Last news in Fakti

20 Април, 2024 22:30 1 333 17

Важните новини във ФАКТИ на 20.04.2024 г.

  • искра баева-
  • кирил петков-
  • петър волгин-
  • гражданска отговорност-
  • цветлин йовчев-
  • делян добрев-
  • бойко борисов-
  • бсп-
  • шофиране-
  • стефан янев-
  • първан симеонов-
  • турция-
  • газопровод-
  • калин стоянов-
  • румен спецов-
  • корнелия нинова-
  • румен радев-
  • уестингхаус

Мирът няма да доведе до разпадането на Украйна

Важните новини във ФАКТИ на 20.04.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Проф. Искра Баева: Не виждам вариант, в който Украйна да бъде погълната от Русия, както и Русия да капитулира

Мир с някакъв компромис няма да доведе до разпадането на Украйна. Тя се сплоти и не е застрашена, ако постигне мир. Русия няма потенциал да застраши цяла Украйна.

Кирил Петков: Никога не съм взимал наркотици

В пространно интервю за предаването на Сашо Диков по "Евроком" бившият премиер и съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков разказа интересни случки от престоя си във властта и за начина, по който се управлява държавата, обобщи "Гласове".

Петър Волгин: Плъзгаме се към тоталитаризъм

"Дълго време си мислех, че със средствата на журналистиката могат да се направят страшно много неща. Но не сме в нормална ситуация. Ние все повече се плъзгаме към пропастта на тоталитаризма и средствата на журналистиката не са достатъчни."

Какво стана с махането на стикера за "Гражданска отговорност" от стъклото?

Промените в Кодекса за застраховането, които трябваше да влязат в сила още през декември миналата година, ще бъдат завещани на новото Народно събрание, което ще се конституира след изборите на 9 юни.

Проектът за промени беше изготвен от Министерството на финансите, гласуван от кабинета "Денков“ и внесен в парламента. Депутатите обаче няма да имат време да го приемат, тъй като на настоящото Народно събрание остават броени дни живот, преди народните избраници да излязат във великденска ваканция, а после и в предизборна кампания.

Това означава, че важни изменения в застраховането като дългоочакваното въвеждане на системата "Бонус-малус“ и преместването на стикера за застраховката "Гражданска отговорност“ от стъклото върху полицата и замяната му впоследствие с баркод отново се отлагат, пише "Телеграф". МФ, което е вносител на проекта, не смята да прави промени в предложенията си, а ще остави депутатите от бъдещото 50-о Народно събрание да ги обсъдят такива, каквито са в момента. Такова е становището на настоящото ръководство на министерството, посочиха застрахователи.

От 2017 г. се правят конкретни стъпки за въвеждане на "Бонус-малус“ у нас, но те всеки път удрят на камък. При тази система водачите, които виновно са причинили щети, ще плащат по-висока "Гражданска“.

Йовчев: Министърът на външните работи направи отстъпление от българската позиция за Русия

Възможно е Живко Коцев да е бил поел определени ангажименти, че ще съдейства на обвинението за доказване на определени обстоятелства и след като не е спазил тези ангажименти прокуратурата е формирала различно отношение към него. Възможно е и в процеса на разследване прокуратурата да е добила допълнителни данни, които вече са наложили да се смени неговия статут от свидетел на обвиняем. Това каза бившият председател на ДАНС Цветлин Йовчев в "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS.

Делян Добрев: Изграждането на двата нови блока в АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ „Козлодуй“ върви според графика, поставен от Народното събрание.

Бойко Борисов за предложението Главчев да оглави и МВнР: Тази тема не е моя

Не искам да коментирам тази тема, тя не е моя. Това заяви пред журналисти в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, отговаряйки на журналистически въпрос, свързан с предложението на служебния премиер Димитър Главчев сам да поеме и Министерството на външните работи, предаде БТА.

Драгомир Стойнев: Служебният кабинет ражда нови кризи

„Служебният кабинет ражда нови мини кризи, които рушат доверието на гласоподавателите”. Това заяви депутатът от БСП Драгомир Стойнев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов”. Така Стойнев отговори на въпроса защо левицата иска вот на недоверие към служебното правителство.

С над 200 км/ч. по магистралата… и с крака върху скоростния лост

Отново кадри от безразсъдно шофиране по българските пътища.

Стефан Янев: "Български възход" не е обвързана със служебното правителство

Геополитическите неизвестни и политическата нестабилност коментира бившият служебен премиер Стефан Янев в „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

Първан Симеонов: България е изправена пред криза на демокрацията

Поредицата от бури на политическия терен и резултатът от тях коментира политологът Първан Симеонов в „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

Единият от шофьорите на катастрофиралия в Турция автобус е българин

Шофьорът на автобуса, който катастрофира в Турция, е българин. При инцидента 11 души пострадаха.

Автобусът с българска регистрация е пътувал от Испанбул към Добрич. Вчера на обяд водачът губи управление и се преобръща. По първоначални данни спирачките са отказали и така автобусът се удря в крайпътна табела и се обръща.

Пострадалите са 11 – двама от тях са в тежко състояние, двама със средни телесни повреди и 7 с леки.

Дали автобусът е бил изправен и имал ли е всичката необходима документация, потърсихме и собственика на фирмата. Телефонът му обаче е изключен.

От bTV отиват до офиса на фирмата превозвач в Добрич. Именно там е трябвало автобусът да пристигне около 18 часа вчера. Служителят разказва, че в рейсовете им има по двама шофьори. В случая единият от България, другият от Турция. Информацията, с която разполагат в местния офис за катастрофата е оскъдна.

Пострадалите, които се нуждаят от медицински грижи- остават в болница.

Енергийният министър: Ще изпълня решението на парламента за "Боташ"

Министърът на енергетиката Владимир Малинов очаква да получи решението на Народното събрание за предоговаряне на Споразумението между „Булгаргаз” ЕАД и турската енергийна компания „Боташ“, взето вчера в пленарна зала и ще го изпълни в пълен обем, обяви самият той пред журналисти днес в АЕЦ „Козлодуй“.

Калин Стоянов: МВР вече е започнало подготовката за изборите

Министерството на вътрешните работи (МВР) вече е започнало организацията и е в готовност да изпълни своите ангажименти за изборите, каза пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, след като на „Капитан Андреево“ беше дадена информация за заловено рекордно количество хероин, припомни БТА.

Румен Спецов: „Митници“, МВР И НАП нанесоха сериозен удар срещу наркотрафика

Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов определи като изключително сериозен удар по наркотрафика, заловените от служителите на Агенция „Митници“ над 402 кг. хероин. В разкриването на наркотика са участвали и представители на НАП и МВР, като действията са в рамките на специализирания план за засилен контрол на граничните пунктове чрез съвместни екипи от полицаи, данъчни и митнически инспектори.

Иван Таков: По силата на печата и писалката малка групичка на "Позитано" прави каквото си иска в БСП

По силата на печата и писалката една много малка групичка на "Позитано" прави каквото си иска в БСП. Това заяви лидерът на столичните социалисти Иван Таков в предаването "Беновска пита" ден преди провеждането на Градската конференция на БСП - София. С нея приключва наложеният наказателен извънреден отчетно-изборен цикъл в организацията.

Румен Радев обеща: В понеделник сутринта ще направим последен разговор с Димитър Главчев

Вчера в края на деня получих това авангардно предложение, каза пред журналисти президентът Румен Радев за предложението на служебния премиер Димитър Главчев да поеме и поста на външен министър.

Ядреното гориво от "Уестингхаус" вече е на площадката на АЕЦ "Козлодуй"

Първата доставка на свежо ядрено гориво, произведено от американската компания Уестингхаус, е вече на площадката на АЕЦ „Козлодуй“, съобщиха премиерът Димитър Главчев и министърът на енергетиката Владимир Малинов, които посетиха централата, съобщиха от правителствената информационна служба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отврат

    4 1 Отговор
    Баш тази върла комунистка ли намерихте да изтипосате във вестника ?
  • 2 Болшевишката паца вура

    1 2 Отговор
    отново се изряза.....
    Баш тази върла комунистка ли намерихте да изтипосате във вестника ?
    03:00 21.04.2024


    НОВИНИ ПО ГРАДОВЕ:
    Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козло
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 профан п ичка смърдяева

    0 0 Отговор
    дръта ичка руззофилистичка
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол