Last news in Fakti

19 Септември, 2014 21:10 4 959 0

Копенхаген – един относително евтин имотен пазар

  • копенхаген-
  • скандинавия-
  • жилища-
  • цена-
  • наем

Цените на недвижимите имоти в датската столица са по-достъпни в сравнение с редица други големи скандинавски и западноевропейски градове. Това е изводът от проучване, направено от банка Nykredit. Средната цена на апартамент от 80 кв.м. е 336 300 EUR. Стойността на аналогичен имот в Осло е 499 000 EUR, а в Стокхолм – 592 300 EUR.

Дори да бъдат взети под внимание показатели като данъци, равнище на доходи и лихви по ипотечни кредити, Копенхаген остава относително евтино място за живот в сравнение със съседни скандинавски градове.

По отношение на наемите в датската столица също са на достъпни нива. Месечният наем на средногорям апартамент е 2500 EUR,а в Стокхолм той е 3300 EUR, което е с 33% по-висок. За сравнение,  Осло наемът е 3750 EUR, или с 51% повече в сравнение с Копенхаген.

Изследването на банката показва, че от проучените 8 града, по-евтини имоти от тези в датската столица, могат да бъдат намерени единствено във Виена и Берлин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА