Last news in Fakti

29 Октомври, 2021 12:02 2 937 59

Нов министър на правосъдието, Янаки Стоилов става конституционен съдия

  • нов министър-
  • правосъдието-
  • янаки стоилов-
  • конституционен съдия

Указите са подписани от президента Румен Радев 

Нов министър на правосъдието, Янаки Стоилов става конституционен съдия  - 1
Снимка: БГНЕС

Днес подписах указ за назначаването на Янаки Стоилов за конституционен съдия, а за министър на правосъдието назначих Иван Демерджиев. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, цитиран от bTV.

"Авторитетът му е безспорен и вярвам, че това ще бъде венецът на една достойна кариера на ценностен човек и професионалист", каза държавният глава за Стоилов и добави, че Иван Демерджиев е "юрист с авторитет и позиции", който се е утвърдил като успешен и принципен заместник-министър.

Демерджиев е роден през 1975 г. Той е адвокат от 2001 г. Преди две години беше избран за председател на колегията в Пловдив. Практиката му е в областта на гражданското и търговското право.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    53 6 Отговор
    Дръж се Братиньо!ха ха ха ха
  • 2 Бойко Разбойко

    53 6 Отговор
    Бегай Братиньо!

    Коментиран от #49

  • 3 Българка

    75 11 Отговор
    Очаквам подробности в КС е имало свободно място или някоя (от многото) гнила ябълка е сменена. Ще се радвам Братиньото и К. Пенчев да бъдат отстранени и разследвани .
    Поздравления за Янаки Стоилов. Като правосъден министър отстояваше закона и справедливостта!
  • 4 ОСТАВКА

    22 59 Отговор
    НЯМА ВРЕМЕ ЕДНА СЕДМИЦА ДО ИЗБОРИТЕ И ПОСЛЕ ДОВИЖДАНЕ ТАКИВА СЛУГИ РАДЕВИ НЕ НИ ТРЯБВАТ, ФАЛИРАХА ДЪРЖАВАТА.
  • 5 Не ти трябва Янаки

    22 13 Отговор
    Сега разбирам защо тези братинюта от КС направиха услуга на Петков и го направиха номер 1. Ето резултатите от анкетата в сайта -
    КАКВО Е ОТНОШЕНИЕТО ВИ КЪМ КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД?
    Положително
    19% (828)
    Отрицателно
    66% (2909)
    Колебая се
    7% (317)
    Не ме вълнува
    8% (341)
  • 6 ОТВРАТ

    13 48 Отговор
    ДЪРТА КОМУНЯГА ОТ СТАТУКВОТО. ДО КАТО ИМА ТАКИВА ЩЕ СМЕ НА ДЪНОТО.
  • 7 user

    21 40 Отговор
    И какво се оказа, че уж кафевия сайт на ПИК е най-достоверен. Още при атаката срещу Гешев от министерски съвет и питането към ВСС дали правосъден министър може да иска отстраняване на главен прокурор казаха, че за това Янакито се е договорил за пост в КС. Рашков трябва да го направят посланик за мизериите си по време на изборите. А Янакито излъга най-нагло като го питаха. Пълни лъжци и демагози. Боклуци с боклуци! Този народ глух ли е сляп ли е или е масово изпростял :(

    Коментиран от #36

  • 8 Лош материал

    14 21 Отговор
    Конституцията на РБ трябва да бъде променена! В противен случай мирния преход от комунистическите разбойници, ще продължи!
  • 9 И така нататък

    17 16 Отговор
    Лустрацията на болшевиките,КОГА ?

    Коментиран от #37

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Браво

    4 18 Отговор
    Това ли му е наградата но пишештия доноси срещу Кирил Министър?Радев, а Орешарски къде и кога тайно и потайно ще назначаваме?
  • 12 Хаах

    13 25 Отговор
    Радев да спира с реставрацията на КОМУНИСТИТЕ.Впрочем както каза Луна-Другаря Радев.
  • 13 хайде

    6 14 Отговор
    Осветлете ѝм седянката. Толкова силно, че да ѝм се видят всичките далавери и интриги, в които са замесени. Въпреки, че нямам голямо доверие към Стоилов, знае му се чиизат. Все пак всеки човек има свободата и волята да тръгне по нов и различен път, достоен път.
  • 14 Отврат

    6 16 Отговор
    Янаки, който ни разиграваше сценки на инициатива и уж срещу Гл. Прокурор и Президента Радев и двамата, които оставиха Кирил и Асен сами в борбата срещу крадците и корупцията, да не би да си мислят, че на техен гръб рейтинга ще им се запази.
  • 15 Братиню

    19 6 Отговор
    Затвор за пачковия шкаф
  • 16 Бацо

    15 4 Отговор
    Още две недели и бегам у Дубай
  • 17 безпартиен

    12 10 Отговор
    Така се създава номенклатура от 1990 г.все на държавната софра!!!!!
  • 18 Стефанов

    40 8 Отговор
    Янаки Стоилов живее в панелен апартамент в кв.Стреблище, повече от 30 години. Живея в съседния блок. Не съм чул или прочел да се е занимавал с нещо незаконно през живота си, който е посветен изцяло на правото и работата му. Всички съседи го уважаваме. Без значение от политическите ни възгледи. Винаги поздравява. Ходи на работа с градския транспорт. Такива хора не са харесвани от Мафията - нямат с какво да ги държат.
  • 19 Георги v.

    7 19 Отговор
    Радев не бил комунист? Да ама Не!
  • 20 Хахаха

    11 21 Отговор
    Уреди се Янаки на сладка работа...конституционен съдия-по цял ден нищо не се прави...а Българина им плаща тлъсти заплати,премии,екстри,осигуровки...ТЪРТЕИ на Народна хранилка! Браво!
  • 21 баста

    4 16 Отговор
    За съжаление мутрите и комунистите изгониха от България 2.5 мл. българи-между тях цвета на нацията и в момента избора ни е между другаря Радев и мутрите.Всъщност има и друга алтернатива - Луна.Та кога си е планирал импийчманта Радев?
  • 22 Стефанов

    25 3 Отговор
    Констанитн Пенчев с 3 апартамента (луксозни) в Париж, парите за които не може да докаже, Братиньо - с няколко имота в Гърция и Испания и с офшорка на Каймановите острови, Филип Димитров - тотално компрометиран и политически и сексуално - ето това са само част от съдиите в КС - изключително удобни за Мафията и Простия.
  • 23 Венци

    26 6 Отговор
    Ей тоя лош Радев бе, защо назначава човек, който е посветил целият си живот на правото, отличен като адвокат, като преподавател в ЮФ, после и като министър. Защо не назначи някой от Баннкянския зайчарник с купена диплома или с милиционерско образование. Лош Радев, лош ...
  • 24 Попов

    30 6 Отговор
    Янаки Стоилов е достоен и честен като човек и ненадминат като юрист. Няма официална класация, но със сигурност е може би най-добрият в България. Принципен до мозъка на костите си. Такива хора се срещат изключително рядко.
  • 25 Време е за Възраждане

    1 16 Отговор
    Защо Р. Радев сменя един от двата най-добри министри ??????? Ако смени и БОЙКО РАШКОВ, ще покаже че с нищо не е по-добър от Тиквата и Шайката му
  • 26 Феодал

    5 11 Отговор
    Не искаме хора мижитурки и МИШКИ да ни ги назначават на важни постове и начело на Държавата.
  • 27 Браво

    14 6 Отговор
    Най-после един истински професионалист в герберастко-депесерския зайчарник, наречен неизвестно защо КОНСТИТУЦИОНЕН СЪД. Лошото е, че е само един, но дано това е само началото.
  • 28 Диана Калева

    18 5 Отговор
    Политически за Стоилов не мога да се изказвам, познавам го като юрист и бивш мой преподавател в ЮФ и наистина НЕ знам човек, който да отрича професионалните му качества (и отделно е много приятен като човек, последното да кажем е субективно възприятие). Плювни по Стоилов съм чела само в нета, който го познава, го уважава независимо от политическите си възгледи. Беше един от най-свестните в университета. Изпитите му бяха абсолютно новаторски за тогава - не чакаше да му мелиш назубрени теми. Говореше със студентите, искаше да знае какво мислят, какво са чели, как приемат правото и обществения живот.
  • 29 Теодор

    18 6 Отговор
    Достоен министър , и поне един съдия независим и с акъл.. Прависта Харизанов ли да назначи ? :)
  • 30 Иванов

    24 6 Отговор
    Гербавите, чийто юридически знамена са Искра Фидосова, Цеца Цачева, Барни Ръбъл и Каскета тръгнали да плюят по Янаки Стоилов - един от най-добрите конституционалисти в България. Това последното се признава от всички негови политически опоненти. Няма нито един юрист, нито един политик който да каже лоша дума за Янаки Стоилов.
  • 31 Стоянов

    12 3 Отговор
    Печнев става омбудсман по предложение на ГЕРБ заради услужливо решение в политическа полза през 2010 г. Това е повод за публично оповестени разкрития за негови недекларирани имоти не само в София, но дори и в Париж, където благодарен осиновител подарява огромен и прескъп апартамент на съпругата му тя потвърждава, той отрича за парижкото, но не и за софийските жилища, някои от които впоследствие и декларира.
  • 32 Дойчинов

    16 2 Отговор
    Филип Димитров стана синя легенда като водач на групата на протестиращите срещу приемането на ... Конституцията от 1991 г. 39 депутати от СДС. Дори само това отявлено отричане на основния закон, който отказа и да подпише, го прави тотално непригоден за поста член на Конституционния съд. Предложение на ГЕРБ. Най-интересен е казусът с кой знае защо неразследваният именно по член 313 от Наказателния кодекс за неверни декларации Константин Пенчев.
  • 33 Симеон

    12 4 Отговор
    Това е добре, иначе кои са съдниците в КС? Братиньо, недекларирал офшорка и жилища (чл.313 от НК), стачкувал против Конституцията.Председател по предложение на ГЕРБ е Борис Велчев, наричан напоследък Братиньо след запис на разговор с експремиера. Велчев е внук на члена на Политбюро и секретар на ЦК на БКП, чието име носи.
  • 34 форума

    6 13 Отговор
    Водещи юристи намекнаха на Президента, че КС трябва да се закрие.Причините- справка Якемджиев.Да сте чули Радев за има мнение по въпроса.Светнаха ни, че бил бавнозагряващ реотан, ама колко време и години да го чакаме да загрее и се изрази позиция, другаря Радев.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Браво

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "user":

    Много добра характеристика си самонаправил, обаче трябва да се примириш, не можеш да се промениш.
  • 37 Лустратор

    13 5 Отговор

    До коментар #9 от "И така нататък":

    Да започнем с твоя приятел от Банкя , какво ще кажеш !?
  • 38 Верно ли

    10 6 Отговор
    Браво. Изключително впечатлен съм от действията Янаки Стоилов по време на Служебното правителство - повече такива хора ни трябват в управлението на държавата и е хубаво, че все още ги има.
  • 39 НДСВеЧума

    9 5 Отговор
    Така трябва - бавно,премерено и полека, смяна на всички слуги в държавните институции,в каскетури,цацаратури ив прокуратури,в комисии,в спец-институции,в ДАНС, в КС,а после:"Удри уйно с двете цеви!" Цялата СДС-сароСИК-аджийска Шайка в дрънголника!
  • 40 Руски вестник

    7 9 Отговор
    Цяла година си мълчим в името на борбата срещу мутрите, то не бяха реставрирани ДС кадри, милиционери, компрометирани, срещу които протести имаше през 2013 и с мъка ги разкарахме, но с това назначение Радев прекали.Кирил и Асен му вдигнаха рейтинга и получиха удар из отзаде.Радев, накъде си се запътил?
  • 41 Братиньо

    8 6 Отговор
    Бойкоооо, трепериш ли?
  • 42 Респект за Радев

    8 6 Отговор
    Респект за Янаки Стоилов
  • 43 Барна Ръбъл

    3 8 Отговор
    Абе къде е оня, как му беше името......
  • 44 Проф. Близнашки

    10 5 Отговор
    ГЕРБ умре. Бойко в затвора
  • 45 Честито на Янаки Стоилов!! Успех!!

    13 5 Отговор
    Успех и честито на Янаки Стоилов!!!

    Коментиран от #48

  • 46 Десислава Атанасова

    4 8 Отговор
    Леле какоооооо
  • 47 Тома Биков

    5 7 Отговор
    Леле баткооооо
  • 48 Пунта Мара

    8 5 Отговор

    До коментар #45 от "Честито на Янаки Стоилов!! Успех!!":

    Вън калинките от конституционния съд
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 dron

    3 7 Отговор
    а имал ли е конкуренция
  • 51 Име

    7 9 Отговор
    Калинко Руменов Калинков е новия член който ще следи президента дали спазва конституцията… Изроди червени!
  • 52 Голяма грижа

    7 7 Отговор
    Ех Александър Лилов, ех Канада. Проби момчето на държавна служба въпреки Нинова
  • 53 Гандалф

    5 7 Отговор
    И смятате ли, че съдебната система е независима...не трябва да има политически квоти в назначаването нито от президентската институция нито от политическите партий..смятате ли ,че са независими от партията която ги назначава...трябва съдийте сами да си предлагат назначенията. Същото важи и за прокуратурата...
  • 54 Пунта Мара

    15 1 Отговор
    Вън калинките от конституционния съд
  • 55 Велев

    9 3 Отговор
    Oчaквaм пoдрoбнocти в КC e имaлo cвoбoднo мяcтo или някoя (oт мнoгoтo) гнилa ябълкa e cмeнeнa. Щe ce рaдвaм Брaтиньoтo и К. Пeнчeв дa бъдaт oтcтрaнeни и рaзcлeдвaни .Пoздрaвлeния зa Янaки Cтoилoв. Кaтo прaвocъдeн миниcтър oтcтoявaшe зaкoнa и cпрaвeдливocттa!
  • 56 Свиленов

    8 3 Отговор
    Oчaквaм пoдрoбнocти в КC e имaлo cвoбoднo мяcтo или някoя (oт мнoгoтo) гнилa ябълкa e cмeнeнa. Щe ce рaдвaм Брaтиньoтo и К. Пeнчeв дa бъдaт oтcтрaнeни и рaзcлeдвaни .Пoздрaвлeния зa Янaки Cтoилoв. Кaтo прaвocъдeн миниcтър oтcтoявaшe зaкoнa и cпрaвeдливocттa!
  • 57 Няма отърване

    5 8 Отговор
    От комунистическата паплач, трепането им е малко
  • 58 ПиПи

    2 5 Отговор
    Голям връзкар е този Янаки. Също както е и "Язаки".
  • 59 ППионер

    1 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Днес подписах указ за назначаването на Янаки Стоилов за конституционен съдия, а за министър на правосъдието назначих Иван Демерджиев.

    Това е НАГРАДА за ВИТИЕВАТАТА позиция на Я.Стоилов по казуса с Кирил Петков, но и "намигване" към БСП.

    Гласуваш за Радев - получаваш К.Нинова с БСП и ПП, в комплект с ИТ.Н. и ДБ. ЧЕСТИТО!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол