Last news in Fakti

29 Юли, 2015 16:41 2 781 2

Близо 25% от испанците планират покупката на втори дом

  • имот-
  • испания-
  • покупка

26% от испанците се интересуват от покупката на втори дом, сочат данните на компанията Casaktua. От анкетираните, 60% възнамеряват да си купят имот на континента, докато останалите 40% се ориентират към островите. Подобен висок вътрешен потенциал е допълнителен фактор за ускоряване възстановяването на испанския имотен пазар.

Някои големи агенции вече успяха да реагират на завишеното търсени от страна на местното население. Една от компаниите подготви портфолио от 1000 имота, където всеки испанец може да открие любимия си ваканционен имот. Повечето оферти са за къщи с разгъната застроена площ от около 140 кв.м с двор или голяма тераса, разположени в различни региони на страната. Средната цена на имот е 92 000 EUR, а при ползване на ипотечен кредит месечната вноска е 350 EUR. Подобно предложения са атрактивни не само за местните, но и чуждестранните купувачи. Най-много оферти има в Андалусия – 266 къщи. Около стотина са обектите в Кастилия де ла манче. В Каталуния се продават 77 къщи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 интересно

    0 0 Отговор
    какво ще отговорят на това нашите брокери които предлагат къщи на безумни цени в райони с безумна инфраструктура
  • 2 Брокер

    0 0 Отговор
    Цените не зависят от брокерите а от собствениците на имотите!