Last news in Fakti

27 Февруари, 2024 12:18 1 766 36

Руският шпионин Владимир Горичкин откраднал самоличността на българин от смесен брак

  • данс-
  • русия-
  • шпиони-
  • татяна горичкина. владимир горичкин

Класическа схема на руското разузнаване

Руските шпиони-нелегали Татяна Горичкина и Владимир Горичкин, които бяха у нас, са били съпрузи и в реалния живот, разкри БНТ.

Според наши източници за внедряването на мъжа е използван способ, при който е открадната самоличността на българския гражданин Денис Рашков, който е роден като дете от смесен брак между българин и рускиня.

След като майка му се е върнала обратно в Русия със сина си, той е прекъснал контактите с роднините у нас, а на негово място се върнал шпионинът, уж след 20-годишно отсъствие.

Татяна Горичкина се превръща в съпругата му Диана Рашкова и си реже бретона. С пристигането си в България двамата декларират, че упражняват свободни професии - той е IT-специалист, а тя - дизайнер, което им позволява да не работят за конкретна фирма и да разполагат със свободното си време. Условията са необходими за събиране на информация.

Както истинските, така и имената, с които са живеели в България вероятно не говорят нищо на хората, защото една от основните задачи на нелегалните е да бъдат незабележими и по нищо да не се отличават от обикновените хора, с които се разминаваме всеки ден.

Предполага се, че истинският Денис Рашков е починал.

Този начин за изграждане на нова самоличност е добре познат на разузнавачите.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тов. Членин

    4 4 Отговор
    Ето невазможна !
  • 2 Хубава

    4 3 Отговор
    работа свършил !
  • 3 да питам

    15 16 Отговор
    А нашите руzки шпиони тука у форума - Коги ?!
  • 4 ТаУмВзе

    11 15 Отговор
    Яко Руски шпиони бацеее! Хахахаха Чак и изпод леглото има Пак Руски Шпиони. Да ви иам Бесните Халюцинации на писта.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 крис

    6 3 Отговор
    Според наши източници.....
  • 7 Лошо!

    12 5 Отговор
    Аз мислех, че в навечерието на националния празник службите ще "открият" поне 100 - 200 руски шпиони, пък те - двама.
  • 8 Минувач

    11 8 Отговор
    Все още не разбирам, защо са обявени за шпиони!
    Защо да не са просто използвачи на българския паспорт, за да пътуват и нямат ограниченията, наложени на руснаците. Незаконно е разбира се, но не и шпионски афери.
    Да не говорим, че обикновено шпионите са вербувани служители на дадената държава на важни постове и с достъп до информация. Единият АйТи, другата дизайнер .... каква важна информация и откъде ще я вземат да я дават на Кремъл? Освен, ако не са просто събирачи на обществено мнение, народни нагласи, информация от печата и другите медии, как се движи политическия живот и т.н.. Неща, които всяко посолство във всяка държава докладва регулярно на своята държава. Нека да кажат, как и откъде биха се сдобили с секретна информация, а не само да плямпат по медиите. Защото остава впечатлението, че е просто пиар акция, да не забравяме, колко са плъзнали руснаците в България и цъкаме с език.

    Коментиран от #11, #15

  • 9 МОЖЕШЕ И НА БАЙДЪН ДА СЕ ПРАВИ

    6 2 Отговор
    На кой ще му направи тук впечатление. Нали всички се интересуват само от чалга, мъни и далавера. При толкова продажни полицаи и магистрати можеше и за Хилари Клинтън да се представя
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Време е такива по затворите!

    5 6 Отговор
    МВР, съд, прокуратура - мафията се размърда!
  • 13 !!!?

    9 6 Отговор
    Защо нашите служби не задържаха руските шпиони за бъдеща размяна, а ги изпращат по живо-по здраво, с хляб и сол, да се върнат в путиновия мир...до по-късно !!!?

    Коментиран от #20, #34

  • 14 АГАТа Кристи

    9 11 Отговор
    А бе, изтеглете ни посланика от Москоf, за да си замине и "губернаторката" и който милее за МАТУШКА - барабар с нея - зелени чорапи, Импекси, Варненски амигос, барабар с антуражите им и всички "фили"!
    В Сибир ще им раздадат парцели да си построят дачи.
    Там е ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ !!!
    Мама ще си прибере и отрочето, дето е при гадните капиталисти ...

    Коментиран от #22

  • 15 Алооо,

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "Минувач":

    Тръгнал си да минаваш на червено.... - комунист си !

    Коментиран от #30

  • 16 Минувач

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Баш па на теб ще кажат.":

    Не, няма да обявават подробности, но могат да дадат изявление, че заподозрените са събирали чувствителна информация в сферата на въоръжените сили примерно или политичесия живот. Това за момента е точно, като 70-те от посолството, където си беше чисто политическо решение. И сега дори един журналист не чух да пита, къде са се внедрили тези, каква информация са събирали, в коя област и т.н.. Имаме едни руснаци, които си изкарали нелегални паспорти. Дотук има само криминален елемент, не агентурски.
  • 17 Аз съм тъпо копеуе

    2 0 Отговор
    Тия двамата не са гледали Щирлиц и се дънят.
  • 18 И пак казвам

    1 4 Отговор
    Руски шпиони няма български гражданин от смесен брак??? И ако докаже че бесарбски българин ще станем за смях не чеха не сме. Да вземе номер на молба хххххххх
    В която македонския гражданин се Оскара върл българин
    С бележника пра пра дядо И. В който въпросния дядо пишело че учил в българско училище и на български са му писали 3. Този документ не е от важност и НЕМОЖЕ да доказателство в други държави но в България Е МНОГО ВАЖЕН ДОКУМЕНТ. ТО БИЛО ХУБАВО В РЕГИСТЪРА ДА Е ПИСАН ДЯДО И. НО ТУРЦИТЕ ГО ВЗЕЛИ КОГАТО СЕ ОТЕГЛЕЛИ ОТ МАКЕДОНИЯ. И ОСТАНАЛ УЧЕНИЧЕСКИЯ БЕЛЕЖНИК НА ДЯДО И. И НЯКОЛКО СНИМКИ НА ВЕЧЕ ПОЛУЧИЛИ БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО СЕМЕЙСТВА ПРА ПРА ДЯДО И ПРА ПРА БАБИ И. ОТ СЪЩО УЧИЛИЩЕ. Е КОЛКО ГОЛЯМО УЧИЛИЩЕ. ТА ДА СЕ ВЪРНЕМ “ДА С НАС” голема организация големо чудо гавра с руснаци а не поглеждат че информация изтича от всякъде. Къде даскъла у Украйна тях НЕМОЖЕ да ги закачаме щото с УКРАЙНСКИ паспорти а ми шпионите на германците който минават или са унас също не може да ги закачаме те са в Шенген и ако ги закачаме няма Шенген. ДА С НАС Е ОРГАНИЗАЦИЯ НА ГАВРАТА ГАВРИСЕ РУСНАЦИТЕ КАКТО ХИТЛЕР С ЕВРЕЙТЕ. АМИ “АЛФА “БЕТА” ИЛИ ДВИЖЕНИЕТО “МИ” ами ДВИЖЕНИЕ “МУ” А какво да го говорим за самолета с имигранти който въобще не са приложение никакви Методи за СИГОРНОСТ. Щом идват снови чисти досиета къде са старите досиета на тези имигранти ти нотариуса ряпа да яде сравнение с тези имигранти. Муха на мед се е кръстил
    Рождени дати смени и нови лични да влезне още
  • 19 Ха ха ха

    0 0 Отговор
    Ха ха ха ха ха ха
  • 20 Щото не са шпиони

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "!!!?":

    И се излагат великите ни служби
  • 21 Kирил

    5 2 Отговор
    Всички руски и китайски граждани по един или друг начин са задължени да сътрудничат на техните служби. Гледаш я че е учителка, а тя събира сведения за родителите на децата. Гледаш го че е готвач в китайски ресторант, той всяка седмица се отчита какво интересно е видял и чул.

    Коментиран от #23

  • 22 Тунгус от Сибир

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "АГАТа Кристи":

    Скоро ще ти се радваме

    Коментиран от #27

  • 23 Тъпак

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Kирил":

    Козелски 200%
  • 24 ТаУмВзе

    4 2 Отговор
    Крепостните селяни започнаха да ги разселват, обаче ще им ги върнем като Афганистан и на турската граница 😀😀😀
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Анадола

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Владко Кузов /последния софиянец/":

    Ще вземем твоите
  • 27 АГАТа Кристи

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Тунгус от Сибир":

    Няма да можеш да се порадваш...
    Аз дълго време се радвах на създател ката ти, от която "радост" се пръкна ти... оказа се, че излезе нефелен..
  • 28 Жмуц

    1 2 Отговор
    Откога обикновени измамници ги наричате шпиони? След мумурандум с ПосолствоТО ли? Какъв достъп до секретна информация са имали тези "Рашкови"? Не бих се учудил руски шпионин да е .агарев, напълно подходящ е!

    Коментиран от #33

  • 29 Жеймс Бонд от МИ5

    1 0 Отговор
    Значи излиза че Орлин Русев,Бисер Джамбазов,Катрин Иванова,Иван Стоянов и Ваня Габерова са руснаци приличащи на петимата българи стоящи зад тези имена.Тогава къде са действителните въпросни петима българи,в България ли?
  • 30 Минувач

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Алооо,":

    Не само на червено, а на бяло-зелено-червено!
    И не приемам истината да се представя едностранчиво. Ако са шпиони, било руски, турски, американски, да се съдят, ако има доказателства и в затвора, както е навсякъде по света. Къде чуждите шпиони си ги пращат по живо по здраво??? В случая трябва да се съдят най-малкото за притежание на фалшиви паспорти.
    И като говорим за агенти, защо не приемат закона за агентите, който е финансиран от чужда държава да бъде под гриф - чуждестранен агент. Финансирането на САЩ за доста наши агенции, медии, организации и политици дори е абсолютно нормално, завоалирано под заявката за демокрация или борба с дезинформацията. Защо тогава да е проблем руснаците да правят същото. Те си представят тяхната истина, обявяват американската за дезинформация и финансират борбата с нея. Защо да има разлика? Хората сами ще съберат 2 и 2 и ще си решат, на коя истина да вярват. Ами те САЩ дават милиони на стотици българи да прокламират тяхната теза и интереси, това е факт, дори те не го отричат. Ами то това са си платени агенти на влияние.
  • 31 Мишел

    5 2 Отговор
    Тези двамата да не са роднини на руския агент Копейкин
  • 32 шундурко

    1 3 Отговор
    АМА как са ги хванали нещо доказателства снимки ,документи нио не казват и показват или просто така са ги нарочили за шпиони да оправдаят заплатките хахаха палячовци

    Коментиран от #35

  • 33 майор Деянов

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Жмуц":

    абе ся подробности ,щом мършока галиту е казала ,че са шпиони ако ще да са магарита ,значи са шпиони
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Завърнал се

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "шундурко":

    Ей сега точно на шушляк като теб ще ти обясняват как точно са ги хванали.
  • 36 Питам

    1 3 Отговор
    Руския добре, а американския шпионин как се подвизава ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове