Last news in Fakti

1 Февруари, 2006 00:00 602 0

“Планекс холдинг” строи ваканционен комплекс

  • константин”-
  • около-
  • туризъм-
  • “сплендид”-
  • условия-
  • андреев-
  • хотела-
  • хотелска-
  • “сплендид-
  • момента-
  • хотел
Ваканционен комплекс в курорта “Св. Константин” строи варненската строителна компания “Планекс холдинг”, каза управителят Пламен Андреев. Инвестицията е за 4.9 млн. евро. По-голямата част от средствата са собствени, а остатъкът от парите е осигурен с кредит от Райфайзенбанк. Възвращаемостта на инвестицията е разчетена за 8 години.

Комплексът има хотелска и жилищна част. Той ще отвори врати в средата на юни и ще оперира под името “Сплендид Св. Константин”. Това е вторият хотел от серията “Сплендид” и общо петият, построен от дружеството.

“Сплендид Св. Константин” е разположен върху парцел 5900 кв. метра и с разгъната застроена площ 14 хил. кв.м. Комплексът ще бъде от затворен тип с абонаментен сграден сервиз, включващ пропускателен режим, 24-часова охрана, видеонаблюдение, СОТ, контролиран достъп и поддръжка. Целият комплекс има SPA център с лечебна минерална вода, вътрешен и външен басейни, фитнес център.

Хотелът ще разполага с 55 стаи и апартаменти, ресторант с открита тераса, лоби-бар и зала за конференции. До момента е договорена около 70 на сто от легловата база за сезон 2006. “Сплендид” ще работи с български и руски туроператори, които са представени на руския и на скандинавския пазар.

В жилищната част на “Сплендид Св. Константин” са заложени 55 апартамента, които вече са в продажба. До момента са продадени над 30 на сто от тях при цена е между 1100 до 2000 евро на кв.м. Обитателите им ще могат да ползват всички услуги на хотела, ресторанта и спа центъра на преференциални цени.

За сега “Планекс холдинг” няма планове за изграждането на нови хотели “Сплендид” и не планира да създава хотелска верига. За разлика от хотелите “Сити планет” и парк-хотел “Сити планет” хотелите “Сплендид” са бутикови. Те са четиризвездни и са ориентирани към по-висок стандарт. Целта е да осигуряват много по-високо ниво и лукс на обслужването, уточни Андреев. По думите му хотел „Сплендид Св. Константин” е ориентиран към по-високо платежоспособни туристи през лятото. Извън сезона той ще предлага релакс програми и условия за бизнес и конгресен туризъм. В хотела ще има две конферентни зали - за 60 и за 100 души. Според Андреев Варна предлага едни от най-добрите условия за делови туризъм в България заради добрата хотелска база и наличието на летище.

В момента в града около 10 хотела предлагат условия за организирането на семинарни и конферентни прояви. Според Българското бюро за конгресен туризъм (BCVB) Варна е най-бързо развиващата се туристическа дестинация у нас, а градът и курортите около него разполагат с добра база за развитието на конгресния и бизнес туризъм. По данни на бюрото чуждите участници в изложения остават средно по 6 дни. Делегатите в конгресни прояви реализират между 7 и 10 нощувки, като за това време всеки от тях харчи средно по около 1575 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА