Агенцията по кадастъра обяви търгове за десетина града

Публикувана: 5 Юни, 2006 00:00
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 958
Агенцията по кадастъра обяви търгове за десетина града
ШРИФТ ПЕЧАТ

Агенцията по кадастъра обяви търгове по 13 лота за изработването на картите на десетина града. Сред тях не е София. Финансирането е осигурено по проекта "Кадастър и имотен регистър" с кредит от Световната банка в размер на 29 млн. евро. Крайният срок за подаване на документите е 3 юли. Фирмите, които проявяват интерес за участие в търга, могат да получат допълнителна информация в централния офис на Агенцията по кадастъра в София.

Първият лот е за изработването на кадастрална карта и регистри за землищата на градовете Гоце Делчев, Петрич, Симитли и Кресна и селата Струмяни и Илинденци. Лотове 2 и 3 са за централната градска част на Перник, кварталите "Калкас", "Бела вода", "Изток" и "Църква". Лотовете 4, 5, 6 и 7 са съответно за Пловдив за районите "Северен", "Западен", Южен", "Централен", "Изток" и "Тракия", както и за град Кричим. Лотове 8 и 9 предвиждат изработването на карта и регистър за Бургас. Лот 10 е за Разград и село Гецово. Лот 11 обхваща Силистра, Тутракан и село Айдемир. Лот 12 е за общините Троян и Угърчин, а лот 13 - за общините Ловеч и Летница.

Агенцията по кадастър обяви и процедура за откриване на производство за създаването на кадастрална карта и кадастрални регистри на територията на летището в Русе. Поръчката ще бъде изпълнена от фирма "Илия Бурда" ЕООД. Обхващат се имоти от землището на село Щръклево, община Иваново и в Средна кула, община Русе. Графикът е обявен в службата по кадастър в двете общини. В 30-дневен срок собствениците са длъжни на свои разноски да обозначат границите на имотите си.

В Ловеч са приети кадастрална карта и регистри и са обявени в бр. 43 на Държавен вестник от 26 май. Агенцията по кадастъра съобщи, че са одобрени кадастралната карта и регистрите на землището на Сливен и кадастралният план на Елена. Пълният текст на заповедите е обнародван в Държавен вестник от 19 май.

През 2001 г. България сключи заемно споразумение със Световната банка за 30 млн. долара по проекта "Кадастър и имотен регистър". Съфинансирането от българска страна беше в размер на 7 млн. щатски долара. През октомври 2002 г. получихме и дарение от холандското правителство от 2 млн. долара по проекта. Първоначално крайният срок на реализацията беше пет години и проектът трябваше да приключи през март 2007 г., но тази година след мисия на Световната банка договорът за изпълнение беше удължен с година, а парите орязани с 4.78 млн. евро. До момента са заявени половината средства от заема.

Вече 35 града имат изготвени кадастрални карти. Работи се предимно в районите, където има силен инвестиционен интерес - черноморското крайбрежие в Бургаска, Варненска и Добричка област. Градовете София, Разград, Перник и Кюстендил засега остават без актуален кадастър.

Въвеждане на коментар към статията
Име (като гост):


Напишете кода от картинката КИРИЛИЦА

Визуална кептча
Какви предимства ще
имам като регистриран?
Коментар:
Много екстри за регистрирани потребители
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.

Вход за регистрирани потребители
Бисерите на известните
Мирослав Найденов
Земеделският министър обяснява новите изисквания към свинефермите
Трябва да има играчки, за да могат прасетата да си играят с тях и да се избегне канибализъм"

Още бисери