Last news in Fakti

29 Май, 2015 17:46 3 773 0

Колежът по телекомуникации вече е висше училище

  • телекомуникации-
  • обучение-
  • специалност
Колежът по телекомуникации вече е висше училище - 1
Снимка: М. Богданова ©

От края на май 2015 г. Колежът по телекомуникации и пощи в София е висше училище. Решението беше обнародвано в последния брой на Държавен вестник. Това обаче не е единствената промяна. От новата учебна година ще има и нова специалност – „Компютърно администриране на софтуерни приложения” с интензивно изучаване на английски език. След 15 септември 2015 г. започва и приемът на документи за двугодишен (4 семестъра) магистърски курс по следните три специалности: „Информационни технологии”, „Мобилни комуникации и интернет” и „Управление на услуги”. Предвижда се редовна вечерна форма на обучение. Благодарение на промяната ще бъде увеличен броят на приетите студенти в магистърски програми.

„Към момента при нас се обучават над 1100 студента. Приемът на магистри ще е ограничен, тъй като за учебната 2015/2016 г. нямаме предвидена държавна поръчка и сме планирани да приемем 90 студенти”, каза проф. Димитър Радев, ректор на Висшето училище по телекомуникации и пощи.

Над 80% от студентите на висшето училище успяват да се реализират по специалността си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА