Last news in Fakti

13 Септември, 2014 11:05 1 666 1

Продават маса за 1.25 млн. EUR

  • маса-
  • търг-
  • антика

На 18 септември в Цюрих ще се състои търг на бюро, чиято начална цена е 1.25 млн. EUR. Причината за високата начална стойност е фактът, че дърворезбата на масата, е дело на известния френски художник и майстор дърворезбар Андре-Шарл Бур (1642-1732 г.).

Експертите прогнозират, че цената на бюрото може да достигне и 2 млн. EUR. Подобна сума е напълно оправдана, смята известният парижки интериорен експерт Жан-Доминик Огард. Предполага се, че масата е направена около 1720 г. Последният собственик на скъпия предмет е богато семейство от кантона Во, който го е предавал от поколение на поколение. За последно подобен екземпляр е продаден през 2005 г. за 3.75 млн. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mitko mitov

    0 0 Отговор
    В какъв не справедлив свят живеем,до като едни умират от липсата на храна и вода ,други се чудят къде да си хвърлят излишните милиони.