Last news in Fakti

23 Септември, 2014 14:13 801 0

Високите нива на стрес в службата водят до по-малко производителност

  • офис-
  • стрес-
  • производителност

Служителите подложени на по-висок стрес се свързват и с повече отсъствия от работа

Високото ниво на стрес сред служителите в дадена компания може да доведе до по-ниски нива на продуктивност от тяхна страна, съобщи hrmasia.com.

Според проучване на компанията за професионални услуги „Towers Watson“ половината от корпоративните служители в САЩ страдат от високи нива на стрес. В страната само един на всеки десет служители заявява, че смята наличието на ниски нива на стрес, като симптом за неангажираност в службата.  Половината от анкетираните твърдят, че са силно ангажирани към работния процес.

30% от служителите в Америка твърдят, че са изложени на високи нива от стрес на работното си място. Това е малко по-нисък показател от отчетените 34% във Великобритания.

Проучването ясно показва разрушителните връзки между ниските нива на производителност и високите нива на стрес.  Причините за наличието на стрес сред служителите също са били изследвани, като половината от анкетираните посочват като основна причина за това некомпетентността на част от персонала. Друга основна причина за високите нива на стрес е липсата на баланс между професионалния и личния живот.

Служителите подложени на по-висок стрес се свързват и с повече отсъствия от работа. Според проучването те си вземат средно по 4,6 дни болнични годишно, докато тези, които са изложени на по-ниски нива на стрес ползват средно 2,6 дни болнични годишно.

Проучването е проведено сред 22 347 служители в 12 държави. Като заключение то посочва, че всеки работодател трябва добре да разбере нивата на стрес в своята фирма и да направи всичко възможно, за да ги намали, гарантирайки си по-високи нива на производителност. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА