Last news in Fakti

2 Февруари, 2014 16:08 14 241 26

Бойко Борисов: Ако това правителство остане, през 2015-а чакайте катастрофа!

  • бойко борисов-
  • герб-
  • пламен орешарски-
  • бсп-
  • бюджетът-
  • електронното правителство

Здравеопазването, строителството, социалната политика, образованието и други сектори ще бъдат засегнати заради неправилното финансово управление на страната, предупреди лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов: Ако това правителство остане, през 2015-а чакайте катастрофа! - 1
Снимка: БТА

Ако това правителство остане, бюджетът няма да издържи - ще го актуализират с нов дълг,  държавата ще катастрофира и те ще са участници в тази катастрофа. Това заяви на пресконференция днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Здравеопазването, строителството, социалната политика, образованието и други сектори ще бъдат засегнати заради неправилното финансово управление на страната и ще дойде катастрофа още през 2015 година.  „Управляващите са задлъжнели с 4,4 милиарда лева, които ще платят с лихвите”, пресметна Борисов.

По думите му, кабинетът на Пламен Орешарски има един-единствен плюс - при изпълнение на договорите от предишното управление. В тази сфера са продължили жп линията, която ГЕРБ програмира, финансира и проектира - Шумен-Белокопитово, северната тангента, която ГЕРБ предплати, и лотовете от автомагистрала "Марица", които ГЕРБ остави на чакъл. Няма никакви други капиталови разходи, което означава, че не се заделя такова финансиране и в следващите години няма да се строи нищо, предположи Борисов.

Според Борисов, сегашните управляващи целенасочено отклоняват вниманието на политиците и гражданите от важните проблеми в държавата, но номерът им няма да мине. „Всеки ден те тухла по тухла разграждат тази държава и стена по стена бутат това, което ние сме строили. През 2015 година те ще се усетят, защото лихвите по сегашния дълг са още 3 милиарда лева – всеки ден на това правителство е катастрофа“, категоричен бе той.

Искам да помоля българите да слушат новините не само в началото и се радвам, че колегите ми показаха в. „Труд”, където грее Орешарски, където пишат за БСП, АБВ и че е спечелен един коч. А за бюджета е написано съвсем малко, коментира Борисов.

Не ме интересува битовата драма на БСП – ще се изключват или не, нито пък ме интересува какво казва Орешарски. Така, както ми остави държавата - с половин милиард задължения, и сега има половин милиард задължения, посочи лидерът на ГЕРБ. Според него, приходните агенции не са събрали необходимите приходи.

Пламен Орешарски в свое интервю каза, че новият кабинет трябва да продължи добрите практики на предишния кабинет. После казва, че не са продължили нито един разписан договор, изтъкна Борисов.

Той призова премиерът Орешарски да обясни защо спира електронното правителство и защо е изпаднал в изолация, че няма кой да му каже „добър ден”. „Около 500 милиона лева струва електронното правителство – да изтегли дълг 500 милиона лева и да започне незабавно да прави електронно правителство. Ако е малко експерт, и аз ще накарам всички тук да ръкопляскаме на експерта, икономиста Орешарски“, коментира Борисов и подчерта, че посоченият от управляващите срок 2020 година за създаване на електронно правителство е нелеп.

„Не знам, кое е по-важно от това финансите на българина да са защитени. Все едно от името на всяко семейство правителството взема заеми, които да ги похарчат някъде си, където не се знае, например 200 милиона лева за „Южен поток” – не се знае ще го има или няма да го има, не се знае, какво ЕК ще се договори с Русия, но те вече са дали парите. Всичките им обещания: ще вдигнем пенсии, ще вдигнем заплати, това, което дават, те всъщност не са го изработили, не са го събрали, не са преборили контрабандата, данъчни измами, не са направили по-работеща икономика. Те вземат заеми и залъгват хората – това е истината”, заключи лидерът на ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    13 1 Отговор
    Ако имах "гумичка" , с коята можех да ви изтрия всички политици...е на часа заставах пред блокчето за рисуване...
  • 2 Mustafa Mehmed

    4 2 Отговор
    Бат Бойко ти като се разправяш с картофите хората грабнаха кокала и едва ли ше дадат вече оня мазния кокал
    при тях вичко е планирано и сега ше видиш как ше изнудват големите фирми

    Коментиран от #5

  • 3 Илхан Халид

    4 1 Отговор
  • 4 скар фейс

    5 4 Отговор
    Държава катастрофира вече фатално и то през твоето управление тиквоний. От 2010 настана такъв глад, че "глада", по време на тройната колация ми се вижда, като отминал блян. Унищожихте бизнеса на всички за лични обалги и сега ще ми идвате като осовободители. Айде само не ми се оправдавайте с така нречената криза и предното управляващи, че ми писна от вас. Айде "у лево". Колкото до всички политици, всички сте един отбор "юнаци". Казвам го в случай, че някой "умник" да ме обърка с привърженик на някоя партия. Такива колкото искаш.
  • 5 Монго

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Mustafa Mehmed":

    Кокала си го делят всичките...
  • 6 Монго

    11 2 Отговор
    Държавата е имала...официално две национални катастрофи /от мен +за трета комунизма, но за това са се разбрали Сталин и Чърчил-друга тема/. Скъпи Б.Б., С.С.,Л.М. и тем подобни, ако държавата загине, ние загиваме, а вие ще "оцелявате" на някои топли острови. Ей, ако стане "белята" заради вас, и недай си боже оцелея, поварвайте ми, ще дойда на "вашите" острови, и ще ви потърся сметка...

    Коментиран от #8

  • 7 Atesi Atesi

    6 3 Отговор
    Въх, ВЪХ, Баце Банкянски освен пожарникар де влачи шланга, почна и да врачува,
    Баце, а не се ли очертава през 2015 година банкянско пернишката мафия, начело с Баце Банкянски и Гоце Параванка от Сирищник да вземат властта а???? Или се очертава банканско-пернишката мафия да влезе в пандиза а?
    СТАНИШКА да си изпълнява обещанието към бугарите – да изрита банкянско-пернишката мафия, ИНАЧЕ ИДЕ РЕД ДА ИЗРИТАМЕ СТАНИШКА!
    НИКОГА ВЕЧЕ ОЗВЕРЯЛАТА ШАЙКА ГЕРБ!
  • 8 скар фейс

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Монго":

    Много сме, колега. Обади се като тръгваш :)
  • 9 maratoneca .

    10 4 Отговор
    През 2015 пък,ако Бойко е на власт,очаквайте потоп!
  • 10 Бай Иван

    5 1 Отговор
    Че тя България си е от катастрофа в катастрофа а ние сме като каскадьори в държавата в която живеем!Въпроса е докога ,ще ги търпим?

    Коментиран от #11

  • 11 Монго

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Иван":

    А де, до кога..., тука само си "гукаме"...
  • 12 скар фейс

    6 2 Отговор
    Хах, съдейки по минусчетата и тук четат геррберчета. Цъкате-нецъкате знайте, че повече няма да ви бъде.
  • 13 theodor cole

    1 2 Отговор
    Nyakoi znae li kakva e fiskalnata politika na tova pravitelstvo? Kak se stimulira ikonomocheskiya rastez? Na 'cherveno' li e tova pravitelstvo?
    Kak se upravlyava dalga?
    Borisov govori za tova,nali?
    Kato cheta komantarite razbiram kolko oskotyal e balgarina.
    Toi ne zasluzava nishto po-dobro. A i ne znae kak da go postigne.
  • 14 Монго

    9 3 Отговор
    Надявах се ,че ГЕРБ, като нови в политиката, ще бъдат различни от "комбинацията"-БСП и ДПС, та дори и от НДСВ /които ни оправиха за 800 дни-"вервайте ми"/. Но Б.Б. с изявлението си-http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/01/12/1743925_citat_na_denia_nagradete_s_purjoli_kucheto_koeto/, е "утепа коня". Как може скъпи новопоявил се олитик, да кожеш това пред медиите. Дете е загинало, за какви пържоли говориш...Нямам думи...всички сте такива-простаци, простаци, ама забогатели, забогатели, но за наша сметка. М*ка ви...
  • 15 Монго

    3 2 Отговор
    поправка-олитик да се чете-политик
  • 16 Монго

    1 3 Отговор
    кОжеш-кАжеш
  • 17 Симеон Тасев

    3 2 Отговор

    дабе да а ако дойде той пак на власт или някой който е бил вече ни чака гражданска война
  • 18 Споок Армин

    5 2 Отговор
    Боко при теб щот цъфнахме и вързахме.Всички сте маскари ама ти си най - голямата ,защото имаше огромен кредит на доверие.За съжаление и ти се оказа поредния крадлив Бай Ганьо който гледаше да си напълни дисагите и да краде докато е на власт.За вас политиците чуството на срам е непознато.Вие сте толкова нагли че ако трябва и майка си ще продадете за да останете на власт.Като си толкова отворен що не кажеш как си построи палата в Банкя?С какви пари го построи след като заплатата на кмет или гл.секретар на МВР е не повече от 3-4000лв.Заради това че излъгахте хората сега и за в бъдеще ще си останете опозиция.Лично аз виждам как ГРОБ се разпада до няколко години.Максимум 2 г.
  • 19 PROFESIONALISTA

    5 0 Отговор
    Е.-си чката държава- от 25 години все сме от катастрофа на катастрофа и пак нищо ни няма.....
  • 20 карача

    3 1 Отговор
    На никой вече не му пука, на мен също. всеки гледа да имигрира има толкова много нови партии които ще получат държавни субсидии че си e..ло м..та, новите народни крадци
  • 21 Митко Атанасов

    5 0 Отговор
    Бивши и настоящи п.................
    това са истинските убийци на държавата.г
  • 22 Костадин Ризов

    3 2 Отговор
    И твоя принос не е малък за катастрофата...
  • 23 Stasi

    6 0 Отговор
    За съжеление истината е една:Винаги е имало една партия в тая Държава или каквото е станало от нея и основната и цел е била да ограби народа по всевъзможни корифейски начини.
  • 24 Иван Томов

    3 1 Отговор
    Боко,Боко мислиш,че някой ти вярва още?
    Мислиш ли,че бизнеса те иска,за да го рекетираш?
    Всички сте мошенници,но ти ги удари в земята.
  • 25 борислав димов

    0 1 Отговор
    Абе една катастрофа повече или по малко има ли значение?
  • 26 Живко Ангелов

    0 0 Отговор
    500 милиона за електронното правителство? Т,ва електроните на гръб ли ще ги носят?
    Досега колкото пари са откраднати по проекти за това "електронно правителство" и нищо. А в Естония е струвало около 10 милиона евро. Тук само малкия Мук загроби няколко пъти повече. А сега на година "консултира" по проекти за "електронно правителство" за милион.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове