Last news in Fakti

23 Март, 2023 10:03 6 890 11

Николай Каварджиклиев: Приех да съм в листата на БСП по една много проста причина

  • бсп-
  • избори-
  • гражданска квота

БСП е партията, която ме докосна с програмата си и е най-близко до моите възгледи, както за икономическо развитие на страната и за опазване на семейството, казва кандидат-депутатът

Николай Каварджиклиев: Приех да съм в листата на БСП по една много проста причина - 1

„Приех поканата да се включа като експерт в гражданската квота на БСП, защото това е партията, която ме докосна с програмата си и е най-близко до моите възгледи, както за икономическо развитие на страната, така и за опазване на семейството, децата. Една по-консервативна политика, изцяло фокусирана върху обществения интерес, неговата защита и поставянето му над личния интерес, изграждането на социално-солидарен модел в държавата с ясни идеи за намаляване на броя на бедните в България, борба с бедността. БСП е партия, която си поставя и въпроса за демографската криза, която за мен е основната криза в България“. Това заяви кандидатът за народен представител от листата на социалистите в Стара Загора - Николай Каварджиклиев.

Той припомни, че в предишното правителство социалистите са постигнали много: „Реално БСП управляваше три министерства – икономика, земеделие и социално министерство. Успехите на това правителство са основно в министерствата, които управляваше БСП, въпреки, че колегите от ПП се опитват да представят това, като техни постижения – и повишаването на пенсиите, и икономическия растеж – бяха в министерства, които бяха изцяло управлявани от социалистическата партия“, каза Каварджиклиев и допълни, че въпреки че седем месеца не са достатъчни, за да се развие една политика, партията е успяла да постигне много цели, които хората са усетили още миналата година.

„Поставихме едни добри основи, лошото е, че след управлението на вече две служебни правителства, хаосът е изключително голям“, допълни социалистът.

Каварджиклиев коментира и изявленията от страна на министри от служебното правителство по повод изтеклия доклад на финансовото министерство. Той посочи, че те очевидно работят по сценарий и посочи възможните причини за това: „Първата цел може да е всяване на паника и смут в населението, виждаме, че в същата посока работи и още една партия, чийто лидер обикаля страната и обяснява колко страшно става. Втора цел може да е явен популизъм , големи обещания и хвърляне на тяхното изпълнение към следващото правителство с цел свалянето му след два-три месеца, което да доведе до поредна политическа криза и избори. Третият вариант е – управляват ни хора, които са крайно некомпетентни и не знаят какво правят. Видимо се работи по сценарий, защото излизат организирано министрите един след друг и обясняват колко са лоши партиите и как за нищо не стават, а има един център на властта, който е прекрасен“ ,допълни кандидатът за народен представител от „БСП за България“.

„Защо се цели всяване на паника преди изборите? Кой иска хората да се страхуват преди изборите? Или се намесват пряко в политиката тези хора, които не би трябвало да се занимават въобще с това, или нямат капацитет да управляват“, заяви още социалистът.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Дионисий

    8 0 Отговор
    По делата ще ги познаете а не по словата.
  • 2 Гандалф

    5 0 Отговор
    Проста причина..власт и пари...и не важи само за него
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Илия

    1 4 Отговор
    Добро интервю. Хубаво, че вкарват нови хора като този. Не изглежда да е калинка

    Коментиран от #8

  • 5 Сър Пичук

    5 2 Отговор
    Не познавам господин другаря, но за партия с тоталитарно и терористично минало, и която е главният виновник за проваления преход, могат да работят само хора без морал или такива, непознаващи миналото и историята.
  • 6 по католици от папата , недейте

    2 0 Отговор
    Недейте да се героизирате ,да се правите на по идеалисти от Фидел Кастро защото това в България по скоро се приема като подигравка с останалите хора които действително разбират социалистическите идеи . Такива приех , не приех си ги запазете за себе си а ние ще видим по делата ви какво сте "приели" и какво сте "дали " след като влезете в властта !Тя и Нинова много приказваше но се оплиска с кръвта на убитите бойци в Донбас защото беше в съдружието с неофашистите в последното редовно правителство .
  • 7 НИКОЙ НЕ ТЕ Е КАРАЛ , АМА ТИ ПРИЕ !

    1 1 Отговор
    МОШЕННИК !
  • 8 ТОЯ Е ТОЧНО КАЛИНКА !

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Илия":

    ...................................................
  • 9 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 2 Отговор
    Кайчо миличък, СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ МОЖЕ ДА ПРОВЕЖДА САМО БОГАТАТА ДЪРЖАВА, А БОГАТА ДЪРЖАВА СЕ ПРАВИ ОТ БОГАТИ ГРАЖДАНИ, А НЕ ОТ ТЕЗИ РАЗЧИТАЩИ НА СОЦИАЛНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ НА „ДРУГАРКАТА“ Корнелия Нинова.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 освен това

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Когато спрат източванията към обръчите от фирми, държавата ще забогатее!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове