Last news in Fakti

27 Ноември, 2014 18:51 1 597 0

Първият подводен музей

  • лансароте-
  • музей-
  • вода

На испанския остров Лансароте ще бъде открит първия в Европа подводен музей. Главен дизайнер на Museo Atlantico Lanzarote е британския еко скулптор Джейсън де Кайрес Тейлър.

Подводния ансамбъл от произведения на изкуството ще бъде разположен в югозападната част на острова, недалеч от плажа Лас Колорадас. Мястото е идеално за монтиране на подобни предмети, които ще се допълват отлично с невероятния морски пейзаж.

Площта, на която ще се разпростира първия подводен музей, ще е 2500 кв.м. Инвестицията е на стойност 700 000 EUR. Произведенията на изкуството ще се намират на дълбочина между 12 и 15 метра. Това ще помогне и на не толкова добър гмуркач да ги разгледа. Използваните за скулпторите материали са безвредни за околната среда. Нещо повече – те ще спомогнат за подобряването на флората и фауната в района, уверяват авторите на проекта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА