Last news in Fakti

10 Февруари, 2016 19:32 2 726 2

На другия край на света цените на имотите тръгнаха нагоре

  • нова зеландия-
  • цени-
  • жилища

С 5.9% поскъпнаха жилищата в Уелингтън (Нова Зеландия) през изминалата година. Само за четвъртото спрямо третото тримесечие на 2015-а е отчетен ръст от 4.6%. Основната причина е ограниченото предлагане на фона на растящото търсене.

Най-силно е поскъпването в централните райони на Уелингтън. Днес там жилище може да се купи средно срещу 580 000 USD, което е с 8.9% повече в сравнение с докризисния период 2007 г. Някои анализатори дори определят ситуацията с имотите в Уелингтън като „маниакална”. Има случаи, в които жилищата се продават по-скъпо от първоначално исканата сума. Повечето купувачи се „прицелват” в ценовия диапазон от 600 000 USD до 700 000 USD. Средно 40-42 дни е периодът, за който се продава един имот, докато в момента той е двойно по-малък – около 20 дни.

Малко по-спокойна е ситуацията на пазарите извън столицата. Там средната цена е 483 000 USD, което е с около 6% повече в сравнение с 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Какво чакате ,вдигайте цените и сядайте да чакате някой да дойде да купува.Много сте алчни ей,като чуете за пари г.зъ ви се отваря.Ако има как да вземете всичките пари на народа ще е най добре.Може ли такава лакомия бе,това не е на добре.Всичко можете ли го събра на място два на един на два?Карайте я малко по спокойно бе,и с малко пари се живее.
  • 2 Кикиви

    0 0 Отговор
    Защо си мисля, че в Нова зеландия валутата е новозеландски долар, а не щатски...