се излагаш.
    Грам не си наясно този огън от пълните до горе резервоари какво е причинил на кулите..

    Коментиран от #38

  • 34 рей

    1 0 Отговор
    За пореден път американците заедно с техните слугинажи от ционистки произход постигнаха своето, сега да се обзаложим дали Иран ще попадне на мушката и ще се повтори това което видяхме в Ирак, Афганистан и на много др. места по света.
  • 35 Граничар

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Станимир Христов":

    Светлаве следващия път не тръгвай с анцуг обувки и бели чорапи, сложи си една ризка и панталонче. Вие Ганьовците си личите от километри.
  • 36 БТТ

    0 0 Отговор
    според мен трябва да се обърне внимание на системата в охраната. съгласен,че не требва да има значение кой какъв паспорт има–подозрителен ли е?– проверка!
    и да престанат критики не уместни за борисов, той е там,защото ние не сме и ако някой мисли,че е повече от някой-да го докаже , а не да мранка с глупостите си където и да било.
  • 37 от лондон

    0 0 Отговор
    Разбирасе паспортът има значение всеки път когато пристигам в летището лутон в англия само мене проверяват преди да напусна летището ровят целия сак,последния път тамам вече излизах на паркинга ме настигнаха двама и пак ме провериха но намират само цигари и се смеят
  • 38 Киро Киров

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "неутрален":

    ей фани се поинтересувай малко каква температура развива така наречения керосин и виж е тоя клип това е сграда номер 7 със нея и 2-те кули стават 3 сгради от световния търговски център и обърни внимание как пада http://www.youtube.com/watch?feature=fvwrel&NR=1&v=972ETepp4GI това става само със насочени взривове некомпетентно същество във нея самолет не се е удрял и да конспирациите са факт и такива като тебе заблудени им помагат
  • 39 Петър

    1 0 Отговор
    До коментарите на Начев...
    Братле, вижаме че си гледал бая филми, чел си доста - ОК !
    Само едно не проумяваме - защо така говориш за Иран ?
    Всички трябва да са наясно че тази година НАИСТИНА ще е последната година за Човешкия Род на таз Планета !
    И не защото вярвам в предсказания или лумпени обяснения за наближаващи слънца, планети и прочее щуротии, А ЗАЩОТО ПОСЛЕДНИЯ ИСТИНСКИ-ЧОВЕШКИ СТОЖЕР КОЙТО ПАЗИ ЗАВЕТИТЕ НА МОРАЛНИТЕ ПРИНЦИПИ Е ИРАН !

    Това е единствената Държава която ИСТИНСКИ МРАЗИ И МОЖЕ ДА СМАЖЕ ИЗМИСЛЕНИЯ ИЗРАЕЛ ЗА МИНУТИ !
    Затова именно е писано в Корана, че един ден Антихриста ще се появи за да обсеби всичко живо, за да унищожи всичко Човешко !

    Който е сляп да прогледне - става дума ИМЕННО ЗА ЙЕЗУИТИТЕ, онези които разпалват войни където и както им падне !
    И ако България се окаже "Троянския кон" в харема на ИСТИНСКИТЕ ТЕРОРИСТИ (т.е. еврейските мръсници), ТО БОГ ЩЕ НИ НАРЕДИ РЕДОМ С ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ К...ЛЕТА В АДА !

    Няма да си го простя, ако събратята ми станат пионки в ръцете на долните яхуди ! И да - вероятно си прав, че дискредетирането ако не стане в една държава, то тез гадове продължават да търсят, ровят и човъркат в други (по-податливи на корупция и внишения) правителства.

    Но ако нашето стане за резил, и отново даде свободен въздушен коридор (както направи през не толкова далечната 1996-та, за да се унищожи Кувейт), то сегашното ще бъде тотална ГАВРА !!!

    ЗАЩО ЛИ?

    ЗАЩОТО АЗ И МОЕТО СМЕЙСТВО >>> СМЕ АБСОЛЮТНО ПРОТИВ ДА СЕ ДАВА ПРАВО НА ВЪНШНИ ГЯВОЛИ ДА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ МИЛАТА НИ ТАТКОВИНА, ЗА ДА ЛИКВИДИРАТ ДРУГ НАРОД !
    ЗАЩОТО УБИТИТЕ В ПОСЛЕДНИТЕ 10-тина 15 години В БЛИЗКИЯ ИЗТОК НАБРОЯВАТ НАД 10 МИЛИОНА (!) НЕВИННИ ГРАЖДАНИ !!!
    ЗАЩОТО ТЕЗ ИЗРОДИ, ТЕЗ САТАНИСТИЧЕСКИ ОТРЕПКИ, ТЕЗ ЙЕЗУИТСКИ МЪРЛЯЧИ, С ТЯХНАТА ЛАКОМИЯ И ЛУМПЕНОСТ ЗА ГОСПОДСТВО НАД СВЕТА, МИНАХА ВСЯЯЯЯЯЯЯЯКАКВА ГРАНИЦА !!!

    Така че, Начев... ако Иран бъде нападнат и ние бидейки мост м/у ГЛОБАЛИСТКИТЕ ЧУДОВИЩА и ПРАВЕДНОСТТА, вземем та се поддадем на ДЯВОЛИЗМА, то да знаеш ---> НИЕ ЩЕ ГО ОТНЕСЕМ !!!

    Щото там хората си дават Живота, само и само за да нямат к...лета над главите си !
    Щото хората там, дават мило и драго за да се СПРЕ с лихварството !
    Щото там ХОРАТА СА ХОРА (!), а не роботи, промити мозъци...

    Има много още да се чете и преоткрива за задкулисните машинации, които обикновения гражданин не подозира... НО ТОВА ТУК Е ТОЛКОВА ОЧЕВАДНО, ЧЕ ПРОСТО НЯМА НАКЪДЕ !

    Мир на праха на тези които бяха убити в този долен (отново УМИШЛЕН), инсциниран акт ...с цел МНОГОКРАТНО ПО-ОТВРАТИТЕЛНА ОТ СЛУЧИЛОТО СЕ !
    Тези хора са нямали (най-вероятно), нищо общо със сатаниските намерения на шепата банкерски, йезуитски фамилии !
    Това се нарича - "пушечно месо", и такива случаи - с кофа да ги ринеш ! ПРОБЛЕМА НЕ СА ОБИКНОВЕНИТЕ ЕВРЕИ, ПРОБЛЕМИТЕ ГИ СЪЗДАВАТ РАЗНИ ГАДНИ ЛИЗАЧИ НА МАМОНСКИЯ ЗАДНИК !

    И докато американците се осъзнаят, КОЙ ИМЕННО СА ПРИЮТИЛИ, маса народ ще бъде убит, в името на някаква Чудовищна Задача !
    Дали ще е "Антихрист", дали "Окончателното избиване и изселване на Палистинците от родните им земи" или нещо друго - КАКВОТО И ДА Е, ВСЕ ЩЕ Е В УЩЪРБ ЗА ХОРАТА НА ПЛАНЕТАТА !

    И "да", за цялото Човечество ще е проблем, защото оръжията с които вече се перчат и се разиграват "апашите", са АТОМНИ !

    Така че, Начев (отново към теб се обръщам) - да знаеш че ако Иран бъде нападнат от Мусад и сие, последното оръжие което ще позлват ТОВА ЩЕ Е ЯДЕРНОТО ! И тогава... жална му майка на Цялото Човечество...

    Тогаз ще те питам - кой го отнася ?
  • 40 Киро Киров

    0 0 Отговор
    До 39 Петър аз нищо нямам против Иран ,просто казвам ,че според последните ми наблюдения това е следващата цел на тези мерзавци и дотук както виждаме всички ние нищо не ги възпира, но ме е яд на разни заблудени които вярват на всичко което чуят и за онзи по долу който дори не знае че на 11 септ. са паднали 2-те кули и сграда 7, и още повече ме е яд, че за краткото си съществуване съм разбрал, че нашето правителство е пълно със дупедавци и не би ме учудило ако Иран бъде нападнат нашите отново да им дадат коридор, и не съм гледал много филми просто наблюдавах всичко по ТВ-то когато се сринаха кулите и много неща ми направиха впечатление и беше интересен факта, че за въпросните стоманени колони трябват 3,000 градуса по целзии за да започнат да се разтапят и във репортажа очевидци споменаха, че са чули няколко експлозии точно преди първият самолет да се удари!!!!

    И наистина ми повярвай, че аз ни най-малко не желая Иран да бъде нападнат от тази Америко-Израелска сган
  • 41 Петър

    1 0 Отговор
    Братле, химическия реагент който са позлвали се казва THERMITE !
    Вторичните вещества от реакцията му с колоните са:
    - стопен метал и
    - алуминиев оксид (който се отделя под формата на прах)

    ..., а както си спомняме (пък и всеки може да провери в youtube), на 11-ти септември при срутването имаше ОГРОМНО количество прах. Всъщност това е алуминиев оксид.

    Освен това, бяха правени и разследвания, при които се откри и друг ОЩЕ ПО-СИЛЕН елемент - THERMATE !
    Tова е патентована марка "Термит", който се ползва САМО за разрушаване на сгради.

    Така че, който не вярва, просто да не чете, да си вземе кофичките и на ходи на плажа да си прави замъци !

    Колкото до "кой е бил в отпуск", ОТНОВО някои ще се изненадат, но Е ФАКТ, че от всички служители (над 3500 човека), НЯМА НИТО ЕДИН ЕВРЕИН ПОСТРАДАЛ !

    Всички евреи работещи в двата небостъргача (т.нар. Световен Търговски Център) са били с отпуск от предходната седмица !!!

    Който не вярва, моля да продължава да си чука кофички на пясъка !

    Това е факт, и за него има маса изписано в Нет-а !
    Само не знам едно КАК МОЖЕ ТАКАВА ЧУДОВИЩНА БЕЗОЧЛИВОСТ ? Защо ли ?

    Ами защото на всичкото отгоре, тез йезуити всячески се опитват да изкарат друг виновен, и ВСЯЧЕСКИ УНИЩОЖАВАТ ДОСТОВЕРНИ ДАННИ (включая и тази последна информация - "кой е бил в отпуск")

    Брех да му се невиди, то бива, ма цял вол за мезе не бива !!!
    Ясно е че покрай тах и други (нормални) люде са били в отпуск, но върпоса тук е - ЗАЩО ПОДОБНА ОЧЕБИЙНА ИНФОРМАЦИЯ не се приема от т.нар. ЗАКЛЕТИ НЕВЕРНИЦИ В СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ ?

    ЗАЩО СЛЕД КАТО Е ФАКТ, ЧЕРНО НА БЯЛО ИМ ГИ ИМА МОЛБИТЕ ЗА ОТПУСК ! ЗАЩО НЕ ВЯРВАТ ?

    Между впрочем, ако провериш какво значе Conspiracy в речника, ще откриеш думата СЪЗАКЛЯТИЕ, което мисля е МНОГО ПО-УДАЧНО и ПО-ТОЧНО ЗА УПОТРЕБА от КОНСПИРАЦИЯ !

    Думата "конспирация" някак губи ефекта, емайла, есенцията на онова което иначе ние българите имаме като изказ !
    А ТО Е - СЪЗАКЛЯТИЕ !

    И да - смятам че това са сатанисти, заклели се ДА УНИЩОЖАТ Живота на Планетата ! ТЕ ПРОСТО НЕНАВИЖДАТ ЖИВОТА КАТО ЦЯЛО !!!

    Коментиран от #42

  • 42 Киро Киров

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Петър":

    със така наречения термит съм запознат, а относно останалото което си написал съм много съгласен, но просто аз имам доста беден речник и се опитвам да обяснявам със думи прости и може би доста хора не разбират какво имам във предвид, така , че съм ти благодарен за времето което си отделил за да обясниш разбираемо на всички за какво иде реч, и можем само да се надяваме всичко това един ден да свърши и отговорниците да бъдат изчеканати (което ме съмнява но не пречи да се надявам да се случи)
    БЛАГОДАРЯ ти отново
  • 43 майер

    0 0 Отговор
    Марио и Петър, тези момчета са супер гадни сектанти!!!/> Аман от болни мозъци!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове