Last news in Fakti

17 Април, 2015 14:07 8 298 5

Кула с изглед към три планини (СНИМКИ)

  • кула-
  • разлог-
  • планина
Кула с изглед към три планини (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА

Панорамна алея „Стъпала”. Така се казва най-новата туристическа атракция на Разлог. Уникалното е, че на върха на хълма, на която е разположена, има 12-метрова кула, разкриваща невероятна гледка към три планини – Пирин, Рила и Родопите.

Интерактивни и занимателни табла, интересни спирки за отдих, пейки и дървени люлки, са другите удобства на разположение на посетителите. Спирките и изкачването по кулата ще предоставят на туристите сетивни изживявания, които ще ги доближават още повече до природата чрез слух, аромат и допир.

Алея „Стъпала” има за цел да направи района една от най-атрактивните дестинации в Югозападна България. Той е финансиран по европейски проект, а стойността му е 326 034 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 змей

    0 2 Отговор
    хората умряха от глад ние глупости си правим за 700 000 лв
    срамота
  • 2 911

    0 0 Отговор
    тръгна предизборната кампания....лакеите започнаха да хвърлят прах в очите на хората...."хляб и зрелища"
  • 3 Мм

    0 0 Отговор
    Туризмът храни, не са глупости!
  • 4 Миро

    2 0 Отговор
    Чети хубаво и мисли повече преди да пишеш. Дадени са 700 000 финансирани по Евро програма. Тези пари нямаше изобщо да стигнат до БГ освен по конкретен проект. Не може просто да ги вземеш и да купиш храна за хората. Варианта да ти ги подарят е да се направи проект да се защити и да се реализира. Всичко това се прави от хора в България, които са получили заплати. Пък ако проекта е смислен ще донесе приходи и на други хора после... Ама това е плиткоумието "асфалт не се яде"...
  • 5 хитлер

    0 0 Отговор
    НА ЛЮБЕН ТАТАРСКИ ДАЛАВЕРИТЕ И НА ГЕРЧЕВ ПРЕДИЗБОРНИТЕ ТРИКОВЕ