Last news in Fakti

11 Септември, 2014 10:32 2 205 0

Повече инвестиции в България и Чехия

  • инвестиции-
  • офиси-
  • търговски площи-
  • цие

Търсенето на бизнес имоти през второто тримесечие на тази година расте в повечето държави от Централна и Източна Европа. Относно България акцентът е върху офиси. Подобни площи, както и търговски имоти се търсят и в Унгария. Това показва допитване на Глобалната организация на професионалистите по недвижими имоти Royal Institution of Chartered Surveyors, което проучва нагласите в сектора към второто тримесечие на 2014 г.

Наемите и в трите сектора – офиси, търговски и индустриални площи, у нас, както и в Унгария ще нарастват през следващите 12 месеца. „В България инвеститорският интерес расте заради по-добрите перспективи: както за търсенето от страна на наемателите, така и за ръст на наемните нива във всички три сектора на бизнес имотите. Условията на офис пазара отбелязаха ново подобрение, което вече се разпростира и извън клас „А” сегмента. Наемите на търговски площи се стабилизираха благодарение на доброто ниво на отдаване на новите проекти и растежа на потреблението от началото на годината. А при индустриалните и логистичните площи липсата на предлагане започва да оказва натиск за повишение на наемите, докато търсенето постепенно се увеличава.“, казва Михаела Лашова, изпълнителен директор на Forton, стратегически партньор на Cushman & Wakefield в България и Македония.

Чехия е пазарът, който дава индикации за най-голям инвестиционен интерес. Там инвестиционният индекс, който представя разликата между положителните и отрицателните мнения на професионалистите в сектора на недвижимите имоти, е на най-високото си ниво от 2011 г.

За следващите 12 месеца нагласите са за ръст и в четирите сектора, най-съществен в Чехия, но солиден и в България. В Унгария и Румъния повишенията на стойностите на инвестиционните имоти ще бъдат по-малки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА