Last news in Fakti

19 Май, 2015 23:58 20 547 4

Парцел, за който всички се бият

  • нощни вълци-
  • парцел-
  • замяна

Новият парламентарен център на руската Дума и Съвета на федерациите в Москва ще бъде разположен на терен, който беше предвиден за щабквартира на „Нощните вълци”. Както съобщи лидерът на мотоклуба Александър Залдостанов, те са получили друг терен като компенсация, на който да построят новата си резиденция. „Да, ние се договорихме, че ще се преместим. Приех това неохотно”, обясни той и допълни, че все още се водят преговори с властите в Москва.

Към момента щабквартирата на „Нощните вълци” е разположена в клуба Sexton. В постройките освен щабквартирата на байкърите има още: бар, нощен клуб, кафене, складови и ремонтни помещения, а в двора се намира танк Т-34.

Залдостанов съобщи, че байкърите ще бъдат компенсирани със земя в Крилатоское (район в западния административен район на Москва). По думите на Владимир Сергунин, регионален директор на консултантската компания Colliers International, евентуалната компенсация в размер на 130 млн. рубли (2.3 млн. EUR), ще стигне за строителството на сграда с разгъната застроена площ 2000-2500 кв.м, която да бъде разположена на площ от около 1000 кв.м.

Руските издания припомнят, че районът, в който е разположена в момента щабкваритрата на „Нощните вълци” (Мневниковска пойма), от години е обект на спорове. Още през 2008-2009 г. теренът е предизвикал спорове. „Тогава всички ни изхвърлиха от острова” спомня си Залдостанов конфликтът с компанията „Интеко”, собственост на Елена Батурина, съпруга на бившия дългогодишен кмет на Москва Юри Лужков. През 2008 г. общинските власти на руската столица одобряват проект, който предвижда на въпросния терен „Интеко” да построят голф клуб и хотел със 150 стаи. В крайна сметка „Нощните вълци” успяват да си запазят имота, а на Батурина е даден терен от 350 декара в съседство на този на байкърите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    2 0 Отговор
    И Русия е рядко населена страна като България. Земя бол. Все ще се намери. Москва не е като Токио.
    Бизнесмен ми е разказвал , че Москва е толкова голяма по площ и разстоянията са толкова големи, че "Повече от една бизнессреща на ден е невъзможно да проведеш".
  • 2 009

    0 0 Отговор
    Колега Медиатор имаме си схема на всяка метро-станция кьдето правим бизнес си имаме кола и успяваме. а по размери Бг е колкото Ленинградска област

    Коментиран от #4

  • 3 Киро

    0 0 Отговор
    Колега 009, боли ма фара...
  • 4 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "009":

    А като население Петербурдска /Ленинградска/ даже е по-голяма от България, но минеш ли Урал се пада по 1-2 на територия колкото България.