Last news in Fakti

12 Април, 2013 14:57 2 677 17

Учредител на "България на гражданите" напусна Кунева

  • методи митев-
  • "движение българия на гражданите"-
  • меглена кунева
Учредител на "България на гражданите" напусна Кунева - 1
Снимка: БГНЕС

Един от основателите на "Движение България на гражданите" и бивш председател на общинския екип на движението в район „Овча Купел”  Методи Митев изпрати открито писмо до медиите, ръководството на партията, членовете и симпатизантите й по повод на опитите за злепоставяне на него и други активисти, отказвващи „да участват в лъжите им“. В писмото Митев държи да разкрие, че „истинските проблеми в ДБГ не са свързани с личности, а с принципи - по-точно с липсата на принципи”.

„Във връзка с изявленията на г-жа Кунева и ръководството на партията в общественото и в медийното пространство относно напуснали членове, заявявам, че никога, по никакъв повод или начин не съм „шантажирал” , разговарял или изисквал от никого от ръководството на ПП “Движение България на гражданите” да бъда номиниран за водач на листа или кандидат за народен представител”, казва се в писмото. Митев предупреждава, че ще потърси съдебна отговорност от онези, които уронват доброто му име.

Той информира, че е освободил позицията си на общински председател на ПП „Движение България на гражданите” – район „Овча Купел”, и преустановява членството си в партията от 29.03.2013 г.

“Причините за взетото от мен решение мога да аргументирам и с едно изречение: пълно несъответствие между заявените принципи при учредяването на партията и реалните действия днес”.

ПП „Движение България на гражданите” започна да приема формата на типична лидерска партия, в която волята на лидера е над обществения интерес, изтъква Митев и изброява аргументите за напускането:

“Не съм съгласен с обявената „Програма за управление” и „31 неща, които ще променят нашия живот”. Смятам, че са неизпълними и популистки.

Като активно протестиращ гражданин срещу монополите и досегашното управление съм разочарован от ПП „Движение България на гражданите”, която безучастно и безмълвно наблюдаваше протичащите процеси и не подкрепи протестиращите граждани на България.

Освен това Митев изтъква, че на въпросите ще предизвика ли ПП „Движение България на гражданите” ревизия на управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов, както и ще се коалира ли с ГЕРБ, не е получил отговори.
“Считам тези въпроси за изключително важни за обществото”, заключава той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Симо

    1 0 Отговор
    Да не ти пука!
    И без друго няма да влязат в парламента!
  • 2 коста

    1 0 Отговор
    А така ..ми сега Куневата
  • 3 Krum Donev

    0 0 Отговор
    Това е точно в стила на ченгетата! Бойко и Цецо имат 29 млн. лева от държавната субсидия и сега харчат на ботаго за пазаруване на всичко живо - хора, роми, секции за вота и така нататък. Тези хора са ченгета, като Бойко дори е доносник Буда. Аз не очаквам от тези хора чиста игра. Те са свикнали да играят мръсно и с всички средства, на всяка цена! Властта е голям афродизиак за комплексирана милиционерска мутра. Не очаквам тези хора от ГЕРБ да спазят демокрацията и ще изправят всички свои кални оръжия срещу единствената нормална партия в дясно - България на гражданите!
    За сметка на това, партията на Кунева ми става все по симпатична и ме кефи как една дама бори с сила и толерантност мазните и подмолни действия на ченгетата. Успех, Меглена!
  • 4 ххх

    0 0 Отговор
    къде е тръгнала тая продажница?????????????????
    и кой ид..т ще гласува за нея ??????????????
  • 5 krassimir

    0 0 Отговор
    Не познавам Методи Митев, но и тук смърди на неосъществени амбиции. Всичко друго е параван на обидения член на партията. Сигурно е, че ДБГ е лидерска партия и няма как да е иначе, защото ще се получи както с многобройните протестиращи движения, които в крайна сметка се загубиха или бяха яхнати от съвсем други хора и организации. И техния протест отиде на вятъра. Не изключвам в тази дейност да имат пръст милиционерите.
  • 6 Васил

    0 0 Отговор
    Явно не са му се осъществили амбициите на момчето. Браво на Кунева, чисти се от кариеристчета.
  • 7 kkk

    0 0 Отговор
    Да бе ,неосъществени амбиции,а 1000-та човека в Пловдив дето си хвърлиха книжките- и те ли са неосъществени амбиции? Просто в момента е голямото боричкане за кокала и лъсна истинската същност на тая Кунева. Омайвала ги е със сладки приказки докато разгърнат партията и сега започва да си действа по статуквото -кат си му е реда.
  • 8 Валя

    0 0 Отговор
    Оф пък тезиииии!!! Като се заобясняват колко са принципни и как напускат заради идеите сииииииии. Ми отивайте си по живо по здраво, търсете своя път! Ама нали са взели някой лев - трябва да са в медиите. Аман от скандали вече, не знам Кунева кък издържа, ама на мен ми стана в повече от тия измислени скандали.
  • 9 До kkk

    0 0 Отговор
    Ако нямаш амбиции няма да пращаш писма до медиите, че напускаш. За много важен се е приел явно - а какъв е всъщност той, че да праща писма до медиите?
  • 10 Христо-Овча купел

    0 0 Отговор
    Този Митев е; голям измамник и лъжец, направо нямам думи наглостта му няма край.
  • 11 цьжя

    0 0 Отговор
    а вие за мноо важни ли се имате, че коментирате
  • 12 vsi4ki v pandelata

    1 0 Отговор
    Pramova-Kuneva Vednaga v Pandelata Do Jivot!!!!
  • 13 ХАХ

    0 1 Отговор
    Айде отивай при Тиквоча, нали дава повече кинти. Поредният продажник.
  • 14 гост

    0 0 Отговор
    Нова мода! Пишат те по 4 пъти на ден в няколко твои сайта а твои хора пускат благовидни коментари за да ги четат балъците и да се убеждават колко си добра, а те - тъпи.
  • 15 svejarov

    0 0 Отговор
    Нека първо проверим дали не е примамен от друга партия и тогава да се пише.Колкото и да се опитват ГЕРБ да разцепят ДБГ намя да успеят.
  • 16 ЛЮБОПИТНА

    1 0 Отговор
    МОЖЕ ЛИ ГОСПОЖА КУНЕВА ДА ОТГОВОРИ НА СЛЕДНИТЕ ВЪПРОСИ:
    1. КАКВА Е ВРЪЗКАТА И СЪС ЗАЕМА КОЙТО НЕК Е ТЕГЛИЛ ОТ ПАРИБА 2007г?
    2. ЗА КАКВИ ЗАСЛУГИ ТЯ Е В УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА ПАРИБА - В ПАРИЖ?
    3. МОЖЕ ЛИ ДА ДЕКЛАРИРА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕТО СИ В ТЕЗИ 3-4 ГОДИНИ ОТ ПАРИ БА?
    4. ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕТО И ЗА ТЕЗИ ГОДИНИ, РАВНЯВА ЛИ СЕ НА 5 % ОТ ПАРИТЕ КОИТО ПАРИ БА Е СПЕЧЕЛИЛА ОТ НЕИЗГОДНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ ДОГОВОР?
    5. КАКВО РАЗБИРА ГОСПОЖА КУНЕВА ОТ БАНКИ, БАНКОВО ДЕЛО, АНАЛИЗИ ИЛИ ФИНАНСИ?

    И НА КРАЯ:
    ВИЖТЕ КОЙ Е НА 6-ТО МЯСТО В УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА БАНКАТА - http://www.bnpparibas.com/en/members-of-the-board - ГОСПОЖАТА - КУНЕВА!
  • 17 BGSF

    0 0 Отговор
    Г-жо Кунева, ще внесете ли закон в който държавните пари отпуснати като дотации за предизборна кампания и не са употребени законосъобразни и целево да се върнат обратно в бюджета? Повод за въпроса са тези 29 мил. лева останали в ГЕРБ от миналите избори. Защо не са върнати? Това е целева субсидия! А що се отнася до този Митев трябва да му благодарите че СЕГА напуска а не след като евентуално е избран и ви разбие групата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове