Last news in Fakti

23 Януари, 2015 19:48 2 077 1

Нов шеф на Агенцията по геодезия, картография и кадастър

  • агкк-
  • кадастър-
  • управление

От днес Агенцията по геодезия, картография и кадастър е с нов шеф. На мястото на инж. Валентин Йовев е назначен инж. Светослав Наков. До момент той е заемал поста на началник на „Служба по геодезия, картография и кадастър” за Софийска област. Предишната му позиция е експерт по създаване и поддържане на кадастрални карти и кадастрални регистри. Възпитаник е на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“, където е завършил магистърска степен по специалността „Маркшайдерство и геодезия”.

Основните задачи, които стоят като изпълнение пред инж. Наков са обезпечаването на по-голяма част от територията на страната с кадастрална карта с по-добро качество. „Очакванията са по-доброто качество на кадастралните карти и регистри да намали възможностите за измама при сключването на сделки за имоти и да подобри условията за реализирането на инвестиционния процес в страната”, се посочва в съобщението на Министерството на регионалното развитие и благоустройство до медиите.

Основна задача на новия изпълнителен директор ще бъде минимизирането на грешки в наличните данни и недопускането на нови при създаването на карти и регистри. Също така се очаква да работи активно за въвеждане на e-government и по-качествено електронно обслужване на гражданите и бизнеса. Целта е да се намалят опашките в службите по картография и кадастър и да няма пряка връзка между потребител и служител, с което ще се ограничат условията за създаване на корупционни практики.

По стар обичай поредната кадрова смяна се извършва късно в петък вечер. Освен министрите и заместник-министрите, текат кадровите смени и в агенциите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иий

    0 0 Отговор
    Пореден пример за корупционна схема!