Last news in Fakti

24 Април, 2024 15:37 2 368 34

Димитър Стоянов: Човекът, като ме нападна, беше много пиян и според мен в тежка наркоза

  • димитър стоянов-
  • скандал-
  • арест

Аз съм този, който подаде сигнала на 112 и отказаха да дойдат на място. Бързах за тв участие и като казаха, че нямат екип, потеглих, разказа разследващият журналист

Димитър Стоянов: Човекът, като ме нападна, беше много пиян и според мен в тежка наркоза - 1

Имах два избора - или да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта, защото очевидно той не разбира от дума. Реших, че е по-добре да го респектирам.

Това разказа журналистът Димитър Стоянов, който бе нападнат от служител на НАП в столичния квартал "Хаджи Димитър" и за да се защити, извади пистолет, съобщи БНР.

"Прецених, че е по-опасно сбиване, защото, ако му нанеса средна или тежка телесна повреда, сега щях да бъда обвиняем за убийство, а там е 3-5 години по НК. В този момент прецених, че искам да туширам този конфликт", обясни той защо е извадил законно притежавания си пистолет.

И разказа какво и как се е случило, след като днес bTV публикува целия запис без звук. И вече е очевидно, че Димитър Стоянов е бил нападнат.

"Слизам от колата, отивам до ветеринарната аптека, точно в този момент лице, което е до магазина за алкохол, на 15 м от мен, започва да ме заплашва и псува. Колата ми е на аварийни и не пречи. Този човек агресира против мен, беше много пиян и според мен в тежка наркоза. Той първи ме удари в гърдите и аз го бутнах. Продължава да ме псува и обижда и че ще ме убие. Изпуснах си нервите, имаше много заплахи. Всеки път, когато се опитах си тръгна, той ми пречи и посяга да ме удари. Той ми нанесе 4-5 удара, а аз само един десен прав, успях да го спра в крак и аз го спирам с крак", разказа Димитър Стоянов.

И призна:

"Аз не разбрах, че е служител на НАП. Отидох да се освидетелствам в "Пирогов" и да подам жалба в 5-о РПУ и там ме задържаха. Аз съм този, който подаде сигнала на 112 и отказаха да дойдат на място. Бързах за тв участие и като казаха, че нямат екип, потеглих".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мамул

    27 39 Отговор
    И що соросоида Стоянов има право на оръжие?

    Коментиран от #4, #21

  • 2 Какъв

    42 5 Отговор
    служител на нап, бе мисиpки??? Нали още сутринта се разбра, че така се е представил, излъгал и бивш шурей на министъра на мвр
  • 3 ХАХАХА

    20 39 Отговор
    До гуша ми дойде от такива самообявили се за .разследващи джурналисти бабаити . Само със скандали при всяко евентуално споменаване на този е свързано с поведение на хулиган.

    Коментиран от #6, #16

  • 4 Заради

    34 4 Отговор

    До коментар #1 от "Мамул":

    такива като тоя и др. фалшиви държавни служители.
  • 5 Бай Иван

    22 16 Отговор
    Не знам точно какво се е случило конкретно за повода за разправията, но Стоянов няма право да вади оръжие. Познавам го лично и не си представях,че може да постъпи толкова глупаво .Дълго е да се обяснява защо не може да постъпи така /конкретно за оръжието/

    Коментиран от #8, #9, #22

  • 6 Изтриван

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "ХАХАХА":

    Кого визираш?
    Автора на статията ли ...от Билиотекарския"
    с черните очила ли?
  • 7 бай благой

    12 21 Отговор
    Прокопиевия драскач 1 напада и удря човек направил му забележка за паркиране после вади пистолет и заплашва с него
  • 8 незнайко

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Иван":

    Има време постарай се да обясниш за оръжието !

    Коментиран от #11

  • 9 Баш Батка

    25 5 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Иван":

    Аз нито познавам единия нито другип, не подкрепям папата и комунизма, но човека е в правото си ако бъде нападнат да се защити. Такива псевдо нап синковци вкарани да работят някъде петнят името на институции и структури! Трябва да бъде отлъчен от всякакъв вид държавна дейсност и съден за опит за убийство.
  • 10 Механик

    16 14 Отговор
    " Реших, че е по-добре да го респектирам."
    Не може да респектираш като вадиш бойно оръжие и то на публично място. Това е забранено дори по закон и ако си взел разрешителното без връзки, би трябвало да знаеш тази точка.
    Не знам кой кого и как е ритал и бил, но ти си постъпил противозаконно и трябва да понесеш съответното наказание, а не колегите ти да вадят от девет дола вода за да те оправдават. Това, че на тоя баща му дължал 50 хиляди, изобщо не е оправдание за делата ти.
    Аз гледах клипа. Когато държешше оръжието, пръста ти бе на спусъка, а не върху спусковата скоба както е предписано в изискванията. Пръста се слага на спусъка преди да стреляш.
    Лично мое виждане, но ако зависи от мен, ще ти взема разрешителното завинаги.

    Коментиран от #23, #24

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 да...даааа

    12 12 Отговор
    ясно се вижда, че на няколко пъти ти продължаваш да се обясняваш, а той дори ти обърна гръб, но ТИ продължаваш, даже и жена ти слезе да те защити, голям мъж, няма що,паляк с пистолет!
  • 13 така е

    0 1 Отговор
    И освен това току що го е бил извадил от комшийката, разбираш ли....
  • 14 Папурко

    14 2 Отговор

    До коментар #11 от "Механик":

    Явно Механика е много наясно със законовите положения по носене и боравене с оръжие. Но, ще му кажа нещичко - моли се да не ти се случва на теб подобна ситуация, някой да те обижда и удря, а ти да стоиш мирно и да чакаш органите на реда да дойдат и да респектират мухльото.
    На хората в България явно им писна да чакат Родната Милиция да си влезе в истинската роля и да си заслужи заплатите и то не малки, и решават проблемите си сами.
    Не защитавам никого, но милиционарите пуснаха само част от записа, манипулираха общественото мнение на полу-грамотните и сега като се появи целия запис нещата не изглеждат по начина представен от милицията. Нима няма основания за задържане на провокатора ...... Интересна логика на този комисар Николов ....

    Коментиран от #18

  • 15 бихте ли пояснили

    5 11 Отговор
    """...според мен в тежка наркоза....""" - сега тоя журналист ли е ,анестезиолог ли,токсиколог ли,или някой филм за Кид Шелин е бил сценарист........Пфууу!!!
  • 16 ХАХАХА

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "ХАХАХА":

    Визирам пистолетаджията!
  • 17 „Аз убича българиаа...

    1 0 Отговор
    Тя е нашата ТАТКО ВИНА
    И Е населена с ПРЕКРАСНИ хора🗣🗣🗣”
  • 18 Сила

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Папурко":

    Механика е заседнал с УАЗ ката некъде в 70 те години на миналия век...... В НРБ то и СССР а, подозирам, че е бил старшина ......
  • 19 Опа

    3 6 Отговор
    Тоя самозабравил се журналистка тича бързо при д-р Цв. Гълъбова за лечение ако все още може да се излекува. Пазар бижв лот такива психопати.
  • 20 Мдааа

    2 5 Отговор
    Брей, брей тоя нпо миcиp много си е поврявал, че е някаква батка, щял да рита, да бие... мани, мани 🤣 Ако го осъдят малко на топло, ще му наместят чакрите в пандела! Сега някакво театро разиграват жълтопаветнитесмрадливци?
  • 21 Емо

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Мамул":

    Защото мутрите пребиват всеки, който пише против тях, всъщност направо убиват. Преди 10 г- Огнян Стефанов, който създаде сайта frognews беше пребит с метални тръби, защото пишеше истината, която много хора на високи постове в правителството и в мафията не искат да излиза. Всеки обикновен човек трябва да има оръжие в държавата на мафията. Много оръжие и много боеприпаси.
  • 22 Лазо

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Иван":

    Напротив, виждаме че НАП-нагляра беше зверски агресивен и налиташе докрая, даже накрая посегна и удари стъклото на колата на Стоянов, когато тя вече беше потеглила. По-добре оръжие, отколкото юмручен бой. не че намаше, но поне бяха леки, колкото да го отблъсне. Личише, че НАП-а беше неадекватен и постоянно налиташе. Не е катаджия, нито полицай, да прави забалежки за паркиране. Явно имаше и много псувни и обиди и вербална агресия. Оръжието беше извадедено и след 3 сек. прибрано. Няма нарушение на закона, имаме нападение, което е започнало и приключи донякъде, при ваденето на оръжие. Следователно правилно беше употребено оръжието.
  • 23 Пор

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Механик":

    Айде посочи в кой закон какво точно е забранено.
    Убеден съм, че няма такова нещо.
    Чл. 12. (1) Не е общественоопасно деянието, което е извършено при неизбежна отбрана - за да се защитят от непосредствено противоправно нападение държавни или обществени интереси, личността или правата на отбраняващия се или на другиго чрез причиняване вреди на нападателя в рамките на необходимите предели.
    Решения на Пленум на ВС от 1973 г. по съдебната практика за неизбежна отбрана е крайна необходимост.
    2. За разлика от крайната необходимост, неизбежната отбрана изисква непосредствено и противоправно нападение от човек.
    Обикновено нападението се осъществява с активни действия, изразяващи се в нахвърляне, връхлитане и др.
    6. Неизбежната отбрана е упражняване право на защита, при която нападнатият или други граждани могат да причинят вреди на нападателя с цел защита и отблъскване на нападението. Законът предоставя право на отблъскване на това нападение не само на нападнатия, но и на всеки гражданин, без да е необходимо да се търси намесата на специализираните държавни и обществени органи.
    Погрешно е разбирането, намерило място в много съдебни актове, че нападнатият може да се отбранява само по начина и със средствата, съразмерни на начина и средствата на нападение. Това в повечето случаи е невъзможно, води до намаляване ефективността на неизбежната отбрана и затова противоречи на чл. 12, ал. 2 НК. Оттук изводът, че при отблъскване на нападението нападнатият
  • 24 Най-важното

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Механик":

    Най-важното от решенията на Пленума на ВС от 1973 г.

    Погрешно е разбирането, намерило място в много съдебни актове, че нападнатият може да се отбранява само по
    начина и със средствата, съразмерни на начина и средствата на нападение. Това в повечето случаи е невъзможно, води до намаляване ефективността на неизбежната отбрана и затова противоречи на чл. 12, ал. 2 НК. Оттук изводът, че при отблъскване на нападението нападнатият може да използва и по-интензивни средства и начини за отбрана, ако това явно не надхвърля възможностите за отблъскване на нападението.
  • 25 Гост

    0 4 Отговор
    Стрхлив тъ панар,късметлия,даже и не зареди,жив мъртвец ако срещне познаващ оръжията човек.

    Коментиран от #27

  • 26 Бамбука

    6 2 Отговор
    И служителите на НАП ли станаха недосегаеми ? И като са толкова честни почтени, защо въпросния не се е обадил на 112, а това е направил журналиста ? Ако сме правова държава, следва незабавно отстраняване на служителя от НАП до завършване на разследване на случая от Прокуратурата.
  • 27 Герен

    1 3 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Не заредил защото не желае да убива. пласьор на виагра дава комент. На видиото се вижда как напко го блъска удря пръв. Стоянов се брани. Този е бил зет На мвр шефа. И това е поръчка от него. ТАКА Е В БЕГЕТУ. С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО И ВСЕКИ СЕ СПРАВЯТ С ИНАЧЕ МИСЛЕЩИТЕ. ПО ЗЛЕ Е И ОТ ПРИ ПИНОЧЕТ. ТЕРОР И МЪКИ ЗА ТЕЗИ КОИТО
    ИСКАТ СПРАВЕДЛИВОСТ И СВОБОДА ОТ
    ВЛАСТ ИМАЩИТЕ.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове