Last news in Fakti

20 Ноември, 2014 10:18 3 425 0

Представят добрите практики в българския кадастър в ЕС

  • кадастър-
  • агкк-
  • ес

Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) е институцията, която предлага най-голям брой услуги с отдалечен достъп. От няколко месеца вече и изваждането на скица на имот, обект на покупко-продажба, може да се извършва при нотариус, което пести време на клиентите. Има и редица други тънкости при организацията на работа на българския кадастър, които улесняват работата на всички участници в процеса и институции. Именно те ще бъдат представени от инж. Валентин Йовев, изпълнителен директор на АГКК на двудневното пленарно заседание на Постоянната комисия по кадастър към Европейския съюз. То се провежда на 20 и 21 ноември в Рим.

Темите, които ще бъдат дискутирани на предстоящото заседание, са групирани в четири сесии. Акцентът на първата е представяне на информационна система на недвижимите имоти на Агенцията по приходите в Италия. Втората е относно насърчаването на обмена на информация и интеграцията между кадастралната база данни и имотния регистър. Ще бъдат засегнати темите относно адресни регистри и кадастрална база данни, както и сътрудничество с други международни организации.

В комисията членуват всички национални институции от страните членки на ЕС, които са ангажирани с поддържането на кадастъра и кадастралните регистри. Българската АГКК също е пълноправен партньор в тази инициатива.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА