Last news in Fakti

3 Май, 2024 04:58 1 284 0

Антъни Хопкинс играе композитора Хендел в нов филм

  • антъни хопкинс-
  • хендел-
  • филм

Продукцията е със заглавие "Кралят на Ковънт гардън"

Антъни Хопкинс играе композитора Хендел в нов филм - 1
Снимка: YouTube

Актьорът Антъни Хопкинс, който е двукратен носител на награда "Оскар", ще се превъплъти в образа на бароковия композитор Георг Фридрих Хендел в нов филм, съобщи електронното издание Дедлайн, цитирано от БТА.

Продукцията е със заглавие "Кралят на Ковънт гардън".

Филмът, представен от създателите си като "величествено тържество на гения, който нарушава всички правила, за да създаде химн, вдъхновяващ въображението на световната публика", ще излезе на екран в края на есента на 2025 г.

Режисьор е Андрю Левитас ("Минамата"), а сценарият е на Тим Слоувър.

"Хопкинс и Хендел са майстори на своето изкуство и заедно създават радостно и възвисяващо киносъбитие", казва Тим Хаслам от Embankment Films.

Хорът "Алилуя" от ораторията "Месия" на Хедел, "е най-изпълняваният в световен мащаб", допълва той. Според него творбата присъства в множество емблематични забавления - от "Спасители на плажа" до "Семейство Симпсън", от "Булката беглец" до "Скъперникът".

"Над 5 милиона души са гледали изпълнението на "Месия" само в "Роял Албърт Хол". В САЩ има по повече от 800 представления годишно. Музиката на Хендел е изпълнявана на всяка коронация на британски монарх от крал Джордж Втори насам", допълва Хаслам.

За снимките на филма Антъни Хопкинс отново работи с Embankment Films, след като за участието си в "Бащата" той спечели втората си награда "Оскар".

"Историята е за една необичайна двойка, срещнала се в най-тежък житейски момент и заедно създават великолепен, нечуван досега "звук за хората": новаторският шедьовър "Месия", разказва режисьорът Андрю Левитас, цитиран от Дедлайн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА