Last news in Fakti

14 Юни, 2015 10:17 1 930 0

Възстановяването на Непал ще струва 6.6 млрд. USD

  • непал-
  • земетресение-
  • сгради
Възстановяването на Непал ще струва 6.6 млрд. USD - 1
Снимка: АР/БТА

Властите на Непал оцениха разходите по възстановяването на щетите от двете разрушителни земетресения в страната станали през април и май на 6.6 млрд. USD. Разчетът е изготвен от националната комисия по планиране. По-голямата част от сумата ще отидат за възстановяване на сградите, чиято брой е близо 800 000.

По-рано непалските власти създадоха Национален фонд за реконструкция с молба другите държави да внесат поне 2 млрд. USD в него. За 25 юни правителството е планирано провеждането на международна донорска конференция за подпомагане на Непал. На нея ще бъдат оповестени данни за разходите направени до момента за възстановителни работи.

В края на април-средата на май в Непал имаше две силни земетресения и 200 труса по-слаб магнитут. По последни данни природното бедствие е отнело живота на 8700 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА