Last news in Fakti

21 Август, 2013 08:17 29 101 2

Отписват стари дългове

  • дългове-
  • депутати

Преглед на печата

Отписват стари дългове, натрупани до 1 януари 2009 г., съобщава в. „24 часа”

С 1 г. се удължава погасяването на стари дългове от неплатени данъци и осигуровки. По давност ще се опрощават суми, натрупани до 1 януари 2009 г., предвиждат промени в Данъчноосигурителния и процесуален кодекс, подготвени от финансовото министерство.

Ако парламентът ги гласува, те ще влязат в сила от 1 януари 2014 година.

Редът за отписването на стари дългове не се променя. Това ще става, както и в момента, не служебно, а с подаване на молба в данъчната служба по местоживеене или по седалище на фирмата.

 

Поне 10 депутати от ГЕРБ отиват в нова партия, брои в. „Труд”

На 31 август или 1 септември в Етрополе ще се проведе първата сбирка на бившите членове на ГЕРБ, които ще обсъдят учредяването на нова партия.

Учредителното събрание на новата политическа формация е насрочено за 22 септември и то ще бъде в НДК.

"Няма да имаме лидер. Ще има Управителен съвет от 10-11 души и председател, който все пак да има правомощия да свиква заседания." Това обяви Мирослав Найденов, който беше земеделски министър в правителството "Борисов".

Според него поне 10 са депутатите на ГЕРБ, с които е разговаряно и те имат нагласата да напуснат партията на Бойко Борисов и да направят своя независима група. Найденов отказа да назове имената им, тъй като смята, че върху тях ще бъде оказан натиск от страна на ръководството на ГЕРБ, за да не напускат.

 

Харчим парите си в чужбина, пресмята в. „Стандарт”

Колкото и малко пари да получават българите, те предпочитат да ги харчат в чужбина, а не у нас. Над 130 млн. лв. загуби икономиката ни за последните два месеца, защото точно толкова прахосахме за почивки и пазаруване предимно в Гърция, Германия, Италия и Франция. Парите са платени с банкови карти Visa. Харченето ни в чужбина отбелязва скок с 23% спрямо същия период на миналата година. И ако доскоро пътуванията и пазарът навън бяха патент само за средната класа, то сега това е масова практика. Едно плащане в търговските обекти навън е за средно 53,2 евро. По-доброто обслужване и качествените стоки са причините за щурма на българи по чуждите курорти и пазари.

 

Джебчийки и просяци дрогират бебета с лекарства, предупреждава в. „Монитор”

Просяци дрогират бебета с лекарства, за да бъдат постоянно възбудени, нервни и да плачат по цял ден. По този начин бебетата будели по-голямо съжаление сред хората и те давали повече милостиня.

Преди няколко дни репортер на „Монитор” стана свидетел как на автобусна спирка в центъра на града двама просяци, мъж и жена, дрогираха водените от тях две деца. Едното бе на видима възраст около 2-3 г., а другото бе още пеленаче.

 

Последно сбогом на държавата с БТК, разказва в. „Капитал дейли”

Изцяло частна и вече напълно независима от администрацията - БТК ще среже и последната си връзка с държавата на 16 септември. За тогава е свикано извънредно общо събрание на акционерите на телекома, на което се предвижда да бъде обезсилена т.нар. златна акция на държавата, дружеството да се трансформира от акционерно в еднолично акционерно, да бъде отписано от фондовата борса и практически да премине изцяло в ръцете на частните си собственици - тандема между мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев и руската VTB.

 

ГЕРБ и БСП мерят кой е пуснал повече незаконни магистрали, обобщава в. „Сега”

Тежката верижна катастрофа между цистерна, два тира, бус и три коли при пътния възел "Яна" на изхода на София, която взе две жертви, а петима бяха ранени, и във вторник стана повод за "състезание" между ГЕРБ и БСП кой е пуснал повече магистрали без акт 16. Новият участък на "Хемус" беше поредният обект, пуснат за движение само с акт 15 за завършен строеж. За да бъде изцяло изряден един обект обаче, трябва да има и акт 16 - за годността за ползването му, и протокол 17 - за въвеждане в експлоатация след 72-часови проби. От този момент започва да тече и гаранцията от страна на строителя. Вместо да дадат обяснение за порочната практика на неузаконените пътища да се издават разрешения за временна експлоатация, представители на двете партии продължиха политическите схватки.

 

12% от младежите искат да останат завинаги в чужбина, тревожи се в. „Дума”

12% от младите българи, напуснали страната, имат намерение да останат да живеят завинаги в чужбина завинаги, сочат резултатите от проучване "Българската младеж 2013", извършено от НЦИОМ, проведено от 16 и 20 януари 2013 г. Най-често това са хора на възраст до 18 години, нискообразовани, безработни и необвързани. 45% от участвалите в изследването младежи заявяват, че при никакви обстоятелства не биха напуснали България. Това декларират 56% от лицата с висше образование и хората на възраст между 30 и 35 години, 58% от заетите в държавния сектор и 53% от семейните.

Младежите, които изказват желание временно да напуснат България, са 43% от анкетираните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роза Тончева

    2 0 Отговор
    е.аваите още хората в бг и ги чакаите да харчат там.навън виждат какво е да си клиен на ниво и да те уважават.скоро няма да остане никои да го манипулирате
  • 2 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Само не мога да разбера след като опрощават старите дългове преди 2009г защо хората трябва да подават молби..аси и тъпотията Българска.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове