Last news in Fakti

5 Ноември, 2021 06:19 999 14

Борис Ячев: Служебното правителство няма механизъм и воля да прилага твърди икономически мерки

  • борис ячев-
  • нфсб-
  • патриотичен фронт-
  • избори

Не съжалявам за нито един от форматите, с които сме участвали на избори, заяви кандидатът за народен представител от "Патриотичния фронт"

Борис Ячев: Служебното правителство няма механизъм и воля да прилага твърди икономически мерки - 1
Снимка: БГНЕС

Ние сме направили една много прагматична и ясна програма, която, ако българският избирател оцени, то това ще ни даде възможност да присъстваме в следващото Народно събрание. Това заяви кандидатът за народен представител от "Патриотичния фронт" Борис Ячев в "Денят ON AIR".

"Аз не съжалявам за нито един от форматите, с които сме участвали на избори, защото патриотичният формат сме доказали в 43-тия и 44-тия парламент – че можем да работим добре и да имаме добри законодателни инициативи. Включително заедно като патриотични обединения да налагаме онова, което е важно за нас като политически приоритет да бъде вкарано в програмата за управление на България", коментира още той пред Bulgaria ON AIR.

Ячев подчерта, че България в момента е в три кризи – здравна, икономическа и бежанска.

"Най-важното решение за здравната криза е "зеленият сертификат". Един нормален, прозрачен, информиран ваксинационен процес. Разбира се, ваксинирането трябва да бъде доброволен акт. Тук виждам мястото на личния пример, особено на хората, които са се устремили към политиката", поясни кандидатът за народен представител.

"Българският президент Румен Радев е от малкото държавни лидери в Европа и по света, който избегна да даде личен пример с това да покаже, че е ваксиниран", обърна внимание Ячев.

Той отбеляза, че закъснялото въвеждане на мерки и налагането на ограничения на бизнеса е в основата на икономическата криза.

"В момента служебното правителство няма механизъм, воля и политическа подкрепа да прилага твърди икономически мерки. Жалко е да подлагаш на карта здравето на хората само заради някакви тяснопартийни интереси. Няма нито една политическа формация, която открито да призове хората да се ваксинират, защото се разчита на някакви хипотетични антиваксърски гласове", отбеляза кандидат-депутатът.

"Предишното управление, в което и ние като патриотични формации бяхме, направи всичко възможно цената на тока да бъде застопорена", изтъкна събеседникът.

Ячев каза още, че България трябва да се намеси по няколко начина в кризата с цените на електроенергията – чрез въвеждане на енергиен ваучер, намаляване на 5% на ДДС на цената тока за битовия потребител, спиране на износа на ток и големите предприятия да могат да купуват директно, а не да минават през борсата.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан

    1 12 Отговор
    Борисов отново щее лидер на БГ само той щени спаси от кризата
  • 2 Исмаил дайъ

    1 11 Отговор
    Герб за 10 години построи 3000 завода,2400 училища,4000 км магистрали,Слава на Бойко,Слава на Бойко.
  • 3 Салих реис сикилмиш

    2 6 Отговор
    Обичам Герб защото само при Бойко можем да ядем банани колкото искаме
  • 4 Давид

    11 1 Отговор
    До 10 години и помен няма да има от шайката създадена от старата дс. Едни ще бъдат по затворите, други прокудени, трети избити.

    Коментиран от #6

  • 5 Али вели сикилмиш дели

    6 0 Отговор
    Ако Герб загуби ще скоча от балкона
  • 6 Асан

    1 8 Отговор

    До коментар #4 от "Давид":

    Грешиш!

    Коментиран от #9

  • 7 Истински патриот

    5 0 Отговор
    Затова т.н "Патриотичен фронт" да си смени името на Патерица .

    Коментиран от #10

  • 8 1234

    5 0 Отговор
    Господине, вас ве видяхме на практика какво можете. Изчезнете.
  • 9 Колю

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Асан":

    Въобще не греши! С наглостта им и айдуклука, дотам ще я докарат. Хората отдавна не са толкова невежи, колкото им се иска.
  • 10 БРАВО

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Истински патриот":

    ПАТЕРИЧЕН ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ.
  • 11 Мммм, дааа

    0 2 Отговор
    СЛУГИНАЖНОТО ПРАВИТЕЛСТВО СА ГРУПА МАЛООМНИ ПИЯНГУР - ВЧЕРА БЕШЕ ПОРЕДНАТА ИМ ПРОСТОТИЯ! СЛЕД КАТО БЕЗСМИСЛЕНО ЗАТВОРИХА ДЕЦАТА - ВСИЧКО РАБОТИ, ДЕЦАТА ВКЪЩИ!!! СЕГА ДЕЦАТА ЩЕ ПЛЮЯТ В ТОРБИЧКИ И ТЕЗИ МАЛОУМНИЦИ НАТРЕСОХА УЧИТЕЛИТЕ ДА БЪРКАТ В ТЕЗИ ТОРБИЧКИ /ГНУСОТ И УЖАС/ ЩЕ СМЕСВАТ С РЕАКТИВ, ЩЕ СЛАГАТ НА ПЛОЧКА И ЩЕ ЧАКАТ 20 МИНУТИ.... ВЪПРОСИТЕ СА 1.КОЛКО ВРЕМЕ МИНА, 2. АКО ЕДНО ОТ ДЕЦАТА Е С ПОЛОЖИТЕЛЕН ТЕСТ... 3.В СТАЯ С 24 ДЕЦА КОИТО ПЛЮЯТ - КАКВА Е ВЕРОЯТНОСТТА ОТ ЗАРАЗА, 4.МОЖЕ ЛИ ТОРБИЧКИТЕ УЧИТЕЛИТЕ ДА ГИ ХВЪРЛЯТ ПО МИНИСТЕРСТВОТО И МИНИСТРИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ ШАЙКАТА НА РУМЕН ФЪРЧИЛОТО, КОЙТО МИНАЛАТА ГОДИНА НА ШИПКА ОБЯСНЯВАШ, ЧЕ НЯМА ВИРУС, А СЕГА ЩЕ УНИЖИ УЧИТЕЛИТЕ ДА БЪРКАТ В ТОРБИЧКИ С ЛИГИ, КОИТО МОЖЕ И ДА СА С ВИРУСА... РАДЕВ Е ОПАСЕН ЗА НАШЕТО ЗДРАВЕ!!!!
  • 12 ВМРОООООО

    4 1 Отговор
    ПРАЗНОГЛАВИ ПРАЗНОДУМЦИ ЛАКОМИ ЗА ВЛАСТ !
  • 13 big

    1 1 Отговор
    Служебното правителство има едно единствено предназначение: да осигури изборите и спазва финансовите рамки определени от бюджета! Последния е "издухан" от Борисов, дори са раздадени и виртуални пари, такива които няма. НС направи малък опит да го пооправи, но пари нема! Каква икономика да се развива?

    Коментиран от #14

  • 14 Small

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "big":

    НС НЕнаправи нищо - чалгарите нямаха идея какво да правят, БАЛАЛАЙКА Манолова се разхождаше боса, с цигара в ръка, Танчето Дончева купуваш депутати... То е лесно да намираш кусури и да плюеш, но после идва време да се работи... А тези, които бяха болшинството през безсмислени си живот не са свършили нииищо... Затова и нищо не свършиха - е, успяха да свалят доверието в институциите в невиждани до сега проценти, но това е друга тема. За 6 месеца Румен Нищото и слугинажите успяха да ни върнат години назад...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове