Last news in Fakti

5 Септември, 2023 07:42 1 035 17

Съдът гледа мярката за неотклонение на шофьора, който в събота блъсна и уби 15-годишно момче на пешеходна пътека

  • мярка за неотклонение-
  • сгс

Квалификацията на деянието е, че това е станало при евентуален умисъл, каза заместник-градският прокурор на София Иво Илиев

Съдът гледа мярката за неотклонение на шофьора, който в събота блъсна и уби 15-годишно момче на пешеходна пътека  - 1

Софийският градски съд ще гледа мярката за неотклонение на шофьора, който в събота блъсна и уби 15-годишно момче на пешеходна пътека на кръстовището на улиците "Гурко" и "Шишман", съобщи БНР.

15-годишно дете почина в София, след като беше блъснато на пешеходна пътека

Прокуратурата повдигна обвинения на 37-годишния мъж, който е шофирал с два промила алкохол.

Той ще бъде привлечен като обвиняем за причиняване на смърт след умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата.

Заместник-градският прокурор на София Иво Илиев обясни:

"Квалификацията на деянието е, че това е станало при евентуален умисъл. Това се обосновава с обстоятелството, че водачът е управлявал моторното превозно средство по начин, който неминуемо би довел до такива общественоопасни последици и причиняването на смърт. Смятаме, че е допускал такива, доколкото първоначалните данни са, че колата се е движила с много висока скорост, няма никакъв спирачен път, на оживено кръстовище и не на последно място - след употреба на алкохол, като според експертизата промилите му са два. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години и ако съдът го признае за виновен - лишаване от право да управлява МПС до живот".

Вчера Софийската районна прокуратура съобщи, че обвиняемият за смъртта на момчето е бил глобен 500 лева за шофиране в нетрезво състояние за първи път преди 17 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Непека

    10 1 Отговор
    Вземете му колата, пуснете го човечеца. Той утре ще си вземе друга за 3, 4 хилки и пак ще кара пиян. Кво пък толкова, най много пак да убие някой.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Име

    6 0 Отговор
    Ванко от Русе шофира и размахва пистолет през прозореца из улиците на Бургас, респектирал местните "баби" зад волана
  • 6 Анонимен

    1 0 Отговор
    С гледане няма да стане работата.
  • 7 спрете се БЕ

    0 3 Отговор
    За седмица тук загинаха повече хора от колкото тези във войната в Украйна !!!
  • 8 така е

    6 2 Отговор
    Всички говорят само за водачите, а никой и думичка не споменава за поведението на пешеходците по българските пътища. Да сте чули за глобен за нещо пешеходец през последните 20 години? Всичките са росни китки и не са близвали алкохол през живота си.

    Проблема е в цялото българско общество. Докога ще се делим?
  • 9 Стига с тая "война"

    10 1 Отговор
    бе! Научете си децата да се оглеждат преди да пресекат!!!!!!!!!! Мантрата че са богопомазани на пешеходна пътека ги убива! НЕ оправдавам никого който кара пил или дрогиран, но колата НЕ спира за два метра.................

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Шопо

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Стига с тая "война"":

    Когато едни хора целенасочено ипреднамерено убиват други хора това е война.
    Инцидент на пътя е нещастен случай, нико от участниците не е искал това да се случи.
    Когато едни хора целенасочено и преднамерено вземат парите(колите) на други хора това е рекет.
    Повишаването на наказанията не води до намаляване на ПТП, потърсете друг начин.

    Коментиран от #13, #15

  • 12 Баба Кина

    0 0 Отговор
    Мярката на фиркания убиец е ясна- Пъндиз Палаз. То това подключване ще му се приспадне към бъдещата присъда. Случая е кристален, неизвестни няма, кауша му е в кърпа вързан.
  • 13 напротив

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Шопо":

    Статистиката показва, че откакто е въведена тази мярка, драстично е спаднал броя на пияни седнали зад волана.
  • 14 За протокола

    3 1 Отговор
    У нас има дълга история на убийци зад волана след употреба на алкохол и наркотици, които се отървават със символични наказания. Като се започне с един известен музикант, мина се през един световен шампион по фигурно пързаляне та се стигне до стотиците случаи след тях.
    Очаквам и този да се измъкне с някакво символично наказание, както и тези преди тях дето ги покриваха полицаи.
  • 15 Пенчо бе, чети.

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Шопо":

    „Хората не се плашат от това, че ще убият някой друг на пътя. Те са най-стреснати от това, че ще им вземем колите“ – това каза главен инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“ в „Тази сутрин“ по повод случая, в който дете беше ударено от автомобил и убито на пешеходна пътека в столицата.

    Близнаков разкри, че през последния месец откакто в сила е влезнала новата мярка за нарушители, че автомобилите им ще бъдат отнемани, случаите на шофиране след употреба на алкохол и наркотици рязко са спаднали.

    По думите му само от 8 август досега случаите на пияни шофьори са намалели с 343 или има 3 пъти по-рязко намаляване отколкото през цялата година.

    Близнаков каза още, че досега не е виждал такъв ефект на мярка за намаляване на инцидентите и бил изненадан.

    „Над 2 на 1000 алкохол в кръвта – ти не знаеш какво се случва зад волана на автомобила. Как може въобще някой да си позволи да сяда да кара така?“, възмути се експертът. На въпрос дали и спътниците в такива автомобили трябва да носят отговорност, Близнаков уточни, че всяка промяна в нормативните правила ще се прилага.

    Все пак експертът е категоричен – вместо да се пишат нови правила, най-важното е те да бъдат прилагани.
  • 16 Сандо

    2 1 Отговор
    Почва се от яслата и училище. Още от деца хлапета трябва да бъдат обучавани как да пресичат правилно. Да се изградят полигони за учебни занятия по пътна безопастност. Пешеходната пътека и зеленият светофар не са подлез. Винаги трябва да се гледа в двете посоки с повишено внимание. Трябва да се вземат адекватни мерки за повишаване на уменията на младите водачи. В момента от шофьорските курсове пускат убийци и самоубийци. Няма нощно каране. Каране по магистрала и в дъжд и сняг. Младите водачи дори не могат да паркират. Лаборатория за тестове във всеки град. Бързи наказания за всеки пил или друсан. Съд за служители на АПИ и МВР които не са си свършили работата адекватно или взимат рушвети. В БГ е пълно с пътни капани и корумпирани и неадекватни държавни служби.
  • 17 Демократ

    1 1 Отговор
    Защо толкова крият името на този 37 годишен мъж убиец. Как така евентуален умисъл, като е пиян е явен умисъл. Коя е жената и тя ли е била пияна, а детето в колата нали също е застрашено от явен умисъл?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове