Last news in Fakti

2 Януари, 2013 19:31 1 552 9

Син депутат иска забрана за строежа на АЕЦ „Белене“

  • аец белене-
  • лъчезар тошев

Парламентът да забрани изграждането на ядрени централи в сеизмични зони и да отнеме вече издадените разрешения. Такова предложение за промяна в Закона за безопасно използване на ядрената енергия е внесъл в деловодството на Народното събрание в последния работен ден от миналата година синият депутат Лъчезар Тошев.

Промените предвиждат да се забрани строителството в районите, където има риск от трус над седма степен по скалата на Медведев - Шпонхойер – Карник, разкрива Нова телевизия.

Ако законопроектът бъде приет, строителство на площадката в "Белене" няма да има.

Лъчезар Тошев се позовава на доклади на руски и български учени, които твърдят, че площадката там попада в сеизмична зона.

Преди два месеца ДСБ създаде инициативен комитет срещу развитието на ядрена енергетика у нас.

Хората на Иван Костов призовават на референдума на 27 януари догодина да се гласува "против" строителството на "Белене".

Според тях опитите за строеж на нова ядрена централа е "най-голямата корупционна измама на посткомунизма за повече от милиард и 800 млн. лева".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 от Свищов

    0 1 Отговор
    Лъчезар Тошев също е от Свищов. Нека да каже при голямото земетресение през 1977-ма, когато Свищов пострада сериозно, дали имаше някакви разрушения в Белене. НЯМАШЕ! Лъжат за цената на централата, лъжат, че токът ще е скъп, че няма да има пазар. След като всичките им лъжи лъснаха, започнаха отново песента за сеизмичността. ТОВА СА ТЪРГОВЦИ НА СТРАХ!!!! Едва ли в света има друга площадка на АЕЦ, която да е толкова много проучвана, колкото тая на Белене.
  • 2 Гост без опасност

    1 0 Отговор
    Все още не проучена сумата която са получили в аванс някои агенти от БСП. Трябва да бъде изяснено и колко още ще лапнат ако продължи строителството на БеляНе. Да се открият тайните влогове в Швейцария на партийните милионери !!!
  • 3 koko6654

    0 0 Отговор
    Костов съсипа част от Козлодуй.Време е да се разбере, че някой му плаща за да съсипе БЪЛГАРИЯ-та той май че не е българин...........
  • 4 HSC

    0 0 Отговор
    В тази държава трябва да се построи нещо, което да бъде способно да произвежда необходимото количество електроенергия, тъй като бъдещето е в тази енергия. Дали ще е АЕЦ ВЕЦ ТЕЦ няма значение, но си помислете - защо в модерна държава като Германия се прие политика, в която да се зарежат атомните електроцентрали; и отговора е ......защото ще задуха нов вятър в нова посока....и трябва да сме наясно, че за България някой друг я определя...не става въпрос за няколко си милиарда лева голямо чудо и без това си изтичат парите и нищо не правим по въпроса ...има ли някаква нова централа това значи енергийна независимост не само в региона ....това значи и независимост на едно доста по голямо ниво......кой ще ни позволи такова нещо.....никой....и ще е чудо за мен ако някой в близките години построи каквото и да е било в тази насока :) Каквото се е правило се е правило по времето на Живков, време в което е нямало външна намеса от запад, а подкрепа от изток и на изток е бъдещето ......но кой да си изкара главата от задника....
  • 5 Димитров

    0 0 Отговор
    На този Лъчезар Тошев явно не му е мил много живота ??? То бива да си подлизурковец на чужденците и г.зоблизец ама пък той срам няма ... Жалкото е ,че тези хора ние обществото сме ги вкарали там ..Нали политиците се избират от народа с цел същите да водят страната към просперитет и развитие.Май само в другите държави е така - тук всеки който се занимава с политика ,го е грижа само за личното си богатство .Този Тошев много ясно ще ще е против АЕЦ БЕЛЕНЕ щото всички сини начело с Костов са лобисти на Американски чужди интереси. Въпроса е дали ,вече народа се е по събудил ,и дали ще им позволим волностите и антидържавната политика които водят и ГЕРБ и КУНЕВА и СИНИТЕ и техните дребни сателити??? Искрено се надявам отговорът този път да е НЕ,няма да им позволим!!

    Коментиран от #6

  • 6 ВЕИ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Димитров":

    Много ти е евтина пропагандата Димитров и с нищо не е повече от тези които отхвърляш. По твоята логика всички които са „за” са лобисти на руски интереси или ти тях ги нямаш за чужди! Дано народа да се е събудил и да не гласува с политически мотиви, а да си види приоритетите и перспективите за бъдещето, каквито са туризъм и земеделие, а те въобще не се връзват с атомната чума. Няма руснаци, няма американци, най-интелигентната европейска икономика дето не знае що е криза вече е взела правилното решение за бъдещето си – Германия=ВЕИ! Аман от сини и червени политиканчета, това не са парламентарни избори да ми подскачате със стандартните си лозунги, но без нито един довод извън политическото си пристрастие. Има достатъчно развити и проспериращи държави, които не са ползвали и няма да ползват атомна енергия; горим пет пъти повече ток за това което правим и затова не сме конкурентни, а не защото нямаме свръх производство; не сме тежък индустриален гигант и няма да бъдем, а сме малка държава с малко население. Тия дето искате втора атомна с евтин ток и драскате по чисто политически подписки /заради които ще се изхарчат десетки милиони за референдум/ трябва да подпишете една декларация, че ако се получи разлика между евтин-скъп ток вие ще покриете разликата! И второто много по-важно, ако стане ядрена мизерия, която ще съсипе перспективните ни земеделие и туризъм, пак вие ще плащате за безвъзвратно съсипаните животи, земи и всякакви перспективи. Но тогава ще се изпокриете като мишоци по дупките и само мустаците ще ви стърчат………
  • 7 Ilian

    0 0 Отговор
    I za kakvo mu e tazi zabrana za stroej? Da tunem v zabvenie oshte 10 godini? Da se otkajem ot razvita ikonomika? Belene e edinstveniqt nachin da ostanem na pazara za elektroenergiq!
  • 8 mc-m

    0 0 Отговор
    Nie taka sme sviknali- " Ne e vajno na men da mi e dobre, vajnoe na teb da ti e zle!" Ne trqbvalo da stroim AEC, zashtoto BSP shteli da vzemat pari, imalo dalavera mejdu partiite, upravlqva ni energiina mafiq. Ne e vajno dali nqkoi shte vzeme pari, vajnoto e che vskichki shte sme oblagodetelstvani ot AEC Belene s niski ceni na toka i proizvodstvo na tok pone oshte 60 god.
  • 9 Valeri Gospodinov

    0 0 Отговор
    http://www.youtube.com/watch?v=2skiAEu8kHE
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове