Last news in Fakti

30 Април, 2024 17:45 2 144 82

Велислав Минеков: Време е за нови протести. Друг начин не виждам!

  • велислав минеков-
  • протест-
  • корупция-
  • хазарт

С нашите надежди нищо не се получи и пак сме на същото дъно, на което бяхме през 2020 г.

Велислав Минеков: Време е за нови протести. Друг начин не виждам! - 1
Снимка: БНР

Време е за нови протести, защото само това смущава тези престъпни типове, които искат да завладеят държавата. Друг начин не виждам.

Констатацията направи пред БНР проф. Велислав Минеков, бивш служебен министър на културата и бивш член на "Отровното трио", активен участник в протестите срещу управлението на Бойко Борисов през лятото на 2020 г.

"С нашите надежди нищо не се получи и пак сме на същото дъно, на което бяхме през 2020 г. Но все пак 2020 г. имаше някакъв успех - спряхме едно правителство, което падна от власт (кабинетът с премиер Бойко Борисов - б.р.). Това беше нещо, което се случи, но нещата така се завъртяха, че този успех ще бъде гарантиран не само с пълен неуспех, но с пълно превземане на държавата. Затова си мисля, че е време за нови протести. Само че този път трябва да има сериозна организация и да има сериозно намерение за създаване на политическа партия дори", коментира той.

"Бедата е, че след промените в закона за хазарта от 2013 г. частните оператори остават недокоснати, а там са огромните пари. Те трябваше да бъдат обложени. Абсолютно нищо не се е случило да този момент. Когато през 2021 г. направихме едно изчисление, се оказа, че това са по 60-70 млн. лева годишен приход. Огромна сума. Тези хазартни босове са много силни и никой няма да посмее да ги докосне. Сега виждам промените в закона по отношение на рекламата на хазарта. Билбордовете остават недокоснати, а те са в ръцете на няколко могъщи оператора, като един от тях е бивш министър от партията на г-н Бойко Борисов. Може би това е причината това да остане по този начин. Не виждам каква е ползата от всичко това", коментира проф. Минеков и категорично подчерта, че хазартът носи огромно нещастие и трябва да бъде прекратено "паразитирането върху обществото".

По думите му в България винаги е имало златни кокошки, които носят златни яйца на своите покровители.

Минеков припомни, че по време на служебните кабинети, в които той беше министър, са били разкрити т.нар. "медийни услуги", за които почти всички министерства (от предходното управление на ГЕРБ - б.р.) са "подкрепяли частни телевизии с по 300-400 хиляди лева":

"Също и държавни агенции, кметства, общини. Това са огромни суми, които се изсипват в тази посока. Когато прибавим и средствата от хазарта, много трудно можем да говорим за частни медии. Те всъщност са в ръцете на този, който управлява".

Според бившия служебен министър на културата спешността, с която 49-ият парламент провежда извънредно заседание, за да приеме промени в Закона за хазарта, забраняващи рекламирането му в медиите, е продиктувана от желание за медийна манипулация в следствие на огромни средства:

"Това е напълно възможно. Тези пари са изключително важни в една предизборна ситуация. От тях зависят медиите - ще бъдат ли удобни те към вас и към вашата политическа организация или партия. След тази полузабрана на хазарта едни партии, които са близки до хазартните босове, ще задържат своето ниво на оцеляване, а други - постепенно ще изчезнат".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ще ги

    27 10 Отговор
    има !
  • 2 честен ционист

    27 8 Отговор
    По-добре платете на някоя ЧВК да ви свърши работата.
  • 3 Цако Даков

    38 21 Отговор
    Не протести, а нова революция е нужна!

    Коментиран от #5, #58

  • 4 заради продажници

    41 18 Отговор
    като минутков никой няма желание да излиза на протести
  • 5 честен ционист

    26 17 Отговор

    До коментар #3 от "Цако Даков":

    Революция вика. На Баце частната гвардия ипонци ви натръшка за норматив.

    Коментиран от #25

  • 6 Пловдив

    48 20 Отговор
    Времето се затопли,време е професионалните протестъри и некъпани хипита да легнат по жълтите павета. През 2020 пробвахте и в Пловдив,но не ви стана работата , Хаджигенов помни сигурно след като го помолиха да стане от асфалта на моста или ще бъде хвърлен в Марица. Умолявам ви стойте си в шопландия,града ни е достатъчно разкопан и няма да търпим некъпани, брадясали тъпунгери по асфалта.

    Коментиран от #39

  • 7 Мда

    37 15 Отговор
    Минеков тамън се бях затъжил за теб, Баникян и другия . Май похарчихте заработеното от НПО тата при предните протести и сега пак ви активират. Няма кой да ви се върже на глупостите.
    Интересно е защо ви дават думата по продажните медии
  • 8 чичака

    39 14 Отговор
    Лайнометите Минеков, Бабикян, Хаджинекадърник.... са готови за протести... ама няма кой да плаща.

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 замислен

    28 4 Отговор
    Докато Черепа плащаше НИЩО не се чуваше за хазарта, в един момент се оказа че може и да се върне НО няма да му върнат бизнеса и сега се протестира срещу конкуренцията? Минеков, поне си обяви зависимостите и за КОЙ лобираш да знаят тези които ще тръгнат зад теб!
  • 11 Българина е русороб,

    16 14 Отговор
    какви протести?
  • 12 Пловдив

    24 11 Отговор

    До коментар #8 от "чичака":

    Огладняха,а се видя ,че са неможачи, същите като Ристьо и Наско Късия. Това са хора без 1 ден трудов стаж,грантаджий при Сорос, получавали пари от отворено общество и Америка за България.
    Само,че и американците не са бунаци като те видят ,че не ставаш пробват с други

    Коментиран от #18

  • 13 Селянин

    19 24 Отговор
    🤡 ППДБ се разпада буквално пред очите ни.

    ‼ Най-логичният завършек на тази позорна престъпна клоака е пълна загуба на изборите и отпадане от следващия парламент.
    ✅ Що се отнася до избирателите на ППДБ, те имат алтернатива, и това е Възраждане.

    👉 Ние, за разлика от техните досегашни избраници, никога не лъжем избирателите си, и винаги изпълняваме обещанията си.

    Костадин Костадинов
  • 14 Гара Пирин

    27 15 Отговор
    Може да сетите каква държава сме, щом това интелектуално недоразумение беше министър на културата ...

    Коментиран от #82

  • 15 аз виждам

    26 3 Отговор
    Следващите парламентарни избори са съвсем близо. Преди нови протести, пробвайте първо да убедите апатичните да гласуват!

    Коментиран от #21

  • 16 Стършели

    25 11 Отговор
    Минеков, ателието ти е пълно с паяжини от 5 години! Професор на паяжина!
  • 17 Ялчин

    21 12 Отговор
    До като двата шопара са на свобода няма бъдеще за Българския народ.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ха ха ха а така

    15 9 Отговор
    Вашите просташкопротестчета ги знаем , хайде и без вас вече .....
  • 20 ЕДГАР КЕЙСИ

    20 12 Отговор
    МИНЕК ,ТОZИ ПЪТ ПРОТЕСТИТЕ ЩЕ СЕ ОБЪРНАТ СРЕЩУ ВАС .............. С КОВЧЕZИТЕ НЯМА ДА ПОБЕДИТЕ ............... ФАКТ !
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 оня с коня

    21 9 Отговор
    Минеков скромно казва че с Надеждите на Протестиращите чито ПОДСТРЕКАТЕЛИ бяха Отровното трио и Мая М. нищо не станало.И да - Успяха да счупят Ръководството на ГЕРБ в името на безславния си Експеримент,обилно подплатен с "Мръсни пари" от определени Кръгове и какво?...Стана не още по-лошо,а НЕТЪРПИМО лошо!Сега Минеков иска Втори шанс ПАК да парализира Държавата с Протести и Размирици.Няма проблем - всеки има право на Втори шанс,но когато този Шанс няма никакви изгледи за Успех и Елементарната цел е някой от Водачите на Протестите да си напълни Джоба за сметка на Бълг. Народ...
  • 23 Майора

    26 9 Отговор
    Абе Минекян ти забрави май че присъствието ви с Бабикян и Хаджикян беше на носите ковчези и бесилки и да хвърляте яйца и домати по символите на власта и не бяхте наказани за хулиганството ви! Тогава парите даваха Черепа , Цв. Василев и останалите олигарси и с тяхна помощ свалиха законния кабинет! Нали под юмрука на Радев дойдоха уж променкаджии , а реално подменкаджии които искаха овладяване на службите и цялата власт в страната! Тогава защо искате протести , историята бързо ви забрави!

    Коментиран от #26, #35

  • 24 Да да

    19 9 Отговор
    Някои индивиди прозорливо пак изпълзяха от канала , като чуха, че протестчета пак пара ще се раздава .....
  • 25 Аха

    15 5 Отговор

    До коментар #5 от "честен ционист":

    Значи признаваш, че е диктатор. Само те имат частни гвардии, както и наркобароните в Латинска Америка. Никаква власт за такива!
  • 26 ха ха

    9 3 Отговор

    До коментар #23 от "Майора":

    Защото вие трябваше да отидете в пенсия, но се опъвате!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Майора

    3 5 Отговор
    Ало 26 , и ти като останалите просто коментираш , без да знаеш защо , поне от две десетилетия съм пенсионер о работих още две , така че сега си почивам!

    Коментиран от #30

  • 29 пфффф

    14 4 Отговор
    Абе безделник, време е да запрятаме ръкави и да се хващаме да работим а не да висим по площадите с бира в ръка и да пушим цигари.Вместо да мислиш за протести, помисли как да накараш хората да гласуват.Ама то с такива като тебе на хората още повече им се отщява да гласуват.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Св.олочи

    13 6 Отговор
    Дърт бо.клук. Къде са другите от.репки , с които разнасяхте ковчези ? С които за.меряхте парламента с домати ? Изроди .
  • 33 Фактъ

    8 7 Отговор
    Като се съберат прасе и тиква ще се случи логичното . Прасето да изяде тиквата . Така , че коалиция Магнит е обречена .
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ветеран от Протеста

    19 8 Отговор

    До коментар #23 от "Майора":

    Наследствения комунист Минеков,нацвъкал Родината с монументи на Руската комунистическа Окупация с баща си,носи ковчега на Демокрацията и пак сънува Протести...

    Коментиран от #62

  • 36 Червената шапчица

    10 4 Отговор
    Този пак иска да става министър...
  • 37 Майора

    4 4 Отговор
    Нямам намерение да ти показвам решението си за пенсия , което е отпреди 20 години!
  • 38 До Минеков

    12 6 Отговор
    Грабваи си ковчега на рамо и пак реви за парламента боклук
  • 39 Алигатор

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пловдив":

    Пловдив е пълен с пишман граждани . Населили са града с родопски гайди . А и , Пловдив си е провинция , даже Варна ги измести от второто място .

    Коментиран от #53

  • 40 Йеронимус БОШ

    7 4 Отговор
    Протести....но протести с камъни и дърве ! И то предимно към Тулупите и Шопарите !
  • 41 Джо Сатриани

    2 2 Отговор
    Металика имат албум от 1983 година с чудесното за случая име - K I LL " E M A L L !

    Коментиран от #43, #47

  • 42 Абсурдистан

    4 2 Отговор
    Проблемът е срещу кого, защото всички са (много мръсна дума)!
  • 43 Умен по цялата глава

    6 1 Отговор

    До коментар #41 от "Джо Сатриани":

    Джо Сатриани е най великия Жив китарист днес... Имам цялата му дискография...Онемяваш пред таланта му!!!Хеви метал на всички Приятели!!!

    Коментиран от #48

  • 44 коментар

    11 4 Отговор
    Никой не киха мънгизи, за това няма и "протести" неуважаеми Минеков! Освен това мнозинството от българите разбраха, че от манипулирани и нагласени протести ползата е точно никаква!

    Коментиран от #65

  • 45 А ма

    11 4 Отговор
    Тоз за какво протестираше ,ааа Божков му плащаше
  • 46 ЕДГАР КЕЙСИ

    8 5 Отговор
    НА СНИМКАТА ............. . ЕДИН "КУ КУ" СТАРЧОК .............. ФАКТ !

    Коментиран от #64

  • 47 Гара Пирин

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "Джо Сатриани":

    А пък Accept си имат Bals to the wall - май е време да им видим топките на стената ....

    Коментиран от #54

  • 48 Гара Пирин

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "Умен по цялата глава":

    Слагам ти един +
  • 49 Пенчо

    2 0 Отговор
    В протестите е силата само спонсори да има! Парите са му свършили сигурно!
  • 50 Риба цаца

    2 0 Отговор
    Нахъсваше агитките срещу полицаите на втори!!!!!!!! Дано спечели някой лев, не виждаш друг изход а ????????? Нали бехте трио нали отровно продажни сте тва е положението !!!!!
  • 51 ХаХаХа

    3 0 Отговор
    Тоя отровен въздухар хапна малък залък от баницата и сега иска още!
  • 52 Продадохме протеста, обаче...

    3 0 Отговор
    Продадохме протеста, обаче свършиха парите. Няма да е никак лошо някой пак да ни наеме, защото свикнахме да харчим. Изразяваме готовност и очакваме оферти!
  • 53 ХаХаХа

    6 0 Отговор

    До коментар #39 от "Алигатор":

    Дори и да е вярно, това което си писал за провинцията, човекът преди теб само заявява че прошляци от софия не са желани в Провдив.
    Ако Пловдив, Варна или Бургас бяха станали столици, когато се е решавл този важен казус, сега България нямаше да е на това дередже. Тъ потията, пр ос тотията и наг лостта на шопите зарази цялата останала читава част от родината ни.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Европеец

    2 0 Отговор
    Що забравихте великаните от Fave Finger Death Punch с тяхната " Diggyng My Own Grave " ,писана точно за
    " Отровното трио " и компания...
  • 56 666

    4 1 Отговор
    Ама този изфирясъл дърт комунист бил още жив. Сигурно си сковава ковчег за новите протести. Нагли и противни мутри.
  • 57 Гост...

    0 0 Отговор
    „...тези престъпни типове, които искат да завладеят държавата. Друг начин не виждам.”
    Жалката ни полудържава отдавна е завладяна от измета на нацията и устойчиво е поставена на дъното. Този измет владее тотално и трите власти. Най-страшното е, че владее изцяло съдебната власт, което е сигнал, че с протести няма как да стане. Твърде наивно е да се приема, че долен измет може да се смущава от някакви си протести. Има и друг начин, но...за съжаление народът ни отдавна се е самодоказъл, че не става за ”обща работа в самозащита” и не успява да излъчи и да се довери на „субект” за действие по същество. Власт не се дава, а се взима – по всякакъв начин, когато „ножът е опрял до кокала”. Казано е!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Гн Мин-етов

    3 1 Отговор
    СРЕЩУ ПРОСТО КИРО И АСЕН ШМЕКЕРА ЛИ ЩЕ ПРОТЕСТИРАШ. ДАЛИ ИМА ОЩЕ ГЛУПАЦИ ДА ВИ ВЯРВАТ.
  • 62 Не,

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "Ветеран от Протеста":

    Тиквената диктатура няма нищо общо с демокрацията! А ти не си никакъв ветеран от протеста, щом не знаеш за какво става дума.
  • 63 Промяна

    1 2 Отговор
    ХАХАХАХА ТОЗИ ОТВРАТ БОЖКОВ ПАРИ НЕ ДАВА ВЕЧЕ ОТВРАТ
  • 64 ФАКТ

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    А ТИ СИ "КУ КУ" СТАРЧОК НА ВТОРА СТЕПЕН.
  • 65 освен тебе

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "коментар":

    Кой каза, че са нагласени протестите?
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Вазари

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гара Пирин":

    Заради този български "Роден" татко му отваря в Художествена академия профил тенекеджийство,та да вземе образование.Там има знайни и незнайни профили.Като Консерваторията.Отрочета които не стават за нищо завършват или Художествената ,или Консерватория.Там на почит са ударните инструменти.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове