Last news in Fakti

24 Април, 2024 16:25 1 392 25

Асен Василев: Стефан и Марин Димитрови не са посещавали МФ. Вратата е с пропуск, има и камери

  • асен василев-
  • стефан и марин димитрови-
  • министерство на финансите-
  • камери

"Тези лица чухме от ДАНС, че са наблюдавани от 2022 г. - ако е така, ДАНС трябва да разполага със записи и данни за тяхното посещение", обясни пред депутатите от Временната комисия Василев

Асен Василев: Стефан и Марин Димитрови не са посещавали МФ. Вратата е с пропуск, има и камери  - 1
Снимка: БГНЕС

Асен Василев отрече докато е бил министър на финансите при него са идвали Стефан и Марин Димитрови. Това стана по време на изслушване на бившия министър на финансите във Временната комисия за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници", съобщават от Dariknews.bg.

Рая Назарян от ГЕРБ-СДС обяви, че в комисията има постъпили данни, че двамата обвиняеми са посещавали Министерството на финансите.

"Данните са, че Стефан и Марин Димитрови са посещавали 2 или 3 пъти финансовото министерство. Те не са записани официално, но са посрещнати и въведени от Лъчезар Ставрев, който е известен като ваш личен шофьор. Кой ви се обади да ги посрещнете, кой ви ги изпрати?", запита Назарян.

"Тези лица не са посещавали МФ и не съм се срещал с тях. Новият министър го потвърди пред тази комисия. Нека да ви обясня как става влизането във финансовото министерство. Той трябва да е записан в моята програма и без да минал през личния ми секретар, шансът за среща с мен е нулев. Вратата е с пропуск, има камери. Тези лица чухме от ДАНС, че са наблюдавани от 2022 г. - ако е така, ДАНС трябва да разполага със записи и данни за тяхното посещение", обясни пред депутатите Василев.

Бившият финансов министър обяви пред депутатите, че рентгените на "Капитан Андреево" не са работили по време на служебното правителство на Румен Радев. "Там беше като разграден двор. Пропуските бяха хартиени, нямаше контрол на достъпа - не може да се проследи кой пропуск е валиден, кой не", каза Василев.

"Не е работа на министъра на финансите всеки ден да гледа за този или онзи каналджия. Работата му е да задава общата рамка и да гледа за пропуски в работата. По повод влизането в Шенген имахме среща с Гранична полиция, с митниците, с МВР. И се установи, че е разграден двор. В Капитан Андреево нямаше камери, издадени са пропуски на частни лица и фирми, които не се проверяват от МВР и ДАНС за съпричастност към евентуални престъпления както се правят профили на митническите служители", описа каква обстановка е заварил по граничните пунктове Асен Василев. По думите му част от товарите, пристигащи с товарни влакови композиции не е можело да се проверяват, тъй като няма нужните за целта рампи.

На заседанието присъстваха и Георги Господинов и Николай Петков - служители в Агенция "Митници". Двамата бяха категорични, че никога не са виждали Марин и Стефан Димитрови на ГКПП "Капитан Андреево" и "Лесово", както не знаят двамата да са имали някаква комуникация с митничари там.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а ето първата дупка на кошаревските

    8 24 Отговор
    свидетели . Видели били Василев с посещения явни от Димитрови контрабандистите трафиканти на Паскал и Рашков . Да , ама не . Охрана имало , нямало как . На камерата да видят . Лъчезар ги вкарвал . Лъжа и измама . Сега да попитат Димитрови и Паскал . Те ще кажат . А видели ли са Сумиста . Костинбродски не е ли влизал . Явно в пандиза са здраво заключени лисаните .

    Коментиран от #4

  • 2 Хаха

    18 7 Отговор
    Е то е искало и да кажеш нещо друго. Щеше чак да е голямо събитие някои да си признае.
  • 3 Лаик

    26 11 Отговор
    Нещо не мога да различа Рая Назарян от Тошко Йорданов и Балабанов от Хамид Хамид, еднакви са на вид, еднакви са и на говор, може би са от една парламентарна група.

    Коментиран от #5, #11, #17

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 И тримата

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "Лаик":

    са злобни , истерични , невъзпитани и некомпетентни !
  • 6 българка

    17 19 Отговор
    Асен Василев е човек на честта, умен и интелигентен! Колкото и да се напъват нечестивците, не могат да му отнемат даденото му от Господ! Това че той е по-умен от други, поражда озлобление в тези "други" и те постоянно съчиняват кални истории. И тази кал пада по "другите", но за съжаление народът ни предпочита да вярва на нечестивците. Странно, но факт!

    Коментиран от #18

  • 7 Даниел

    11 6 Отговор
    Поредното активно мероприятие на комунизма!
  • 8 Блъфират

    13 4 Отговор
    евтино дежурните провокатори !
  • 9 бай Даньо

    8 11 Отговор
    Кокоро в затворо, не случайно има рима .
  • 10 Овратен

    8 4 Отговор
    Грозното лице на мафията
  • 11 инкшр

    10 7 Отговор

    До коментар #3 от "Лаик":

    Тя е изпратена от Борисов,да мърсува предизборно срещу ПП ДБ,като селска клюкарка! Защо ,аджеба ,никой не я попита от кой точно има тези сведения??
  • 12 Роки

    14 1 Отговор
    Абе тия баща и син никой не ги познава, ама Димитрови влизали по министерства и митници като у дома си. Неслучайно са си правили селфита с тия малоумни министри Рашков и Ангелкова, та ако потъват да са заедно.
  • 13 Така е ,

    5 5 Отговор
    така е , така е !!! Коки (досущ Рашко Дамаджански) никога (ама - никога) нито е виждал някого , нито е чувал някого , нито е говорил с някого , нито (дори) мисъл не му е минавала , че този "някого" или "някои" някога е (са) съществувал(и) !!! Единственото , което може би не е споменал е , че изневиделица (някакви) пари (и кеш и в офшорки) са достигнали до него , ама как - той откъде да знае ???!!! Откъде ???!!!
  • 14 Хахаха

    5 6 Отговор
    Баща и син Димитрови са ходещи трупове, баш като нотариуса.
    Дали другите мафиоти, дали мафията ПП/ДБ ....

    Коментиран от #15

  • 15 Дали

    8 3 Отговор

    До коментар #14 от "Хахаха":

    Абе то и Сретен Йосич търси един зайчарник в Банкя, те му седът Алооо Ваньо и Мишо бирата.
  • 16 Истината

    7 1 Отговор
    И в резиденцията на Б Борисов има камери и се охранява от НСО, но никой не разбра коя е Мата Хари. Само "фалшиви" снимки констатира следствието.
  • 17 ха ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Лаик":

    Чувал ли си да казват за някои хора, че са извадени от един калъп?
  • 18 Промяна

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "българка":

    АСЕН ВАСИЛЕВ Е ОСЪДЕН ЗА ФИНАНСОВИ ИЗМАМИ И ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО Е НАПРАВИЛ ЗА БЪЛГАРИЯ Е ПЪЛНА РАЗРУХА БЕЗ ДА МУ ПУКА НАГЪЛ АЛЧЕН БЕЗЦЕРЕМОНЕН
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Горски

    1 1 Отговор
    ДАНС е свърталище от хора, хванати от улицата, които, за да "заслужат" заплатите си са готови да слугуват на кого ли не, но не и да работят съгласно вменените им от закона функционални задължения. Примери колкото искаме:- в сектор енергетика, фалита на КТБ, терористичните актове и радикалния ислям. Но най-големия грях на тези маши, е че затриха страната ни и народа ни, слугувайки по най-робския начин на антибългарската партия ДПС.
    Румен Гечев-язък му за белите коси, изглежда на интелигентен човек, опитен и уважаван, ама адвокатства на един мошеник, който вече всички научиха колко струва.
  • 21 ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ

    2 0 Отговор
    ГЕЧЕВ РАШКОВ ПП ДБ КОМУНИСТИ НЯМА РАЗЛИКА ТРАФИКАНТИ С ДАМАДЖАНИ ЧАДЪРИ И ПУДЕЛИ С ПАЧКИ.
  • 22 Аз знам коя е мата хари

    2 0 Отговор
    Това е Ленчето затова е изтреляха на парапета.
  • 23 КОАЛИЦИЯ ПУДЕЛ

    1 0 Отговор
    ТРАФИК ПИЦИ С КРИСТАЛИ ОРГИИ ПАЧКИ НА ВЕЧЕРИНКИ, НИКОГА ВЕЧЕ.
  • 24 Ха ха ха а така

    1 0 Отговор
    А бе Сенчо , то и пудели и часовници нямаше , ама е имало, и то по много, и се разбра със сигурност , та сте големи палячовци , като се напъвате да лъжете .
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол