Last news in Fakti

18 Август, 2014 18:23 2 237 2

Поскъпване и при новопостроените имоти в Турция

  • ново строителство-
  • цени-
  • турция

През последните години в Турция цените на недвижимите имоти във всички сегменти непрекъснато се повишават. Това се отнася и за жилищата ново строителство. С 10.74% се е увеличила тяхната стойност за периода юли 2013-юли 2014 г., сочат данните на доклад изготвен от Garanti Bank и Асоциацията на инвеститорите в недвижими имоти Reidin-GYODE.

„Стабилният ръст на цените в Турция доказва, че недвижимите имоти са привлекателен обект за инвестиции”, казва Умур Гювен, управител на отдел „Анализи” в Garanti Bank.

Най-силният ценови ръст при имотите ново строителство е регистриран в Истанбул – 21.59% на годишна база. В другия край на списъка е Анталия, където е отчетен скок при новопостроените имоти в рамките на 10.79% през изминалите 12 месеца.

Бързите темпове на поскъпване не плашат чуждестранните инвеститори, за които Турция продължава да е привлекателна. За периода януари-април чужденците са купили имоти в южната ни съседка на обща стойност 1.26 млрд. USD. Това е с 893 млн. USD повече в сравнение със същия период на миналата година, отчитат от министерство на икономиката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    0 0 Отговор
    Голям интерес имат хората да си купят имот в Турция...
  • 2 theodor cole

    0 0 Отговор
    kolko struva udovolstvieto da slushash allah akbar ot blizkite minareta?