Last news in Fakti

2 Август, 2023 15:12 8 361 33

След случая с обезобразеното момиче: Затягат контрола над нощните клубове и персонала им в Стара Загора

  • стара загора-
  • нощни клубове-
  • камери

От полицията в Стара Загора са категорични – ще се отнемат лицензи на нощни заведения при наемане на служители, които са криминално проявени

След случая с обезобразеното момиче: Затягат контрола над нощните клубове и персонала им в Стара Загора - 1

Проверки и строг контрол в нощните заведения в Стара Загора след случая с обезобразеното с макетен нож 18-годишното момиче. Пред всички клубове се монтират камери за видеонаблюдение, прилага се и строг контрол за назначаваните служители, съобщи Bulgaria ON AIR.

Обвиненият за жестоката агресия 26-годишен Георги Георгиев е охранител с криминално минало и към момента на извършването на престъплението - в период на пробация.

От полицията в Стара Загора са категорични – ще се отнемат лицензи на нощни заведения при наемане на служители, които са криминално проявени.

"Не може да има разпоредени правила в Закона за частна охранителна дейност, които вие да заобикаляте. Нашите проверки не са тенденциозни, не са репресивни. Те ще продължат, докато влезете в рамките на закона. Като наемате охранители, трябва да поставите категорични правила към тях. Това че допускате подобен тип служители да охраняват вашите заведения, е изцяло ваша грешка. В един момент ще се стигне до забрана на удълженото работно време, аз ще настоявам за отнемане на лицензи", предупреди директорът на ОДМВР Стара Загора - Лазар Христов.

С цел превенция и за да няма повече подобни тежки нападения като случая с 18-годишната Дебора, от община Стара Загора предприемат строги мерки за нощните заведения. Камери ще следят за реда пред всички клубове.

"В нашите наредби ще следят за наличие на стационарни или мобилни детектори за метал във всяко нощно заведение, да са оборудвани и по отношение на вътрешно изградени системи за видеонаблюдение, което също да е в тяхна помощ", уточни секретарят на община Стара Загора - Делян Иванов.

А от болницата в града заявиха, че временното отстраняване на съдебния лекар, направил медицинската експертиза на 18-годишната Дебора, е за да може да се проведе реално разследване.

"Тази експертиза е извършена в рамките на активното лечение на пациента в първите 48 часа и смятам, че оттук нататък досъдебното производство включително съдебно-медицинската експертиза, която допълнително е назначена, трябва да се извърши в една нормална и спокойна среда", заяви директорът на УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" - проф. Йовчо Йовчев.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    3 6 Отговор
    Всяка кръчма ще се прекръсти на Спартакус.
  • 2 Стършел

    19 1 Отговор
    Защо само в Стара Загора?🤔🤔🤔

    Коментиран от #17, #18

  • 3 Супер

    17 4 Отговор
    Само кажете с колко ще бъде глобен работодателя на възрожденеца, защото се знае, че е работил без договор
  • 4 честен ционист

    18 2 Отговор
    Това да наемеш криминално непроявен охранител е все едно, да намериш девствена стриптизьорка.
  • 5 Буквоядец

    6 2 Отговор
    Сега Георгиевич защо не се пъчи да защитава кръчмарите,а се е покрил в ниша дупка
  • 6 4467

    14 1 Отговор
    Във всички градове трябва да се затегне обръча около охранителните фирми. Прекалено много агресия, арогантност, жестокост, човекомразство! Тия са като озверели кучета, готови да разкъсат всеки. Вместо да си пазят обектите, агресират към хората. Инструкциите им са такива. Висшето ръководство така ги дресира. Рибата се вмирисва от главата.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гост

    11 1 Отговор
    Какво ще затягат?!! Всичко е мижи да те лажем
  • 9 да де

    12 1 Отговор
    Че по-голямата част от собствениците на заведенията какви са света вода ненапита ли и те са от контингента.
  • 10 4467

    17 0 Отговор
    Махнете им 9% ДДС! Върнете пак 20%. Те не заслужават компромиси.
  • 11 И как

    12 1 Отговор
    ще стане тая работа ? Плащат и правят каквото и както си искат , от десетилетия вече !
  • 12 намериха си тема за чоплене

    6 2 Отговор
    ама накрая нищо само да успиват поклонниците за следващите избори които въобще не са малко и дърпат другите да сме най бедната държава в ес
  • 13 ?????

    1 7 Отговор
    Ако може,някой да ми обясни какво общо имат 2те неща.Или той в някой нощен клуб и е причинил това.Колко грозно употребявате горкото дете !!!!За каквито си искате цели (то заради момичето и готово)
  • 14 АЛФА КЕНТАВЪР

    10 2 Отговор
    Мвр Прокуратурата арестувайте Мирослав Андонов от Стара загора Същия отправя заплахи към Дебора и Семейството и в Фейсбук
  • 15 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    7 1 Отговор
    СЪДИЙСКАТА ВЛАСТ Е НЕЛИГИТИМНА И ТЕРОРИСТИЧНА .

    Българският народ не участва в изборите за съдии . Народ и да няма съдии ще има . Ако няма народ, то и депутати , министри, кметове , общински съветници и президенти не може да има, защото няма кой да ги избира, но съдии ще има защощо те сами себе си се назначват за съдии .

    Този терор върху народа и тази измама бе направена така . Съдиите се назначават за съдии от съдийската колегия на ВСС . Тя се състои от 12 човека, двама от които са главатарите на двете върховни съдилища и още пет се избират от самите съдии . Така общо съдиите избрани от съдии за членове на тази колегия са общо 7- т.е. повече от половината . Така те и без другите пет члена, които се избират от Народното събрание, което пък се избира само от 25% от народа, си назначават новите съдии, коите са техни щерки и внуци .

    Така това е власт СЪЩЕСТУВАЩА НЕЗАВИСИМО ОТ НАРОДА , народ и да няма , съдии и съдилища, както виждате, продължава да има, защо те си се размножават без участието на народа в тяхното развъждане . Освен, че съществува независимо от народа, тя не е власт в името на народа, защото народ и да няма - съдии има, а власт НАД НАРОДА.
    Е, та точно това е съвременното определение на терора - ВЛАСТ СЪЩЕСТУВАЩА НЕЗАВИСИМО ОТ НАРОДА И НАД НАРОДА .
  • 16 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    9 1 Отговор
    Тази комунистическа терористична измама извъртяха комунистистите на българския народ с Новата Комунистическа Конституция от 91 г., по силата на която съдиите станаха сами себе си избиращи се за такива, вечни , несменяеми и имунизирани против наказателни преследвания , така като станаха несменяеми , заварените комунистическите съдии, които всички до един бяха членове на БКП и агенти на ДС (съдиите агенти на ДС от Върховния Адмистративен Съд , даже се хвалят с това) не бяха сменени и така тази най-важна част от народната власт остана завинаги в ръцете на комунистическата банда, предаване и комунизмът бързо бе реставриран и нито един комунистически крадец не влезна в затвора продължават спокойно да си ни крадат до ден днешен . А власт , която не произтича от един народ няма право да съди този народ, може да съди само сама себе си, но не и народ, от който тя не произтича .

    Така братя и сестри, 34 години след мнимото падане на комунизма нас нас продължават да ни съдят комунистите и агентите на ДС .

    И сега същата тази комунистическа банда на Христо Комунисто, Бойковци, Пеевски и крадлива компания, готви още по-голям терор, като иска съдиите от съдийската колегия на ВСС, които се избират от съдии за такива, да станат още повече, не 7- броя , а цели 10 броя .
  • 17 адаша

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Стършел":

    Логичен въпрос. Само в Стара Загора ли има чалготеки?
  • 18 Калпазанин

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Стършел":

    Всяко чудо за три дни

    Коментиран от #21

  • 19 Никой

    8 1 Отговор
    Къде е Ричард Али ? Лицето на ристьорантьорите и питейни заведения ? Съга, що не плачи за охранителя ?
  • 20 и от марс се вижда

    8 0 Отговор
    всички охранители един да хваниш друг да удариш...за нищо не стават
  • 21 Стършел

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Калпазанин":

    Така е за съжаление.😕😕😕
  • 22 Глупости

    4 0 Отговор
    На търкалета....80-85% от психотата са навън, пак имитираме свършена работа...камерите ги наслагайте по пътищата че там се избиваме като хлебарки. Дааа нямало пари но банките били в свръх печалба чета...иди ми да фана правата лопата у кой къде сваря вече.
  • 23 Един Въпрос

    2 0 Отговор
    Възниква след всички събития около съдебното дело в старозагорския съд:
    Първа версия: Дали ли са пари/подкуп на магистратите и ако (най-вероятно) да - то КОЙ ги е дал?
    Втора версия: Заплашили ли са магистратите и ако да - то КОЙ ги е заплашил?
    А главния прокурор какво прави? - топли си мястото ли? То в това горещо време какво друго да прави?
  • 24 Смешки

    2 0 Отговор
    Кой ги кара насила да ходят в тези смърдливи обекти да се тровят с менте, една мощна уредба вече е 50—100 лв на изплащане! В лайнарските клубове на Ганя не съм стъпвал от 2007 и който ходи очевадно е млад зелен и мега тъп
  • 25 Шеф Атанасов

    1 1 Отговор
    Да ви трепят бе много поздрави от Норвегия тука няма насилие всичко е повече от нормално
  • 26 КЛИЕНТИ НА НЕНАКЪЛЦАНИТЕ

    1 0 Отговор
    КОЙ Е ПО ВАЖЕН - ГОШЕТО ИЛИ ТРУЖЕНИЧКИТЕ МУ? ТОВА Е ДИЛЕМАТА НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА?
  • 27 Хахаха

    3 0 Отговор
    След дъжд качулка, един месец тишина, даде се гласност и се разработиха всички, пародия
  • 28 боко

    1 0 Отговор
    Назначават бок----те обучени в школата на Маноил Манов сикаджииската от--п-а
  • 29 ЧОЧО

    1 0 Отговор
    А до сега къде бяха контролните органи от Ст.Загора!За какво получаваха Заплати!Или в България винаги каруцата е пред коня.
  • 30 Ааа

    0 0 Отговор
    Яз се чудя що при положение, чехванаха подофицер депутат. Не затегнаха контрола над депутатите ?!
  • 31 Ааа

    1 0 Отговор
    Аз се чудя що при положение, че хванаха педофил депутат. Не затегнаха контрола над депутатите ?!
  • 32 ЗАТЯГАТ КОНТРОЛА НА ЗАВЕДЕНИЯТА

    1 0 Отговор
    И СПИРАТ ПРОДАЖБИТЕ НА МАКЕТНИ И БРЪСНАРСКИ НОЖЧЕТА , ЩЕ ХОДИМ БРАДЯСАЛИ КАТО МУТРАТА !
  • 33 ЦЕЛИЯ ПЕРСОНАЛ НА НОЩНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ

    1 0 Отговор
    ТРЯБВА ДА СЕ ПРОВЕРИ ЗА КРИМИНАЛНО МИНАЛО ВКЛЮЧАЯ СОБСТВЕНИЦИТЕ МУТРИ И НАРКОПЛАСЬОРИ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове