Last news in Fakti

22 Октомври, 2013 19:50 7 014 15

Кунева: Подготвят излизане на България от ЕС

  • кунева-
  • подготвят-
  • излизане-
  • българия-
  • ес-
  • мораториум
Кунева: Подготвят излизане на България от ЕС - 1
Снимка: БГНЕС

С днешното си решение партиите в Народното събрание на практика подготвят излизане на България от Европейския съюз. Това заявяват в позиция на Изпълнителния съвет на "Движение България на гражданите" по повод на днешното решение на парламента за удължаване на мораториума върху продажбата на земята.

Изпълнителният съвет на „Движение България на гражданите“ остро осъжда днешното решение за удължаване на мораториума върху продажба на земя до 2020 г., гласувано от  ГЕРБ, БСП и „Атака“. На практика трите партии днес гласуваха подготовка за излизането на България от ЕС. Нека да е ясно на българските граждани, че собственият ни парламент днес взе решение, което е в изрично нарушение на международните ангажименти на България.

Българските граждани ясно са заявили своята европейска принадлежност и желание страната да бъде член на демократичната общност на европейските държави, спазвайки тези ангажименти. Политическите сили в парламента показаха, че са очевиден заложник на една популистка партия с ясно изразени антиевропейски идеи и заради собственото си политическо оцеляване са готови да поставят на карта както бъдещето на страната, така и волята на българските граждани.

В момента в България има 4 млн. декара пустееща земя, мутри изкупуват земеделската земя на безценица, а реколтата не може да бъде опазена от вилнеещи банди. Истинският патриотизъм е решаването на тези проблеми, а не фаворитизирането на определени олигарси в земеделието, нито използването на толкова чувствителна тема като българската земя за трупане на политически дивиденти. Напомняме, че няколко правителства по ред, правителства на същите тези партии, можеха значително да подобрят състоянието на пазара на земя.

Под прикритието на загриженост за българската земя и стандарта на живот на българските граждани, партии, които години наред допускаха корупция, неясни заменки и закононарушения със същата тази земя и не направиха абсолютно нищо за развитието на българското земеделие и пазара на земята, днес гласуваха абсурдното решение да рискуват многомилионни санкции от страна на Европейския съюз, които несъмнено ще бъдат наложени на България. Санкциите ще бъдат плащани от българските граждани и в този смисъл „Движение България на гражданите“ се обръща с въпрос към лидерите на ГЕРБ, БСП и „Атака“: Уважаеми господа Борисов, Станишев и Сидеров, кога вие и народните представители от партиите, които представлявате, попитахте българските граждани желаят ли да плащат санкции за този позорен акт, гласуван днес от Вас? Кого представлявате в парламента – гражданите, собствените си интереси или интересите на група едри собственици? Редно ли е да застрашавате репутацията на България с вашата некадърност, незнание и популизъм?

Но дори и извън заплахата от санкции от Европейската комисия и удара по международния имидж на страната ни, приетият мораториум ще защити единствено интересите на крупните собственици на земя и мафията за сметка на малките земеделски стопани и ще продължи феодолизирането на земята.

Настояваме за незабавно разпускане на Народното събрание и предсрочни парламентарни избори. С днешния избор е пределно ясно, че този парламент и политическият картел в него може единствено да обслужва собствените си политически цели и да поставя благополучието на българските граждани на карта за сметка интересите на олигархията.

Призоваваме президентът Росен Плевнелиев да сезира Конституционния съд за взетото днес решение.

Настояваме председателите на партиите Станишев, председателстващ и Партия на европейските социалисти, и Борисов, председателстващ партия, съдържаща в името си думата „европейски“, да дадат публично обяснение на поведението на народните представители от техните парламентарни групи и да се разграничат от антиевропейската партия „Атака“, в чиито заложник очевидно са превърнати, а днес превърнаха и България в заложник.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tttt

    6 0 Отговор
    Оди се скрий некъде - така се разписа и 2006 да затриеш и говедата в България - 5 годишен референтен период и по 50 лева на крава с бозаещо теле
  • 2 трезво мислещ

    3 0 Отговор
    По 10гр. калайка на всеки който е участвал активно в политическия живот на България,според мен това е панацеята на политическата ни лутаница,която продължава вече 24г.Незабавно назначаване на правителство което да е съставено от германски експерти,гласуване на закон за връщането на смъртната присъда и наказването с такава на злоупотребилите с власт и участниците в крупни корупционни схеми.Незабавно одържавяване на всички държавни активи които са били приватизирани по съмнителен начин и при които след приватизационният контрол просто е бил фиктивен.Забрана за какъвто и да е бил приватизационен модел в бъдеще, който засяга националните интереси и сигурност,като пример можем да посочим веднага ЕРД-тата(всеобща тайна е как високо волтови подземни трасета претърпяват трансформация на кабелите, и по този начин бъдещите проблеми в електропреносната мрежа няма да ни бъдат спестени).Незабавно ревизиране на всеки със състояние над 10млн. лева по какъв начин са придобити средствата и при невъзможност за доказване на произход или начин на придобиване,конфискация в полза на държавата.България е адски малка държава за да може да генерира мултимилионери,а за милиардери е просто абсурдно,но нагледно ние опровергаваме всичко наред.Ние сме държава с численост на средностатистически европейски град(5млн.,а по данни на послденото преброяване около 7млн.,което ми се вижда абсолютно завишена цифра),която при около 1,5 млн. социално слаби,около 1млн. пенсионери,около 1млн. лица
  • 3 трезво мислещ

    4 0 Отговор
    продължение на пост 2 :


    около 1млн. пенсионери,около 1млн. лица в нетрудоспособна възраст(деца и други),около 1млн. трудещи се които със своите доходи са на прага на бедноста,просто много ми е интересно как при оставащите грубо 500 000 от които може би половината в чужбина,може да се генерират милионери и милирдери.Това не само,че е абурдно но и нелепо,но нагледно възможно само в България.Колкото и фашистко да звучи всичко изписано, за жалост ,друга форма на спасение няма,просто трябва да се мине през пътя на калайката.
  • 4 Ely Tsoneva

    3 0 Отговор
    тази жена защо не помни тя какво е натворила, за да сме на този хал? само за джоба си мисли!
  • 5 Le0n

    4 0 Отговор
    Пръмовица съвсем изтрещя тази болна жена. Няма ли кой да и друсне един по мутрата и да и сложи край на мъките ?!
  • 6 PROFESIONALISTA

    3 0 Отговор
    Тази жена не е изтрещяла, тя съвсем съзнателно целенасочено и трезво играе за чужди интереси, както и за нейните лични, но не и за тези на държавата ни. Какво като излезем от ЕС? Голяма работа, дано по-скоро да се случи. Браво за вчера в парламента, единственото добро, което е свършил до момента този парламент. И да живее Волен Сидров! Може да е всякакъв, но е националист, а такива трябва да сме всички. Иначе скоро няма да има България!
  • 7 PROFESIONALISTA

    3 0 Отговор
    Толкова ли няма кой да я оправя, че е тръгнала да си го търси големия, не знам просто... Ама ще си го получи.
  • 8 Николай Николов

    2 0 Отговор
    БРАВО! НАЙ ПОСЛЕ ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ТЕЗИ ИЗЕДНИЦИ, КОИТО НИ СЪСИПАХА НАРОДА И ПРОИЗВОДСТВОТО И ТОКА. ВСЕ ПАК НЯКОГА ТРЯБВА ДА СЕ ОСВОБОДИМ ОТ РОБСТВОТО НА НЯКОЛКО ГЛУПАЦИ И КРАДЦИ И ИДИОТИ ОТ БРЮКСЕЛ. ТЕ ОСВЕН ДА КРАДАТ, ДРУГО НЕ МОГАТ. НАУЧИХА И НАШИТЕ МЕКЕРЕТА. САМО СЛУШАЙТЕ НОВИНИТЕ И ОСВЕН КРАЖБИ ОТ ХОРА НА НАЙ -ВСЯКО НИВО ДРУГО СЕ НЕ ЧУВА!
  • 9 alex xela

    0 0 Отговор
    К.РнеМа, ти ни докара до това. Постее земята защото няма сметка да я гледаш с тия смешни субсидии, и по-добре българска мутра от колкота западна, Ай обясни с какво ще е по-добрето да ни използват земята, да плащат по 300лв. на селския работник, а западната мутра да хвърчи със самолета си напред назад.??
  • 10 alex xela

    0 0 Отговор
    "Коня си ти дадох - белия и жена си дадох - славянката, ала от китната хубава земя българска, един камен не давам! Така казах!"

    Кунева, кажи кой хан го казва това???Предателко недна
  • 11 Иван Иванов

    1 0 Отговор
    Дреме ми на фантофките. От този Европейски съюз какво добро видяхме. Да бяхме една Гърция тука да се изръсят едни тлъсти капитали, а то нашето, колкото им даваме, толкова ни и плащат. Българите трабва да се държим достойно. Вижте гърците. Ние се плашим да излезем от ЕС, на Гърция на колене им падат да не го направят.
  • 12 петко

    0 0 Отговор
    Интересно ако чужд гражданин регистрира фирма в България може ли купи земя като юридическо лице?
  • 13 Валери Бойков

    2 0 Отговор
    Колко ви платиха в Холандия за ликвидирането на сектор животновъство другарко Пръмова.Когато взехте гаражите не бяхте толко демократична.
  • 14 Руснака Руския

    0 0 Отговор
    тез политици ни смятат за съвсем малоумни! каква "забрана" за покупка на земя?! какво развитие на земеделство?! ВСЕКИ ЧУЖДЕНЕЦ И СЕГА МОЖЕ ДА СИ КУПИ ЗЕМЯ!!!! Разликата е, че трябва да си регистрира юридическо лица в България и на него на регистрира земята! Това е. Точка. Чужденец, който иска да се занимава със земеделие в България (да предположим че ще се намери такъв идиот) - нищо не го спира. Обаче има голяма разлика не за земеделска земя, а за продажба на къщи и вили. В момента чужденци изкупуват ваканционни имоти, най-вече апартаменти. Една от причините да си купуват апартаменти, а не къщи в близките до брега села - именно са сложностите и разходи при купуване на земята. Ако забраната отпадне - доста от руски пенсионери ще тръгнат да купуват къщи, а не скапани апартаменти в Поморие и Бургас! На строителните босове (които могат да се изброят на пръстите на ръцете) това не им харесва, затова правят всичко възможно мораториума да се запази. Интересното в случая е, оказва се, че строителните босове държат политиците по-здраво за топките отколкото брюксел!
  • 15 Калоян Петров

    0 0 Отговор
    Само от възпитание г-жо Кунева няма да Ви нарека с думите, които заслужавате.Вие обаче добре си знаете.Хайде да не говорите глупости в които дори и Вие не вярвате.Не разбрахте ли най-накрая, че с лицемерие, двуличие и други съпътстващи качества от такъв характер можете само веднъж, да се класирате.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове