3 Март, 2015 16:00 4 030 3

С 6.4% поскъпнаха жилищата в Нова Зеландия

  • цени-
  • нова зеландия-
  • жилища

С 6.4% са поскъпнали жилищата в Нова Зеландия през февруари тази година спрямо същия месец на 2013-а. Това е най-бързия темп на увеличаване на цените за последните пет месеца, отчитат от компанията Quotable Value, публикувала данните.

На първо място по ръст на цените е Окланд, където имотите за година са поскъпнали с 13%. Това е най-високия годишен прираст за последните десет месеца.

През февруари на пазара на недвижими имоти в Нова Зеландия се отчита ръст в предлагането. Това до известна степен намалява дефицитът при този вид имоти. Реализираните сделки, както и броят на отпуснатите ипотечни заеми са повече в сравнение с януари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а тук повече

    0 0 Отговор
    поскъпнаха...докога ли , не знам
  • 2 Absurd

    2 0 Отговор
    Eeeeee tova e za Nova Zelandiq... kakvo da ni puka...
  • 3 Сульо

    1 0 Отговор
    С 6.4% са поскъпнали жилищата в Нова Зеландия през февруари тази година спрямо същия месец на 2013-а.
    Това да не е за две години ръст?