Last news in Fakti

22 Март, 2024 13:07 4 919 23

Кметът на район "Средец" Трайчо Трайков: Няма ни в бюджета на Столична община, а дадохме 30 проекта

  • трайчо трайков-
  • район средец-
  • финансиране-
  • община

Това е обликът на София, а решенията в повечето случаи се взимат от СОС

 Кметът на район "Средец" Трайчо Трайков: Няма ни в бюджета на Столична община, а дадохме 30 проекта - 1
Снимка: БГНЕС

Нито един от 30-те проекта, предложени от столичния район „Средец“, не е включен в проектобюджета на Столичната община за 2024 г. Това каза в колата на Радио София районният кмет Трайчо Трайков и добави, че има ремонти, които не търпят отлагане. Пример за това са фасадите на старите сгради в центъра на града, които са опасни и трябва да бъдат възстановени в най-кратки срокове.

Район „Средец“ е емблематичен. Това е обликът на София, а решенията в повечето случаи се взимат от Столичната община, а не от администрацията на района, отбеляза Трайчо Трайков и добави, че не без значение е и мнението на гражданите.

Напредва работата по реконструкцията на градинката пред хотел "Рила". След като беше сменен паважът и бяха ремонтирани тротоарите, предстои възстановяване на водното огледало.

В район „Средец“ ще има и две нови детски градини, които ще се помещават в преустроени общински сгради. Едната ще е на ул. „Христо Белчев“, а другата на ул. „Цар Иван Асен Втори“, каза Трайчо Трайков.

Големият проблем, според него е с липсата на децентрализация в Столичната община. Темата беше засегната и в предизборната кампания на сегашния екип на Столичната община. Вече има съставен доклад, но се чака решение на СОС.

„Надявам се, че със съдействието на кмета Терзиев ще намерим пари за най-спешните неща“, отбеляза Трайков.

„90% от нещата, които са практически важни от работата ми като районен кмет, за които бих искал да имам повече свобода и отговорност, могат да се коригират чрез промени на общински наредби и делигирани правомощия от кмета на Столична община и решение на Общинския съвет“, смята Трайков.

В проект, изготвен от кметове на големи столични райони са предвидени връщане на 20% от местните данъци и такси в района, от който са събрани.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е....

    3 1 Отговор
    Е..... Ами тук е така!
  • 2 Трай

    7 0 Отговор
    Трайчо за бюджета:)
  • 3 ХАХАХАХА

    11 2 Отговор
    ПИТАЙ ТЕРЗИЕВ БЕ

    Коментиран от #12

  • 4 Някой

    22 8 Отговор
    Е, ама най-важното е,че свърши мръсната работа - махна паметника на съветската армия. Взел си 30-те сребърника за това. Сега следва познатия край...
  • 5 ТаУмВзе

    10 2 Отговор
    Нема да се Наядът ей!

    Коментиран от #6

  • 6 Ами

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "ТаУмВзе":

    Ами за какво е борбата!
  • 7 Паспортите на гражданите са валидни

    11 0 Отговор
    10 години
    а удостоверенията за наследници 10 лв на удостоверение
    А санирането на сградите е опасно защото има въздух между стиропор и фасадата и не се знае какви микроорганизми ще се развият да живеят
  • 8 Трайчо Вандала

    14 3 Отговор
    Язък дето се натяга с флекса!
  • 9 ПроДАй Б.

    10 4 Отговор
    30 Проекта в които цените са завишени 4 пъти. Аман от вас крадци.
  • 10 Някой

    9 2 Отговор
    "фасадите на старите сгради в центъра на града, които са опасни и трябва да бъдат възстановени в най-кратки срокове"

    Ало Трайков нали си "десен", откъде накъде всички софиянци данъкоплатци ще плащаме ремонта на часта собственост. Всеки да си бърка в джоба и да си плаща. Като няма пари, да продава на този, който има пари да пемонтири. И да си купува с парите безплатно сканирана от ГЕРБ панелка. В евтините крайни квартали гета за бедни гербаджии, бесепари, чалгари ...

    Коментиран от #14

  • 11 хммм

    6 1 Отговор
    Tрай си Трайчо.
  • 12 Новичок

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "ХАХАХАХА":

    Вярно, нали заедно ядоха от тортата.Пфу...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 АГАТа Кристи

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Някой":

    Така е в Париж.
    Като не можеш да поддържаш собствеността, общината те принуждава - продаваш и където можеш да се грижиш за нея, там копуваш , или излизаш под наем. Там неможеш да боядисаш сам дори и парапетчето на прозореца си.
    Фирмата домоуправител се грижи за фасада и общи части. Ама те са отговорни, не като навъдилите се наши ментета такива.
    Трябваше ми ключ от абонатна станция и спиране на топла вода за спешен ремонт. Отказаха да дойдат, били много заети - да се оправям както мога...
  • 15 шефа

    2 1 Отговор
    На това недоносено травес.....че как ще му отива панделата !!!
  • 16 Софиянец

    1 1 Отговор
    Е, нали се бори за промяна. Сега коалиционните партньори го изтрили от списъка и ще дадат парите на някоя фирма от нашите с висока добавена стойност.
  • 17 трайчо китанчев

    4 2 Отговор
    Няма ни в бюджета на Столична община, а дадохме 30 нови чекмеджета
  • 18 Справедлив

    4 3 Отговор
    Никакви пари за този фашист.
  • 19 пенко

    0 3 Отговор
    ТЪПАНЧО МЛЪКЧО ---- КМЕТЪТ Е ПРОИЗВОДНО НА ДС И ТИ СИ АУТ И АЗ СЪМ ЗА ВАШАТА СМЪРТ !?!?
  • 20 бай село

    2 3 Отговор
    Ами тоя нали го изгониха като министър заради кражби ,или е обещал че повече няма да краде.
  • 21 Ппп

    1 0 Отговор
    Трайчо да си трае и да не лае. Терзиев го използва за каквото можа и сега му е сложил отметката за изчакване за незнайно до кога. Ще си трайка Трайчо, няма къде да ходи. И всички софиянци ще си трайкаме, защото Васко има да си възстановява едни милиони вложени в кампанията. А ако не му издържат нервите на Трайчо, да хваща пак флекса. Вече има опит в рязането.
  • 22 ПРОКОПИЕВ И СОРОС

    1 0 Отговор
    ДА ДАДЪТ ПАРИ ЗА ТОЗИ СТОЛИЧЕН РАЙОН,ДАНЪЦИТЕ ОТИВАТ ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА,А НЕ ЗА ЗЕЛЕНИ ГРАДИНКИ ПЪЛНИ С КЪРШЕЖИ И НАРКОТИЦИ.
  • 23 Кайра

    0 0 Отговор
    Този наглец Трайков не приема граждани от три месеца и се крие като мишка той и прилича на мишка. За наболели проблеми. Секретарката му не иска да записва часове на гражданите във приемния ден за граждани. Така че още малко наглец и довиждане.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове