Last news in Fakti

22 Март, 2024 13:21 2 374 3

Намери се кой да купи една от най-известните сгради в Белград

  • белград-
  • хотел-
  • продажба-
  • сърбия

Хотел Јugоѕlаvіја ще бъде придобит от дружеството Danube Riverside

Намери се кой да купи една от най-известните сгради в Белград - 1
Снимка: Shutterstock

Danube Riverside е дружеството, което отговаря на всички условия на търга за продажба на емблематичната за Белград сграда – хотел Јugоѕlаvіја, насрочен за днес 22 март. Началната тръжна цена е 27.1 млн. EUR. Оценката на имота обаче е двойно по-висока – 54.2 млн. EUR.

Строителството на хотел Јugоѕlаvіја започва след войната – през 1948 г. Изграждането му обаче е спряно за години, поради икономическата криза в западната ни съседка и „раздялата“ със СССР. Строежът продължава чак през 1960 г. Пуснат е в експлоатация през 1969 г. и е представен като най-големия и модерен хотел на СФРЮ. Влиза в ТОП 5 на най-модерните и големи хотели в Европа.

През 80-те и 90-те години на миналия век имотът постепенно запада. Част от него е използван от милицията на Аркан, а през месец май 1999 г. сградата е с големи поражения в резултат на две натовски ракети, които попадат в нея.

Реновиран, хотел Јugоѕlаvіја приема гости до 2006 г., когато е приватизиран. Появява се частен инвеститор с амбициозна цел да превърне обекта в модерен хотелски и жилищен комплекс с небостъргач. Това обаче не се случва, а в действителност част от стаите са реновирани и Јugоѕlаvіја се превръща в 3-звезден хотел, в който се отдават под наем и офиси.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    3 0 Отговор
    Защо съседната статия, на Ант0ния, е заключена за коментари? Защото в нея се хвалят колко изгодни били ипотекираните имоти за закупуване, ли?
  • 3 "Кредит Маркет ООД"

    3 1 Отговор
    с управител Димитър Смиленов е най-некоректната фирма